Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 13

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 13 – SPINs & Hollywood Sign Hike

A doua săptămână de tabără în campusul EF Los Angeles se apropie de sfârșit, dar distracția continuă. Vinerea este o zi dedicată SPIN-urilor (cursuri de interes special) în prima parte a zilei, iar după amiaza este liberă pentru excursiile de weekend sau alte activități interesante. În urma unei discuții cu elevii, activitatea aleasă de noi a fost o drumeție la semnul Hollywood – și foarte bine am ales împreună, pozele vorbind de la sine.:)

După ce și-au luat doza de energie pentru dimineață cu un mic dejun copios, elevii au participat la cursurile de interes special, fiecare dintre aceștia fiind plasat în grupa potrivită în funcție de interesele proprii.

Ilinca și Sandra au  ales partea de vocabular, în timp ce Andreea a ales gramatica, Cristi a aprofundat engleza business, iar Ana Maria și Alexia au studiat sketch comedy, în cadrul căreia au urmărite câteva videoclipuri de comedie, iar apoi au făcut exerciții de teatru.

Astăzi a venit rândul Alexiei să ne împărtășească părerea ei despre desfășurarea taberei:

Until now I had very much fun here in EF Los Angeles.
My favorite thing here is the activities that we do every day. The EF staff always makes sure that we have fun and that we are never left out. I also really love that the games are made in a unique way so all of us can comunicate to people from different countries.
All my classes here are really fun, I really like all the teachers here and my classmates. In class we have all kind of projects, that are really fun.
I also really like that they have optional gym classes that you can take to have fun with your international friends.
All I can say is that EF is the best summer camp you can take.

La ora 11:40 cursurile de interes special s-au încheiat și weekendul a început cu..masa de prânz desigur.:) Cantina a servit astăzi: cartofi la cuptor sau orez, pâine prăjită cu ierburi aromatice, dovlecei gratinați, salate, brânză și șuncă pentru sendvișuri și chiftele marinate.

După ce am mâncat prânzul pentru a ne ridica nivelul de energie, am mai avut în jur de jumătate de oră până la sosirea microbuzului care urma să ne conducă la locul de pornire pentru drumeția noastră de astăzi. Desigur că nu ne-au lipsit din rucsac crema de soare, apa și șepcile.


Șoferul a fost foarte punctual, ajungând chiar cu 10 minute mai devreme decât ora stabilită, astfel că la ora 13:10 eram deja în drum spre Griffith Park. Acest parc situat în cartierul Los Feliz din Los Angeles este unul dintre cele mai întinse parcuri municipale cu sălbăticie urbană din Statele Unite ale Americii.

30 minute mai târziu ne aflam în parcarea Observatorului Griffith, de unde începea și traseul nostru de drumeție pentru această după amiază. Desigur că există mai multe variante de traseu, însă noi am ales-o pe cea cu un nivel mediu de efort și dificultate, dar și cu cea mai bună priveliște atât asupra semnului Hollywood, cât și asupra orașului Los Angeles.

Hollyridge Trail – traseul ales de noi, urmează o rută de aproximativ 3 km până la punctul panoramic de pe vârful Muntelui Lee – casa celebrului semn de la Hollywood.

După cum am descoperit și noi, aceasta este una dintre cele mai emblematice excursii de o zi din America și cu siguranță una dintre drumețiile de top din California. Și pe bună dreptate – deoarece priveliștea spectaculoasă asupra orașului Los Angeles, cât și asupra semnului iconic Hollywood sunt într-adevăr de neuitat.


Semnul Hollywood – care, astăzi este un adevărat simbol al orașului Los Angeles – a fost inițial o reclamă pentru un proiect imobiliar, datând încă din 1923. Inițial denumit Hollywoodland, semnul a costat la vremea respectivă 21.000 de dolari, echivalentul a peste 260 000 de dolari astăzi. De-a lungul anilor, a fost distrus sau vandalizat de nenumărate ori, însă astăzi este renovat și protejat printr-un sistem de securitate bine pus la punct, care nu permite turiștilor să se apropie foarte mult.

La 24-25 de grade C, vremea a fost numai bună de drumeție. Am mers în ritmul nostru și ne-am bucurat de plimbare, având timp berechet chiar și pentru sesiunile nesfârșite de poze. Ne-am bucurat să ajungem atât de aproape de acest simbol al orașului, pe care până acum l-am văzut cu toții doar la televizor.

16 530 de pași mai târziu eram înapoi în parcarea unde urma să ne întâlnim cu șoferul ce urma să ne conducă înapoi în campus. Recunosc că nivelul de energie ne-a scăzut tuturor considerabil, cel mai mult probabil din cauza nenumăratelor poze făcute.:) Și cum Sebastian a avut o idee minunată, iar noi toți ceilalți l-am aprobat, am reușit să-l convingem chiar și pe domnul șofer că trebuie neapărat să facem o oprire la Dunkin’ Donuts înainte de întoarcerea în campus. Am început așadar cina cu desertul în această seară de vineri, sărbătorind încheierea unei noi săptămâni de neuitat cu câte o gogoașă delicioasă.:)

Ajunși în campus la ora 19:00, ne-am oprit direct la cină, unde și mai mare ne-a fost bucuria când am văzut meniul serii: pizza cu brânză și salami, exact ce pofteam majoritatea.

Ne-am retras apoi în camere pentru a ne împrospăta puțin și a ne relaxa după o zi activă din toate punctele de vedere. La ora 21:30 am încheiat seara cu bine-cunoscutul check-in și recapitularea programului de mâine. O zi lungă cu multe vizite și plimbări avem și mâine, așadar nu ratați jurnalul! Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles