Tabăra Engleză Cambridge Juniori – Ziua 3

Aug 07
Aug 08
Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20

Ziua 3 – Am început cursurile de engleză

Suntem siguri ca sunteți curioși să aflați noutăți despre tabăra Cambridge. Ei bine pe zi ce trece ne crește entuziasmul în campus (500 de elevi suntem în prezent), iar cei de la școala EF chiar știu cum să ne țină antrenați în activitățile caracteristice taberei.

2 - tabara juniori in strainatate anglia 09082022

Deja ne-am intrat în ritm, funcționăm tot mai bine pe fusul orar din Anglia, ne trezim devreme pentru micul dejun și fără a fi morocănoși de somn ne aliniem la rând să ajungem să luăm micul dejun. Azi am avut tot un mic dejun clasic: Pâine toast, șuncă și cașcaval, fructe la desert și suc de portocale. Foarte ok!

N-am zăbovit prea mult la masă, căci azi am început cursurile de engleză și activitățile sportive/extrașcolare. A trebuit deci să ne găsim fiecare grupa în care am fost repartizați și sălile de curs.

Elevii au fost repartizați în grupe în funcție de nivelul de cunoștințe de limba engleză, iar materialele de curs au fost diferite pentru fiecare nivel. Ne-am cunoscut mai bine profesorii de engleză (sunt super buni!) și am avut ocazia să comunicăm mai mult cu elevii internaționali în activități de comunicare și dezbateri pe diverse teme. Profesorii ne confirmă că elevii din România vorbesc foarte bine limba engleză.

10 - tabara cambridge cu insotitor 09082022

Până la pauza de prânz timpul a trecut foarte repede, iar de la cursurile de engleză copiii au ieșit entuziasmați și energici. Toți au fost foarte mulțumiți de modul în care s-au desfășurat cursurile de limbă și au apreciat în mod deosebit profesorii și faptul că lecțiile sunt interactive și axate pe conversație.

Prânzul este diferit pentru fiecare elev. Ei primesc carduri pentru toată săptămâna, iar în funcție de culoarea lor, au prânz cald în zile pare și prânz rece în zile impare sau viceversa. Astăzi au avut în meniul cald antricot de miel, foietaj cu spanac și brânză, fasole verde, cartofi wedges, salată de năut și cheesecake. Iar pentru prânzul rece, au avut o mare diversitate de sandwich-uri sau tortilla cu diverse combinații de gusturi.

4 - tabara anglia 09082022

8 - tabara engleza cu insotitor uk 09082022

După prânz, ne-am organizat cu o sesiune de shopping pentru a cumpăra materialele necesare pentru proiectul pe care îl vor avea mâine. Elevii vor trebui să producă un filmuleț tematic, la alegere, cu hainele, costumele sau obiectele cumpărate astăzi.

3 - tabara marea britanie 09082022

5 - tabara engleza marea britanie 09082022

Cu diversitatea de activități zilnice, școala reușește să ne țină în spațiile comune ale campusului, aproape toată ziua, împărțindu-ne timpul între sălile de clasă, saloanele pentru elevi sau curtea superbă unde ne petrecem de regulă și timpul liber, fiind locul ideal pentru socializare. 

1 - tabara engleza cambridge juniori 09082022

Cina am luat-o ca de obicei la ora 18. Aceasta a fost una specială – și anume paste gătite într-un imens vas de paella, garnitură de couscous sau fasole, o băutură la alegere și înghețată la desert.

Învățăm, învățăm, dar “cireașa de pe tort” a zilei a fost vizita de seară în parcul Jesus Green, situat în vecinătatea campusului, unde elevii au putut alege dintre diferite sporturi (volei, rugby, fotbal) pe care le-au putut practica împreună cu staff-ul EF și alt grup de elevi internaționali.

Alexandru și Maya ne-au împărtășit câteva impresii despre ziua de astăzi:

Alexandru: Astăzi a fost prima zi de cursuri de Cambridge. Ne-am cunoscut cu toți din clasă și am făcut grupe pentru proiecte. Suntem entuziasmati sa lucram impreuna cu alti elevi internationali si sa punem in aplicare cunostintele noastre de limba engleza. Momentul meu preferat al zilei a fost cina, deoarece pastele au fost delicioase.

Maya: Cursurile de astazi au fost interesante. Am invatat despre personalitati celebre si am comunicat cu elevi straini. Dar cel mai bine m-am distrat in parc, impreuna cu doi prieteni noi, Aziza din Kazahkstan si Shigaru din Japonia. Este o experienta unica sa gasesti atat de multe lucruri in comun cu persoane din cealalta jumatate a globului!

Mâine va fi o nouă zi interesantă, așadar urmăriți-ne în jurnalul de tabără și în ziua următoare! Pe curând!

Mai multe imagini din a treia zi a taberei aici: Album Facebook Tabără Cambridge