Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 14

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 14 – Hello, Los Angeles!

Ziua de astăzi am așteptat-o cu toții cu mare nerăbdare. Și pe cât de lungă a fost, pe atât de mult ne-a plăcut. La ora 08:50 ne-am reunit cu mic, cu mare în fața biroului de activități pentru a ne primi pachetele cu mic dejun, după care ne-am îndreptat spre parcarea de lângă sala de sport, unde am găsit așteptându-ne nu mai puțin de 3 autocare. Parcarea era plină de elevi, pregătiți de excursia la unele dintre cele mai populare obiective din Los Angeles – la această activitate participând și grupurile din Norvegia, Franța, Argentina, Taiwan, Brazilia, dar și elevi individuali.

După aproximativ 45 de minute, timp în care Noah – ghidul nostru pentru excursia de astăzi – ne-a comunicat programul, iar elevii și-au luat micul dejun primit la pachet de la școală, ajungeam la primul nostru obiectiv: The Grove & Farmer’s Market.

The Grove este un complex comercial și de divertisment în aer liber, situat lângă istoricul Los Angeles Farmer’s Market. Aici elevii au avut la dispoziție aproximativ 2 ore în care au putut încerca cea mai bună mâncare locală sau au putut face cumpărături la magazinele cochete și populare din zonă. Un spațiu foarte primitor, cu o atmosferă relaxată și relaxantă, unde atât turiștii, cât și localnicii se bucură de produsele și serviciile găsite aici. Fetele au petrecut cel mai mult timp într-un magazin de produse cosmetice, iar băieții au vizitat magazinele cu încălțăminte sau librăria Barnes & Nobles.

Însă timpul a zburat destul de repede, așa că la ora 12:30 am pornit spre următorul punct de interes: Primăria Beverly Hills, Beverly Hills și Rodeo Drive.

Construită în stil Renascentist, clădirea Primăriei Beverly Hills găzduiește administrația locală, dar și biroul Primarului – Julian A. Gold M.D., precum și o galerie de artă.

Beverly Hills a rămas propriul său oraș cu organizare administrativă, fiind totodată unul dintre cele mai bogate din America. Orășelul este înconjurat de Los Angeles, însă își păstrează propria sa identitate. 90210 – cum i se mai spune – a pornit de la o modestă fermă și s-a transformat într-una dintre cele mai afluente și scumpe zone din lume. Aici am avut timp să ne plimbăm pe faimoasa stradă Rodeo Drive, unde am admirat magazine scumpe făcând puțin window shopping, dar am fost impresionați și de mașinile luxoase ce parcă erau la fiecare colț. Unii dintre colegii noștri internaționali au văzut chiar și unele celebrități precum cântărețul Puff Daddy sau actorul Jack Black.

Semnul de Beverly Hills a fost principala oprire din zonă, precum și cel mai scump magazin din lume – House of Bijan – ce poartă un semn discret pentru a anunța că accesul se face doar cu programare. Plimbarea s-a încheiat înapoi în fața primăriei, de unde am fost din nou preluați de către șofer pentru următoarea oprire de astăzi – Hollywood Boulevard și Walk of Fame.

Aici am avut nu mai puțin de 3 ore pentru a explora și a lua masa de prânz. Fascinați de forfota din zonă, dar și de diversitatea și multiculturalitatea ce ne înconjura, am pornit în descoperirea stelelor artiștilor faimoși: actori, regizori, cântăreți – cu entuziasm am identificat pe jos nume cunoscute. La Old Chinese Theatre am găsit și urmele din asfalt ale actorilor și cântăreților faimoși și nu mai este nevoie cred să menționez că numărul pozelor urca deja considerabil.:)

Elevii au avut și timp liber pentru a se plimba în locurile preferate. Unii dintre noi ne-am oprit la Babylon Court Yard – un complex de magazine și spațiu recreațional, care are și o zonă de unde se poate admira semnul Hollywood, însă nu la fel de bine vizibil ca în drumeția noastră de ieri desigur.:) Alți elevi s-au plimbat pe la magazine sau au vizitat Dave & Buster’s, pentru ca la final să ne reunim la autocar pentru ultima oprire a turului: Griffith Observatory.

Aici am putut admira priveliștea panoramică asupra orașului și ne-am dat seama că acesta este extrem de întins! De altfel, Los Angeles nu este neapărat un oraș tradițional, este în schimb un spațiu vast plin de cartiere, orășele, zone comerciale, zone industriale, plaje, și orice altceva vă mai puteți imagina. Los Angeles, spre deosebire de New York nu a avut limite naturale atunci când s-a extins, astfel încât a devenit acest oraș tip lego, cu mai multe “centre”. Tot de aici am putut admira și semnul Hollywood – ne-am făcut poze și ne-am mândrit cu faptul că noi am ajuns mult mai aproape de semn în timpul drumeției de ieri.

La ora 19:15 ne reîntorceam în campus – la fix pentru a lua cina. Cantina a pregătit pentru această seară: orez sau cartofi la cuptor, tocăniță de vită sau macaroane cu brânză și diferite tipuri de salate.

După cină ne-am îndreptat fiecare către camere, așteptând un moment de relaxare înainte de încheia seara cu binecunoscutul check-in. Mâine ne trezim din nou de dimineață, deoarece vom avea o zi plină de distracție și voie bună, despre care vă voi povesti mai multe în jurnalul zilei de mâine.

Astăzi Ilinca este cea care ne-a împărtășit impresiile ei de tabără:

Before coming to Los Angeles with Qdays I didn’t know what to expect. I thought that being the youngest in the group would make me feel left out, but I was completely wrong. Once I got here I was a bit nervous about the classes, my roommates and my accommodation. 2 weeks had passed and everything is perfect. I was making worries for nothing. The people here are wonderfull. They are friendly, funny and opened mind. They make sure everyone is feeling well during the camp and they also have a great time with the students around them. In the campus I really like the activities and also the classes. My favorite activity so far was ,,EF Talent Show” because I did what I liked the most, which is dancing. I was so happy ,,sharing’’ people what I love because dancing is my love language.

The classes are really entertaining. They do a lot of interactive games. My teacher is very nice and very sociable. He had told us a lot of life stories he had and he’s a really cool guy. I also really enjoyed the trip to San Francisco. We all visited a lot of new and intressting places. If I would say something about this memorable camp I would say that this is the best decision you could ever make.  At my 13 year old age, this means a lot to me. To come all the way in Los Angeles together with the coolest people I had ever met is something big. I can only say thank you for everything. Qdays & EF.

Nu ratați jurnalul de mâine! Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles