Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 18

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 18 – Cursuri, plaje faimoase și testul de absolvire

Ziua de astăzi a fost, pe cât de lungă, pe atât de interesantă. Dimineața a fost din nou dedicată cursurilor, urmând ca mai apoi să vizităm două dintre cele mai faimoase plaje din zona Los Angeles: Venice și Santa Monica, iar seara am încheiat-o susținând testele de absolvire. Șederea noastră în tabără se apropie de final, dar programul nostru este la fel de plin și captivant.

Cursurile s-au desfășurat în același mod interactiv, elevii finalizând unele dintre proiectele la care au avut de lucru sau lucrând exerciții din manuale. Am aflat de asemenea că astăzi elevii trebuiau să susțină testul de absolvire, astfel încât după o discuție cu unul dintre angajații EF ni s-a oferit accesul într-o sală de clasă unde aceștia s-au putut concentra în liniște, după întoarcerea de la plajă desigur.

A venit și rândul lui Andrei să ne transmită astăzi impresiile lui despre experiența din această tabără. Iată ce ne-a împărtășit:

În opinia mea experiența din cadrul campusului Education First, Pasadena California, este una plăcută întrucât include amintiri minunate cu prietenii internaționale și interculturale formate oarecum ușor pe parcursul șederii.

Dacă mă rezum la orele din tabără, pot spune doar un cuvânt: “eficiente”. De la tehnologie care ne poate permite dezvoltarea până la oameni care sunt capabili să înțeleagă psihologia adolescenților, îmbunătățindu-ne atât limba engleză cât și gândirea.

Activitățile au avut un rol important în menținerea divertismentului nostru în această tabără, făcând timpul să treacă foarte frumos și ușor. De exemplu o activitate care chiar m-a impresionat, a fost excursia în San Francisco. Acolo am reușit să vizităm renumitul pod Golden Bridge, tramvaiele iconice și tot felul de alte lucruri interesante.

Despre cantina din campus pot spune doar că este locul în care toți ne regăsim după un curs greu sau după o activitate solicitantă din punct de vedere fizic, ușurându-ne ziua cu delicatesele pregătite zilnic.

La ora 12:00 ne-am reunit cu toții la masa de prânz, unde elevii au putut alege între o varietate de sendvișuri, orez, cartofi prăjiți, găluște umplute cu legume, pâine la cuptor cu diferite ierburi aromatice și lasagna cu carne de vită sau vegetariană.

O oră mai târziu, ne întâlneam cu restul elevilor din grupul X în parcarea de lângă sala de sport, unde ne aștepta autocarul ce ne-a condus la două dintre cele mai populare plaje de pe coasta de Vest. După o călătorie de aproximativ o oră, ajungeam la primul nostru obiectiv de astăzi: renumita Venice Beach.

Venice a fost înființat ca un oraș stațiune în 1905 și a rămas oraș independent până în 1926 când s-a unit cu Los Angeles. Venice Beach, zona vizitată de noi este caracterizată prin faleza lungă și plină de vânzători ambulanți ori mici buticuri.

Ne-am plimbat pe plajă până la unul dintre digurile aflate în apropiere, iar mai apoi pe faleză. Ne-am făcut poze pe plajă, am admirat diversitatea oamenilor întâlniți, casele cu vedere la ocean, și mai apoi Muscle Beach – un loc unde lumea face exerciții în aer liber, dar și terenurile de baschet de unde mulți jucători profesioniști au fost recrutați.

Ora pe care am avut-o la dispoziție a zburat foarte repede și iată-ne din nou reuniți la autocar pentru următoarea destinație: faimoasa Santa Monica Beach & Pier.

La fel ca multe dintre cartierele Los Angelesului, Santa Monica a început ca fiind un oraș de sine stătător – o stațiune turistică, ce a devenit foarte căutată la începutul secolului 20. Pontonul turistic este unul dintre cele mai cunoscute din America, similar celui din Coney Island, pe coasta de est.

Caruselul de aici există din 1909 și este un obiectiv istoric foarte important. Tot pe ponton putem găsi nenumărate restaurante, printre care Bubba Gump (celebru din filmul Forrest Gump) dar și alte atracții cum ar fi un roller coaster, o roată imensă și foarte multe jocuri – tipic pentru un parc de distracții de genul acesta. În Santa Monica sunt și multe magazine fiind o zonă comercială foarte căutată. Am găsit aici foarte multă lume, artiști stradali, precum și un leu de mare foarte simpatic care se bronza liniștit pe o barcă a poliției din port. 🙂

Unii dintre elevi s-au distrat în parc, alții au luat masa pe ponton sau chiar la restaurantul Bubba Gump și desigur cu toții am făcut plimbarea prin zona comercială, admirând din nou multiculturalitatea și diversitatea locului.

După două ore și jumătate, ne-am reunit în locul unde ne aștepta autocarul pentru a ne întoarce înapoi în campus, unde ziua încă nu se terminase deoarece elevii mai aveau de susținut testul de absolvire.

Ajunși în campus, am mers fiecare la camerele noastre pentru a ne aduce cele necesare susținerii testului: laptop/tabletă/căști, după care ne-am reîntâlnit într-una din clasele clădirii Robinson.

Testul de absolvire a cursurilor durează 50 de minute şi are două secțiuni: una de citire şi una de ascultare. În general, elevii au fost de părere că testul a fost destul de dificil, iar rezultatul va reflecta nivelul actual de cunoştințe, bineînțeles dacă testul a fost tratat cu seriozitate. La festivitatea de absolvire elevii vor primi portofoliul academic, unde vor putea vedea și rezultatul obținut la testul de astăzi.

Chiar dacă au susținut astăzi testul de absolvire, acest lucru nu înseamnă că orele nu continuă în mod normal: se pune în continuare prezența şi se notează activitatea de la cursuri.

Am încheiat astfel o zi lungă, dar foarte frumoasă, check-inul de seară fiind făcut odată cu terminarea testului. Și mâine ne trezim dis-de-dimineață, însă suntem cu toții entuziasmați de vizita pe care urmează să o facem la unul dintre campusurile universitare americane cunoscute în întreaga lume. Care este acesta?! Veți afla în jurnalul de mâine!:)

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles