Tabăra Engleză Cambridge Juniori – Ziua 2

Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20

Ziua 2 – Familiarizare cu școala și orașul

Dacă prima zi în tabără a presupus mai degrabă rezolvarea unor aspecte administrative (cazarea, despachetarea bagajelor, întâlnirea cu colegii internaționali și cu membri din echipa EF, familiarizarea cu campusul și cu câteva reguli de bază etc), ziua a doua s-a anunțat a fi încărcată cu explorarea orașului Cambridge, o sesiune serioasă de shopping și un eveniment disco pentru a încheia cu bine ziua.

6 - tabara juniori engleza anglia 08082022

Astăzi, toată lumea a primit orarul pentru zilele următoare. Chiar dacă elevii noștri sunt parte a unui grup, de mâine fiecare va studia pe nivelul său de cunoștințe și va participa la activitățile organizate de școală, alături de alți cursanți internaționali.

Azi am avut ocazia să vedem ce înseamnă un campus plin de elevi, căci la ora 7:45 ne-am strâns cu toții în curte pentru a merge la micul dejun. Acesta a fost unul variat, existând opțiuni atât pentru vegetarieni cât și pentru cei fără restricții culinare.

După micul dejun, am mers împreună la shopping în orașul Cambridge. Am vizitat mall-ul local, două magazine de dulciuri, unul cu specific englezesc, iar celălalt cu specific american. Dar caloriile arse pe durata plimbării au depășit, cu siguranță, toate caloriile bunătăților consumate. În total, copiii au făcut astăzi peste 20 000 de pași, ceea ce poate fi doar benefic pentru cineva în creștere.

4 - tabara anglia 08082022

După prânz, am avut parte de un tur al orașului Cambridge. Am vizitat Garret Hostel Bridge (singurul pod public din Cambridge care poate fi traversat), Trinity College ( unde găsim copacul original din care a căzut mărul pe capul lui Isaac Newton), King’s College (exemplu perfect de arhitectură gotică), Corpus Clock (denumit și ceasul lăcustă datorită faptului că este un ceas mecanic în formă rotundă, având deasupra o lăcustă care pare că mănâncă timpul) și Cambridge Market Square (unde copiii au putut explora numeroasele magazine locale din piață).

1 - tabara engleza cambridge juniori 08082022

3 - tabara marea britanie 08082022

 

7 - tabara cu insotitor de grup anglia 08082022

Prezentarea de bun venit a oferit elevilor informații despre ce presupun următoarele două săptămâni de tabără. De asemenea, au fost comunicate regulile școlii, programul meselor, precum și cel de activități pentru această săptămână și totul sună foarte interesant: 4 sesiuni a câte 40 de minute de cursuri interesante de limbă engleză/zi prin metoda EF cu profesori experimentați (inclusiv un seminar academic), tur al orașului Cambridge,  petreceri, diferite seri tematice, jocuri de seară cu ceilalți colegi și desigur, vizitele din weekend la care suntem deja înscriși.

2 - tabara juniori in strainatate anglia 08082022

Ne obișnuim destul de repede cu ceea ce înseamnă `tipically british`- mâncarea, stilul de viață, clădirile istorice cu ferestre mici și camere mai mici decât suntem noi obișnuiți, case cu aceeași arhitectură și legate una de cealaltă, fără curte ci doar o mică grădină cu flori în fața casei dar toate foarte frumoase și cochete, care alături de grandioasele colegii din Cambridge (printre care Trinity College și King’s College) fac ca acest oraș să fie o îmbinare armonioasă de stiluri arhitecturale. Desigur, nu uităm de conduita britanicilor: politețea proverbială, respectul reciproc și față de tot ce ne înconjoară, punctualitatea și importanța respectării regulilor, disponibilitatea de a ajuta imediat, și nu numai.

5 - tabara engleza marea britanie 08082022

8 - tabara engleza cu insotitor uk 08082022

Fiecare elev și-a vizualizat programul pentru săptămâna în curs iar după cină, am avut parte de o petrecere disco, în interiorul campusului. Au participat toți elevii de toate naționalitățile și s-a putut dansa pe melodii alese din fiecare țară. După o zi plină, toți meritam un somn odihnitor, așa că, la ora 11, copiii s-au întors în camere.

The end of a happy 2nd day ?. Pe curând!

Mai multe imagini din a doua zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge