Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 1

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 1 – Welcome to Los Angeles, California!

Iată-ne la începutul unei noi tabere internaționale pe Coasta de Vest, pentru prima dată în spectaculosul Los Angeles – un oraș emblematic de pe coasta de vest a Americii, unde campusul EF Los Angeles, Pasadena ne va fi gazdă în următoarele 3 săptămâni.

Ca de obicei, întâlnire a fost destul de matinală, adolescenții din tabăra Qdays începând să sosească la aeroportul Henri Coandă încă de la ora 2:30. După ce ne-am reunit cu toții și participanților le-au fost comunicați următorii pași de desfășurare a formalităților pentru ieșirea din țară, dar și cele mai importante trei aspecte de care trebuie să țină cont – punctualitate, încredere, siguranță – pentru a ne asigura că vor avea o experiență memorabilă, ne-am îndreptat către poarta de check-in pentru a ne lăsa bagajele. Apoi, elevii și-au luat la revedere de la părinții care i-au condus, iar noi ne-am început, plini de entuziasm, călătoria către America.

Procedurile din Otopeni s-au desfășurat destul de repede și după o tură pe la cafenelele din zona de plecări eram gata de îmbarcare. Durata zborului până în Frankfurt a fost de aproximativ două ore, timp suficient pentru ca membrii grupului nostru să înceapă interacțiunea și să se cunoască puțin între ei. Ajunși în aeroportul din Frankfurt am realizat cât de mare și bine organizat este, mai ales că poarta de îmbarcare pentru zborul următor era situată într-o altă aripă a acestuia, unde am ajuns rapid cu un autobuz special. Ne-am luat și jumătate de oră pentru a mai cumpăra câte o gustare sau a ne reîmprospăta, după care am urmat cuminți procedurile destul de riguroase pentru verificarea documentelor de zbor, precum și un control de rutină pentru unul dintre participanți ales la întâmplare.

Odată urcați în avionul ce urma să ne ducă în Los Angeles și după ce ne-am rotit puțin locurile pentru aranjarea perfectă, după ce ne-am instalat și am decolat, ne-am văzut în fața a aproximativ 12 ore de călătorie.

Două mese, câteva drumuri în spatele avionului pentru a ne întinde picioarele, mai multe filme din selecția sistemului de divertisment pus la dispoziție, și ceva somn – timpul zboară când entuziasmul predomină:). Nu vă ascund faptul că a fost o cursă într-adevăr lungă însă nu am întâmpinat turbulențe, ceea ce înseamnă că nici nu a fost foarte stresantă sau grea.

Orașul ne-a întâmpinat cu o priveliște spectaculoasă, iar după aterizare ne-am îndreptat spre zona de control pașapoarte, unde totul s-a desfășurat foarte rapid și fără probleme. Vestea bună e că bagajele ne așteptau deja pe bandă și nici unul nu se pierduse.

Am fost întâmpinați de reprezentanții serviciului de transfer din aeroport. Aeroportul din Los Angeles primește elevi atât pentru programul din Los Angeles, cât și pentru cele din Santa Barbara și San Diego! Așa încât e nevoie în zilele de duminică de o echipă completă care să coordoneze transferul de la aeroport la școala potrivită.

Am cunoscut-o așadar pe Laura din partea EF Los Angeles, care ne aștepta cu apă și gustări tipic americane: biscuiți, popcorn, sticksuri Pocky și jeleuri cu diferite arome. Urma să mai așteptăm două grupuri ce au sosit din Italia și împreună cu care urma să călătorim către campus. Zborul acestora a ajuns cam în același timp cu al nostru, astfel încât am fost ușurați că nu a trebuit să așteptăm foarte mult. Cu toate grupurile complete, am pornit spre autocarul ce urma să ne conducă la destinația finală. Drumul de la aeroportul din Los Angeles până în campus a durat aproximativ o oră și jumătate, iar atmosfera a fost întreținută de șoferița noastră, care pe lângă detaliile interesante pe care le-a împărtășit cu noi despre fiecare dintre zonele pe unde am trecut, a reușit să găsească muzică potrivită pentru drum, așa încât călătoria să fie cât mai plăcută.

La sosire, eram așteptați de angajații școlii, care ne-au condus prin procedura de înregistrare și atribuire de camere. Procesul a durat ceva timp, mai ales că pe lângă celelalte două grupuri din Italia au mai sosit odată cu noi și alți cursanți individuali veniți din diferite colțuri ale lumii. Un alt grup din Norvegia era deja instalat în campus. În total 140 de elevi noi au sosit astăzi, urmând ca weekendul viitor să sosească încă aproximativ 340 elevi. Deja am observat și elevi din Franța, Germania sau Asia și pe măsură ce trece timpul, vom deveni cu siguranță cetățeni globali, făcându-ne prieteni de pretutindeni. Mai ales că la cazarea în camere toți elevii au fost împărțiți pentru a avea și colegi internaționali (unii dintre ei sosiseră deja, alții urmează să sosească).

După procedura de înregistrare, am mers rapid în camere pentru a ne lăsa bagajele și a ne cunoaște colegii de cameră, iar mai apoi ne-am grăbit spre cantină pentru cină. Având în vedere că am ajuns spre finalul timpului alocat acestei mese, opțiunile nu au mai fost atât de bogate, însă elevii au putut alege între paste cu sos roșu, zucchini verzi și galbeni la abur, orez, quesadillas cu carne de vită și brânză, brânză tofu cu sos roșu, pâinici proaspete, diferite feluri de salate și fructe, precum și suc de mere, grepfruturi sau portocale.

Fetele au fost repartizate în clădirea Alder, iar băieții în clădirea Boxelder, acestea fiind două clădiri situate una lângă cealaltă. După ce am servit masa, tinerii au dorit să explorăm puțin campusul, chiar dacă mâine vor avea un tur oficial al acestuia. S-au bucurat să vadă și să profite de facilitățile de care dispune campusul – piscina, sala de sport, sala de fitness, studioul de yoga și dans, urmând ca pe parcursul timpului petrecut aici să le folosească din plin. Câțiva dintre elevi au făcut și o plimbare la un magazin aflat în apropierea campusului, însă la ora 21:00 toți elevii erau înapoi, gata de a încheia o zi destul de lungă și solicitantă.

Mâine dimineață întâlnirea este stabilită pentru 8:30 la micul dejun, iar apoi ne vom reuni în clădirea Robinson pentru sesiunea de introducere și orientare! Pe curând!

Nu ratați ziua de mâine a jurnalului!

Mai multe imagini de pe parcursul călătoriei găsiți aici: Album Facebook Tabără Los Angeles 2023