Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 16

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 16 – Cursuri & Redondo Beach

Elevii taberei internaționale din Los Angeles au început în forță ultima săptămână de tabără. În prima parte zilei au avut loc cursurile de limba engleză, după amiază am fost la plajă pentru o mult așteptată baie în ocean, continuând apoi distracția la piscina din campus.

Pentru micul dejun ne-am organizat cu succes și am ajuns cu toții la timp pentru a ne lua doza de energie zilnică cu iaurturi naturale sau cu fructe, deja tradiționala omletă, cârnați de porc sau curcan, fructe. Cerealele cu lapte au fost nelipsite, la fel ca și chiflele cu cremă de brânză sau gem de afine sau căpșuni.

Lecțiile au avut loc de dimineață, astfel că de la ora 8:50 până la 11:40 toată lumea a fost ocupată. Unii dintre elevi mi-au povestit despre maniera interactivă în care a avut loc lecția lor de astăzi: grupa lor și o altă grupă au lucrat împreună la un exercițiu cu tema – the brain (creierul) – o grupă a trebuit să creeze întrebările pentru kahoot la care cealaltă grupă a trebuit să răspundă și viceversa. Andrei are de lucru la un proiect-eseu despre poluare și cauzele acesteia, iar Maria a făcut astăzi exerciții din manual.

A venit rândul Maiei să ne împărtășească astăzi impresiile ei de tabără:

Experiența mea în aceste 3 săptămâni este de neuitat. Visul de a ajunge în America în sfârșit a fost îndeplinit și mă bucur că prima interacțiune cu California a fost alături de prieteni și de frumoasa echipa EF.
Încep prin a spune că zborul, chiar dacă a fost lung și obositor, nu m-a împiedicat să mă bucur și să mă minunez de acest superb campus nou și dotat cu tot ce am avea nevoie, de la săli de sport, terenuri, până la piscină, camere confortabile și locuri de stat până târziu.
Nu ai cum să te plictisești, având în vedere că sunt atât de multe activități și excursii zilnice. Îmi place foarte mult că putem merge în grupulețe pe lângă campus și că nu depindem mereu de un grup mare.
Excursia în San Francisco a fost frumoasă și am acoperit cam tot ce era de văzut într-un timp foarte scurt. Instagramabilul semn Hollywood a fost bifat, de altfel și un tur al orașului Los Angeles și locul în care m-am simțit și bucurat ca un copil mic a fost Universal Studios.
Cel mai frumos lucru pentru mine pot spune că a fost experiența de a cunoaște colegi din multe țări și nu doar din Europa. Am aflat despre fiecare cultură câte ceva chiar. Și asta s-a întâmplat fie în campus, fie la cursuri.
Cursurile nu m-au dezamăgit și cu tot acumulat mi-am îmbunătățit engleza per total.
A fost o experiență de neuitat pe care aș repeta-o de multe ori.❤️❤️❤️🤗🤗🤗❤️❤️❤️❤️

La masa de prânz ne-am bucurat de un meniu variat și gustos: diverse legume, cașcaval și mezeluri pentru sendvișuri, precum și o pastă de ton; pâinici bao, pachețele de primăvară cu legume, orez cu legume și ou, cartofi dulci la cuptor, pui teriyaki sau tofu teriyaki.

La ora 13:30, atât grupul nostru cât și alți elevi internaționali eram gata de plajă. Drumul până la plaja Rodendo a durat aproximativ 1 oră, timp în care majoritatea ne-am relaxat și am admirat maniera diferită în care sunt organizate lucrurile în SUA – de la numărul de benzi pe autostradă, până la zgârie-norii din centrul orașului Los Angeles, sau căsuțele cochete și tipic americane din cartierele prin care am trecut.

Plaja Redondo este una dintre cele mai atractive și bine cotate plaje din zona Los Angeles. O plajă largă, curată, un port cu atmosferă vibrantă, restaurante pescărești, magazine cochete, posibilitatea de a face surf – această locație este ideală pentru o după amiază departe de zgomotul orașului.

Am petrecut 2 ore și jumătate la plajă și, chiar dacă Oceanul Pacific e mai rece aici decât poate ne-am așteptat, unii dintre elevi s-au distrat de minune în apă, sărind în valuri și lăsându-se pradă distracției din apă, sau de pe nisip, în funcție de preferințele fiecăruia. Ne-au însoțit și prietenii taiwanezi ai elevilor noștri, cu care aceștia s-au bucurat împreună de timpul petrecut la plajă.

La ora 17:30 am pornit înapoi spre campus, unde am sosit la timp pentru cină. Dar pentru că elevii mâncaseră deja câteva gustări la plajă și pentru că nu doar temperatura apei a fost mai redusă, ci și la plajă –  21 grade Celsius – toată lumea a preferat să se încălzească puțin și să continue distracția la piscina din campus unde apa era mult mai caldă. Astfel elevii s-au putut bălăci în voie până târziu la închiderea programului de funcționare al piscinei.

Între timp, în campus, atmosfera era una foarte animată. Unii elevi jucau baschet, alții volei pe terenurile din aer liber, grupulețe mici de elevi erau împrăștiate pe iarbă ascultând muzica preferată, alții jucau fotbal pe terenul aflat la 5 minute de campus, iar ceilalți urmăreau un film pe ecranul amplasat lângă cantina școlii. Cu siguranță, campusul este plin, iar elevii noștri se pot bucura de compania multor naționalități cu care împărtășesc lucruri și experiențe noi în fiecare zi.

Așa cum v-am obișnuit deja, la ora 21:30, ne reuneam cu toții în lounge-ul clădirii Alder, pentru check-in, încheind o nouă zi frumoasă de tabără. Ce vom face mâine?! Nu ratați jurnalul și veți afla!:)


Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles