Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 12

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 12 – Cursuri și activități sportive

Ziua de joi a fost o zi dedicată cursurilor și activităților sportive în campus. Dimineața elevii au putut alege între o sesiune de crossfit sau un joc de Capture the Flag – Capturează steagul, după-amiaza au participat la cursuri, iar seara am încheiat-o cu o partidă de fotbal american sau biliard.

Micul dejun în campusul din Los Angeles se servește începând cu ora 8:00, primele cursuri începând la ora 8:50, iar activitățile la ora 9:00! Elevii grupului nostru au fost foarte punctuali astăzi și au savurat din plin clătitele cu sirop de arțar pregătite de cantină pentru micul dejun, bineînțeles pe lângă celelalte preparate obișnuite: iaurturi, fructe, cereale, lapte, omleta, pâine prăjită, cremă de brânză, gemuri și unt.

Activitatea de dimineață pentru grupul X a constat într-o sesiune de crossfit la sala de fitness cu Claudia – una dintre liderele de activități EF, care are foarte multă experiență la genul acesta de exerciții fizice. Crossfit este de fapt un program de pregătire fizică generală alcătuit din mișcări funcționale executate cu o intensitate ridicată ce variază constant și lucrează astfel întregul corp. Elevii din grupul nostru nu au fost mari amatori de acest tip de activitate, preferând în schimb să se joace Capture the Flag – Capturează Steagul – o altă variantă de activitate distractivă, dar în același timp solicitantă. A treia opțiune aleasă de Maria, Sandra, Bianca și Maia a fost EF lounge – dimineață relaxantă în campus.

Andrei, Cristi, Andreea, Ilinca, Sebastian, Ana Maria și Alexia, împreună cu o altă colegă din Spania și 2 colegi din Norvegia au ales echipa preferată – roșie și albastră, iar Laura – o altă lideră de activități EF le-a arătat delimitarea teritoriilor de joc și le-a explicat regulile jocului, pentru ca mai apoi să dea startul distracției. Pentru a câștiga, fiecare dintre echipe trebuie să captureze steagul celeilalte echipe și să-l aducă pe propriul teritoriu, fără a fi atins/prins de ceilalți jucători.

Ne-am amuzat copios de strategiile încercate de ambele echipe, unele dintre acestea funcționând foarte bine și pentru atingerea scopului final, echipa roșie fiind cea declarată câștigătoare. Elevii s-au declarat încântați de joc, spunând chiar că ar mai dori să încerce și cu alte ocazii.

După încheierea jocului, elevii au avut timp și de o scurtă plimbare la supermarket, pentru a-și mai face câteva provizii cu gustări și alte lucruri necesare; iar în jurul orei 12:00 majoritatea așteptam cuminți la rând pentru masa de prânz. Opțiunile de astăzi au fost: diferite tipuri de salate, broccoli fiert, orez cu legume, fasole, paste gnocchi, lipii pentru tacos și pui sau tofu cu legume.

La ora 12:40 toți elevii erau la cursuri. În una dintre pauze m-am întâlnit cu Sebastian, care mi-a povestit ca astăzi au avut o discuție despre muzică, dar și câteva exerciții și întrebări pe marginea unui articol, profesorul încercând să vadă cât de bine înțeleg elevii textul respectiv.

Ana Maria ne-a povestit că în grupa lor proiectul primit de la profesorul lor are ca temă principală țara pe care elevii ar dori să o viziteze și motivele preferinței lor. Ana Maria și Sandra au ales să vorbească despre Brazilia.

La secțiunea impresii despre cursuri și experiența de tabără de până acum a venit rândul Andreei să ne spună părerea ei:

I am very happy with my experience in Los Angeles so far, the EF campus is the American dream come true. To be honest, at the beginning I had emotions about how life on campus will be, the courses and how I will manage with the English language. I was pleasantly surprised and I had nothing to worry about because thanks to the activities and classes we have every day, we make new friends from different corners of the world and develop our language.
The first weekend of the first week I went on a trip to San Francisco. This city surprised me a lot as it is a combination of New York, but without the specific agglomeration of the city, but also Los Angeles. The 3 days and 2 nights were enough to visit the famous tourist attractions.
Also, campus activities are present every day and we are never bored. I am very pleased with the classes because the teacher knows that we are in the camp and does not stress us with homework, but she teaches the subject helping us to understand it through different games, projects and the activities we have in the group mixing with other international students to improve your speech.
I will miss this campus a lot after I leave, but I will definitely not forget the memories I created here.

Cina a fost pe placul tuturor în această seară: pâine la cuptor cu ierburi aromatice și brânză și lasagna cu carne de vită sau vegetariană.

După cină, am fost plăcut surprinsă să le găsesc pe Ilinca și Alexia exersându-și abilitățile de pictură. Încântate și relaxate de această activitate, s-au descurcat de minune, tablourile finale fiind foarte reușite și admirate de alți colegi sau chiar angajați EF! Bravo, fetelor!

La ora 19:30 aveam programat un turneu de baschet la sala de sport, însă majoritatea băieților din grupul X a preferat un meci de fotbal. Ne-am reorganizat rapid, fiecare dintre elevii noștri alegând o activitate pe placul său. Așadar, Cristi și Andrei au jucat biliard cu David, profesorul lui Andrei, care după partida de biliard i-a învățat pe Andrei și încă doi elevi internaționali din Taiwan și Norvegia cum să joace fotbal american.

Ana Maria a jucat și ea biliard cu un elev din Taiwan, iar mai apoi a jucat un joc video cu Sebastian. Maria și Sandra au susținut jucătorii preferați, în timp ce fetele celelalte se pregăteau pentru plimbarea de seară.:)

A fost organizată de asemenea și o sesiune de karaoke în campus, însă elevii grupului nostru au spus pas în această seară, lăsând scena deschisă pentru elevii din Brazilia și Norvegia.

Am încheiat ziua de astăzi ca de obicei în lounge-ul clădirii Alder, pentru check-in, unde am recapitulat câteva reguli generale și am discutat planul zilei de mâine, când cu siguranță, vom avea multe poze numai bune pentru rețelele de socializare. Nu ratați jurnalul de mâine! Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles