Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 19

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 19 – Vizită la UCLA, cursuri și Starry Night Prom

Joi a fost o nouă zi plină în tabăra din Los Angeles, California. Împreună cu colegii din Italia, am vizitat UCLA – University of California Los Angeles, în prima parte a zilei, iar mai apoi elevii au participat la cursurile de limba engleză, seara încheindu-se cu o minunată seară de bal.

Ne-am trezit și astăzi dis-de-dimineață, pentru ca la ora 8:30 să fim pregătiți pentru vizita pe care urma să o facem la UCLA. Desigur, mai întâi am luat micul dejun, care astăzi a inclus și vafe cu sirop de arțar, spre bucuria tuturor. La ora 8:50, cele două microbuze alocate pentru a conduce atât grupul nostru, cât și pe cel din Italia, erau deja în drum spre Universitate.

O oră mai târziu am ajuns în acest campus impresionant, ce se întinde în prezent pe o suprafață de 1,7 kmși este constituită din 163 clădiri. Situat în partea de Vest a orașului Los Angeles, campusul se află în zona rezidențială Westwood și este împărțit în partea de Nord și cea de Sud. Campusul de Nord reprezintă partea principală, clădirile sale având o arhitectură tradițională și fiind îmbrăcate în cărămidă italiană. Aici regăsim Facultatea de Arte, Științe Umanistice sau Sociale, Drept, Istorie și programe de business. Campusul de Sud este gazda Facultății de Inginerie, Științe Matematice sau alte subiecte legate de Medicină, precum și Centrul Medical UCLA. Campusul include de asemenea o grădini, muzee și un mix de stiluri arhitecturale.

UCLA oferă studenților peste 300 de feluri de diplome, pe domeniu variat de specialități, iar anual se înscriu la această universitate circa 37.000 de studenți din SUA și întreaga lume.

Acest campus a atras și încă atrage mulți regizori de film, datorită proximității de Hollywood, dar și numeroaselor locații potrivite pentru scenele special gândite. Spre exemplu, multe scene din filmul “Legally Blonde” – “Blonda de la Drept” au fost filmate aici.

Așadar, nu am fost surprinși să găsim în fața uneia dintre clădirile principale – Royce Hall, o întreagă echipă de filmare, ce părea destul de ocupată cu pregătirile. Din păcate, nu am putut vizita această clădire fiind închisă în perioada vacanței, însă am avut timp suficient să ne plimbăm pe alei și să admirăm clădirile diferitor facultăți. Am ajuns și la terenul de sport, unde avea loc un antrenament de fotbal american, iar mai apoi am vizitat magazinul cu produse personalizate marca UCLA, unde elevii au petrecut mai bine de jumătate de oră. Adevărul este că era un magazin foarte mare, cu nenumărate produse personalizate, unde fiecare a găsit câte un suvenir pe placul său.

Două ore mai târziu ne reuneam pentru a reveni în campus, unde după masa de prânz, toți elevii au participat la cursurile de limba engleză.

 

Astăzi la prânz, cantina a servit: sendvișuri, orez, cartofi prăjiți, legume la tigaie cu ierburi aromatice și crochete de pui sau legume.

Cursurile de astăzi au continuat cu discuții despre proiectele pe care elevii le-au avut în zilele anterioare sau despre alte subiecte liber alese, precum și cu exerciții din manuale. Apreciem cu toții modul relaxat și interactiv al profesorilor de a interacționa cu elevii, iar astăzi discutând cu David – profesorul grupei în care studiază Andrei, am descoperit un om pasionat, care dorește să își cunoască elevii și în afara orelor de curs, să le afle interesele, pentru a putea introduce în lecțiile sale exact ceea ce îi atrage și îi motivează să studieze cât mai bine.


După finalizarea lecțiilor, a urmat o pauză de aproximativ două ore, timp în care elevii au avut timp berechet să se pregătească pentru balul din această seară, să mănânce cina sau să ajungă la supermarket pentru a mai cumpăra câteva suveniruri pentru acasă.

La ora 20:00, majoritatea elevilor din campus erau prezenți la sala de sport, unde avea loc Balul – Starry Night. DJ-ul serii a pornit muzica și încet, încet, petrecerea a început. Fiind un bal american, nu au putut lipsi desigur Regele și Regina Balului, de această dată un elev din Norvegia și o elevă din Italia. Tinerii au dansat, au cântat, au sărit, au făcut poze și s-au distrat până la ora 23:20, când titlul ultimei melodii ne spunea tuturor “Bye Bye”.

Mâine dimineață ne așteaptă ultimele cursuri, ceremonia de absolvire, iar seara, o ultimă petrecere în campusul EF Los Angeles, Pasadena!

Pe mâine!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabără Los Angeles