Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 2

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 2 – Prezentarea de bun venit, EF Social & Turul campusului

Prima zi de luni în tabăra internațională din California a debutat cu un program dedicat sesiunii de orientare și prezentare, precum și diferitor activități distractive, menite în principal să faciliteze interacțiunea dintre elevii aflați în campus.  Am cunoscut liderii celorlalte grupuri de elevi venite din Italia, Norvegia și Spania, dar și echipa EF Los Angeles; am participat la un tur al campusului oferit de alți cursanți deja familiarizați cu toate clădirile și facilitățile din campus; am făcut o plimbare până la un supermarket din apropiere și am descoperit o mică parte din Pasadena – o zi frumoasă în care ne-am bucurat de fiecare moment.

Ziua a început la ora 8:30 când ne-am întâlnit cu toții la cantina școlii pentru micul dejun. Bufetul din această dimineață a fost compus din omletă, cartofi la cuptor, pâine proaspăt prăjită, fructe proaspete, budincă de ovăz sau chia, diferite tipuri de cereale cu lapte, iaurt natural sau cu fructe, cereale, bagel și pâine cu unt sau cremă de brânză philadelphia, dulceață și desigur cafea, ceai sau sucuri.

Ne-am îndreptat apoi spre Arena de Sport – clădirea Robinson, unde urma să aibă loc sesiunea de orientare și prezentare pentru toți elevii sosiți cu o zi în urmă. După ce unii dintre noi s-au înviorat cu câteva aruncări scurte la coș, ne-am reunit cu toții în Studioul de Dans, unde sala fusese special aranjată pentru prezentările zilei. În cadrul acestei sesiuni ne-am bucurat să îi cunoaștem pe majoritatea membrilor echipei EF Los Angeles, Elinel Atencio – Directoarea campusului fiind cea care a început seria prezentărilor cu urări călduroase de bun venit. Rând pe rând, directorul academic sau directoarea de servicii pentru studenți au preluat microfonul și au intrat în detalii legate de departamentele lor, precum regulile campusului, informații despre programul academic, organizare, activități și multe altele. Ce am apreciat la această prezentare a fost un pop-quiz constând în una-două întrebări despre cele mai importante informații deja menționate – realizat la sfârșitul prezentării fiecărui departament, tocmai pentru a se asigura că elevii acordă atenția necesară acestor detalii importante. Desigur că elevii care s-au grăbit să răspundă rapid și corect au primit și premii.:)

Odată încheiate prezentările, toți elevii s-au reunit în sala de sport pentru un exercițiu simplu și distractiv, denumit Icebreaker – care, după cum îi spune și numele, a fost organizat tocmai pentru a-i ajuta pe elevi să discute, chiar și pentru scurt timp cu alți participanți care nu fac parte din grupul lor de prieteni sau colegi. Așadar, fiecare a primit câte o coală unde li se prezentau caracteristicile persoanei pe care trebuie să o găsească și să îi treacă numele în căsuța potrivită. Asemănător puțin jocului de bingo și foarte distractiv, exercițiul s-a încheiat când primii doi cei mai rapizi participanți au găsit toate persoanele, premiul lor constând într-un rucsac EF.

A urmat o pauză de aproximativ o oră, timp în care elevii au avut timp liber, iar apoi ne-am reunit bineînțeles la masa de prânz, unde cantina a servit: pachețele de primăvară cu carne sau vegetariene, spaghete cu sos alb, stroganoff de pui sau de legume, orez, cartofi la cuptor, broccoli și conopidă pe grătar, dar și diverse tipuri de salate.

În fața biroului de activități, situat în clădirea de lângă cantină, diferite activități sociale erau deja în toi, astfel că fiecare s-a orientat către ce i s-a părut mai interesant. Trebuie să menționez că toți elevii au trecut pe la ruleta cu premii EF, unde majoritatea a câștigat diferite obiecte sau vouchere cu reduceri. Foarte încântați fiind de premiile câștigate, au acceptat până la urmă și sesiunea pozelor de grup, iar mai apoi unii dintre ei s-au jucat foosball sau jenga, în timp ce restul au căutat un loc ascuns de soare unde să se relaxeze puțin.

La ora 13:30 ne-am reunit din nou pentru turul campusului, pe care ni l-au oferit două studente din Italia și Polonia. Am descoperit astfel și sălile de clasă, unde elevii vor urma să aibă cursuri începând de mâine, am aflat unde ne putem face singuri carduri pentru a ne spăla hainele, am cunoscut și una dintre viitoarele profesoare și am vizitat toate clădirile principale, încheind turul la terenul de fotbal, aflat la 5 minute distanță de campus.

Fiind o zi foarte călduroasă, am decis împreună cu elevii să ne relaxăm puțin la umbră, urmând ca mai apoi să pornim într-o plimbare până la supermarketul din apropiere și mai apoi să explorăm puțin zona. Zis și făcut. Ne-am reunit la ora 16:15 în fața porții principale, unde le-am împărțit tuturor cardurile de studenți, iar mai apoi am plecat spre supermarket, unde am ajuns destul de rapid – în aproximativ 15 minute. Am continuat apoi în plimbare pe strada principală ce duce spre centrul istoric al orașului Pasadena, unde am putut admira palmierii și casele tipic americane, străzile largi și magazinele de cartier tradiționale. Nu am ajuns însă până în centrul vechi, aceasta fiind o activitate pe care o vom face în zilele următoare.

Ne-am reîntors în campus, unde liderii grupurilor s-au reunit pentru o ședință cu Crsytal, coordonatoarea activităților pentru grupuri din această vară, iar elevii au avut timp pentru cină – care s-a dovedit a fi pe gustul celor mai mulți dintre ei: burger cu inele de ceapă sau chipsuri de cartofi.

După festinul cu burgeri, muzica era în toi pe pajiștea din spatele cantinei, unde ușor, ușor un grup tot mai mare de elevi internaționali au dansat pe ritmurile a diverse melodii populare în rândul tinerilor. Ilinca și Andreea s-au alăturat și ele, menționând că s-au simțit foarte bine. Ceilalți au mers la sala de sport pentru a urmări un meci de baschet între echipe formate din elevi ai școlii, iar mai târziu unii dintre ei chiar au jucat o partidă pe terenul din aer liber.

În fiecare seară, între orele 21:30 -22:00 toți cursanții merg la sala de sport pentru a se verifica prezența lor în campus și asta am făcut și noi. Seara am încheiat-o cu o scurtă ședință în lounge-ul clădirii Alder, unde am discutat puțin despre programul zilelor următoare, cât și despre desfășurarea activităților. Dar despre aceste lucruri, vă voi povesti mai multe în zilele ce urmează. Așadar, nu ratați jurnalul!

Pe mâine!

Mai multe imagini din a doua zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles