Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 20

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 20 – Ceremonia de absolvire și o după-amiază relaxantă

Iată că am ajuns la finalul taberei noastre de limba engleză din EF Los Angeles, iar astăzi a fost și ultima zi de cursuri pentru elevi. După-amiaza am participat cu toții la ceremonia de absolvire, iar mai apoi ne-am relaxat în campus sau la cumpărături, încheind seara cu un exercițiu de reflecție de care cu siguranță ne vom aminti cu drag.

Vinerea, în prima parte a zilei, elevii participă la cursurile de interes special, așadar, după micul dejun, Ana Maria a continuat cursurile de actorie, Sebastian a lucrat exerciții din manual, iar Cristi a fost notat cu A+ pentru business talk. 

Timpul parcă a trecut mai repede astăzi, și nu după mult timp, m-am revăzut cu toată lumea la masa de prânz, unde am mâncat pizza cu salami sau vegetariană, cartofi la cuptor cu crochete cu brânză și sendvișuri pe gustul fiecăruia.

La ora 12:45 avea loc ceremonia de absolvire, astfel că ne-am reunit în studioul de dans al clădirii Robinson cu grupul din Argentina, cel din Norvegia, dar și unul dintre grupurile din Italia și alți elevi internaționali individuali, care își încheie șederea în același timp cu noi.

Încăperea s-a umplut rapid de elevi purtând tocile de absolvire EF – pe care le-au și păstrat ca suvenir de tabără :). Prima care a luat cuvântul a fost Elinel Atencio – directoarea școlii, care i-a felicitat pe elevi pentru rezultatele obținute. A urmat Bobbie – directoarea academică. Aceasta le-a adresat câteva întrebări interesante elevilor, precum: cine din camera respectivă și-a făcut cel puțin un prieten internațional; cine și-a îmbogățit vocabularul în limba engleză cu cel puțin câteva cuvinte noi și cine a trăit experiențe noi de care cu siguranță își vor aminti în viitor. La toate aceste întrebări toți elevii prezenți au ridicat mâna confirmând îndeplinirea obiectivelor noastre principale. Am aflat și că la momentul actual, în campus sunt 373 fete și 244 băieți, iar cei mai mulți participanți sunt din Franța, urmați de Argentina și Italia.

Apoi fiecare dintre liderii grupurilor au fost invitați la o poză de grup și la înmânarea portofoliilor academice. Entuziasmați și curioși să afle rezultatele testelor de absolvire, elevii au deschis imediat portofoliile și s-au relaxat. Portofoliul academic include, pentru elevii care au participat la cel puțin 80% din cursuri, un certificat de curs – care atestă urmarea unui curs de 3 săptămâni la școala EF Los Angeles, un raport de curs – unde este detaliată prezența, participarea la curs și nivelul de studiu, iar ultima diplomă este cea cu rezultatul de la test.

Cu toții s-au descurcat foarte bine, având o prezență de peste 80% și rezultate precum B2, C1 sau C2. Felicitări tuturor, indiferent de rezultat, ați dat dovadă de perseverență și ați tratat cu seriozitate atât testul, cât și cursurile!


A urmat o sesiune de poze desigur, iar apoi o după amiază relaxată, în care elevii și-au putut organiza propriul program. Așadar, Alexia și Sebastian s-au apucat de bagaje, Cristi și Andrei au mers la un magazin din apropiere pentru ultimele cumpărături, Ilinca și Andreea au dorit să mănânce la un restaurant tradițional de burgeri, iar Ana Maria și Bianca s-au relaxat în camere. Împreună cu Maria, Sandra și Maia, la rugămintea fetelor, le-am însoțit la o scurtă sesiune de shopping la un magazin foarte interesant și exclusivist.

La ora 19:00 am mâncat ultima cină la cantina școlii, iar mai târziu i-am invitat pe elevi la un scurt exercițiu de reflecție la final de tabără: Rose, Bud, Thorn. Pentru început, am ținut să le mulțumesc elevilor pentru cele 3 săptămâni petrecute împreună, a fost un grup absolut minunat!

Pentru exercițiul de reflecție, fiecare dintre elevi a trebuit să împărtășească grupului propriul Rose, Bud & Thorn din această tabără. Rose = ce v-a plăcut cel mai mult în această tabără; Bud = ce ați schimba dacă ați putea; Thorn = ce v-a plăcut cel mai puțin/un obstacol pe care l-ați întâmpinat aici și la care ați dori să mai lucrați. 

Am avut astfel plăcerea unei discuții deschise și foarte interesante, în care fiecare dintre noi și-a împărtășit părerea. Am ascultat și am primit cu toții feedback-ul constructiv, ca rezultat final al acestui exercițiu, la care a participat toată lumea, în timp ce am savurat împreună câte o brioșă delicioasă. După aceea, elevii fie s-au retras în camere pentru finalizarea bagajelor, fie s-au întâlnit cu prietenii lor internaționali pentru a-și lua la revedere.

Și pentru că la finalul întâlnirii noastre era deja ora 21:30, am făcut și ultimul check in al acestei tabere din Los Angeles și am profitat de ocazie pentru a le reaminti tuturor programul pentru ziua de mâine: la ora 9:30 trebuie să eliberăm camerele, iar la ora 10:15 va sosi transferul care urmează să ne ducă la aeroport. Mâine revenim acasă. Puțin triști pentru că s-a terminat…bucuroși pentru că s-a întâmplat!:)

Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabără Los Angeles