Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 17

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 17 – Prezentarea campusului, cursuri și activități distractive

Marți elevii au petrecut ziua în campus, cu un program lejer ce a inclus: participarea la întâlnirea organizată de școală pentru a ne oferi detalii legate de plecare, cursuri de limba engleză, iar seara activități distractive precum: Dessert Bar / Tatuaje temporare / Activități sportive.

Astăzi a fost ziua când elevii au putut alege să doarmă până mai târziu sau cei mai matinali precum Sebastian, s-au organizat la o sesiune de jocuri Nintendo la sala de sport împreună cu alți elevi internaționali. Ilinca, Alexia și Andreea au mers la o sesiune scurtă de cumpărături la un magazin pe care doreau demult să-l viziteze.

La ora 11:45 ne-am reunit cu toții în studioul de dans din clădirea Robinson, unde împreună cu grupurile din Norvegia, Italia și Argentina, precum și alți elevi individuali, am participat la o scurtă sesiune organizată de școală înaintea plecării noastre pentru a ne oferi câteva informații importante. Întâlnirea a început cu un exercițiu în care câte un elev din fiecare grup a fost invitat să răspundă la câteva întrebări legate de experiența în campus. Ilinca a fost cea care a reprezentat grupul nostru și s-a descurcat foarte bine.

Mai apoi au urmat informații despre organizarea camerelor înainte de plecare, predarea cardurilor, ora la care vom pleca spre aeroport, precum și o evaluare pe care elevii au făcut-o pentru a-și exprima părerea față de serviciile oferite atât de școală, cât și de noi, reprezentanții școlii EF. Am fost așteptați cu sendvișuri, gogoși tipic americane, cafea și sucuri, pentru masa de prânz, astfel că după terminarea întâlnirii elevii au mers direct la cursuri.

Deoarece mai avem doar câteva zile de petrecut în campusul EF Los Angeles, Pasadena – gazda acestei tabere în străinătate, vă invit la o prezentare detaliată a acestuia. Campusul este deținut în întregime de către Education First și a fost deschis în septembrie 2022, fiind un campus nou, ultramodern, construit special pentru a pune la dispoziția elevilor toate facilitățile necesare unei experiențe memorabile.

Campusul este amplasat în Pasadena, al doilea cel mai vechi oraș din zona Los Angeles, iar drumul până în centrul LA durează între 20 și 45 minute, în funcție de mijlocul de transport și trafic. Spațiul ocupat de către campus este în San Gabriel Valley, cu priveliște spre munții și dealurile San Gabriel!

Fiind un campus nou, toate clădirile campusului au un aspect modern și fiecare dintre ele poartă numele unei familii de arbori, precum: Cedar, Douglas, Robinson etc.  În total, campusul are o capacitate de cazare pentru aproximativ 800 de elevi și include 9 clădiri dintre care 4 sunt clădiri de dormitoare, cu trei sau patru paturi în cameră. Cele mai multe dintre clădiri au băile pe coridor, similar cu campusurile universitare din întreaga lume.

Elevii din grupul nostru sunt cazați în două clădiri alăturate, unii dintre ei având în cameră și colegi internaționali. Cele două clădiri în care suntem cazați (Alder și Boxelder), au fiecare spații comune unde elevii se întâlnesc seara pentru socializare, camere unde elevii găsesc mașini de spălat și uscat, precum și tonomate cu sucuri și gustări pe care elevii le pot folosi oricând.

Cantina (Cena Building) este împărțită la parter – între spațiul destinat cafenelei din campus și cel unde se organizează bufetul pentru elevi, la fiecare dintre mese; iar la etaj și în fața clădirii găsim mese și spații special amenajate pentru servirea mesei.

În prelungirea acestei clădiri se află și biroul de activități, cu o cameră de depozitare unde elevii pot primi sau de unde pot trimite pachete și un spațiu pentru întâlnirile angajaților EF. De asemenea, spațiul cochet amenajat în fața acestei clădiri, cu mese de ping-pong și foosball, leagăne și mese este locul unde se desfășoară majoritatea activităților și petrecerilor din campus.

Strong Hall este clădirea principală din campus, aici regăsindu-se clasele elevilor și birourile administrative sau academice, iar sala de sport cuprinde terenul de baschet, sala de fitness, studioul de dans sau yoga, spații pentru relaxare, dar și câteva săli de curs. În apropierea sălii de sport se află un teren de baschet și unul de volei pe nisip în aer liber, precum și piscina. Terenul de fotbal se află la cinci minute de mers pe jos de campus.

În total, campusul cu toate clădirile sale ocupă o suprafață considerabilă, ceea ce permite spații verzi foarte generoase între clădiri, organizate de asemenea cu multe spații de relaxare ce includ șezlonguri sau hamace. Stațiile de unde elevii pot bea apă sau își pot umple sticlele reutilizabile sunt și acestea prezente în apropierea clădirilor principale, cât și în interiorul acestora. Per total, un campus foarte frumos, bine organizat, cu foarte multe facilități puse la dispoziția elevilor.

După-amiaza a fost dedicată cursurilor, iar în timpul unei scurte plimbări în campus pentru a face pozele necesare prezentării din acest jurnal, m-am întâlnit cu câțiva dintre elevii noștri, care împărțiți în grupe de câte trei, incluzând și alți elevi internaționali, aveau de îndeplinit o provocare – aceea de a găsi persoane care să le răspundă la diverse întrebări, în timp ce ei trebuiau să înregistreze răspunsul pe telefonul lor. Întrebările pe care eu le-am primit din partea câtorva grupuri au fost: “Care este ultimul film pe care l-ai vizionat și dacă l-ai recomanda sau nu și altor persoane și de ce?” și “Ai participat vreodată la un eveniment cultural precum festival de teatru/film/muzică etc. și dacă da, de ce ți-a plăcut, dacă nu, de ce nu ai participat?!” Alți elevi au de făcut  o recenzie a filmului “Ziua Independenței”(1996) în grupe de câte trei, iar ceilalți au lucrat exerciții din manuale.

Sandra este cea care ne-a transmis astăzi impresiile ei despre experiența avută până acum:

Până acum tabăra a fost o experiență minunată din toate punctele de vedere. Campusul este unul foarte modern și bine dotat, mâncarea este bună și grupul este unul frumos. Cursurile sunt foarte interesante și interactive de unde înveți multe lucruri. Ieri am fost la Redondo Beach, apa a fost destul de rece dar asta nu ne-a împiedicat din a ne distra împreună cu prietenii noștri din Taiwan. De-abia aștept zilele următoare!!

După cursuri, elevii au avut ceva timp liber până la începerea activităților de seară, așa că unii s-au mai relaxat în camere, iar cu câțiva dintre ei am mers într-o scurtă plimbare la supermarket, înainte de cină.

La ora 19:00 elevii au putut alege între câteva activități organizate în campus: Dessert Bar / Tatuaje temporare / Activități sportive, inclusiv un turneu de baschet la sala de sport sau deja cunoscutele s’mores. Cele mai căutate activități printre elevii noștri au fost: Dessert Bar – unde elevii s-au delectat cu gustări delicioase și tatuajele temporare, fiecare dintre cei interesați alegându-și modelele preferate. Desigur muzica și buna dispoziție nu au lipsit, atmosfera fiind una relaxată, specifică serilor petrecute în campus.

Seara am încheiat-o din nou la check-in, făcând planuri pentru ziua de mâine, când după cursuri, vom vizita două plaje faimoase din Los Angeles: Santa Monica and Venice Beach. Nu ratați jurnalul de mâine!

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles