Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 21

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 21 – Goodbye, Los Angeles!

Ultimele momente petrecute în campusul de la școala EF Los Angeles, Pasadena au sosit. Iată-ne și pe noi, grupul taberei internaționale de limba engleză ajuns la finalul șederii într-una din cele mai populare destinații ale lumii. Los Angeles, Pasadena ne-a fost “acasă” pentru trei săptămâni, însă astăzi a venit momentul să pornim la drum înapoi spre România.

 

Sâmbătă dimineața ne-am reunit la ora 9:50 în fața cantinei din campus, după ce am mai cântărit o dată unele dintre bagaje pentru a ne asigura că ne încadrăm în limita de kilograme, am făcut o verificare rapidă a camerelor și apoi am predat cheile camerelor ce ne-au găzduit pe durata șederii noastre aici. Echipele de curățenie urmau să sosească curând deoarece în timp ce unele grupuri urmează să plece în acest weekend, alți elevi sosesc la destinație pentru a începe experiența vieții lor.

De la Sebastian, ne-am luat la revedere puțin mai devreme, el continuându-și vacanța în America pentru încă 5 săptămâni, alături de unchiul și mătușa lui. Elevii care au fost mai matinali și-au luat încă o dată la revedere de la acesta, întregul grup simțindu-i lipsa pe durata călătoriei spre casă.

Până la sosirea transferului către aeroport, programată la ora 10:15, însă având o mică întârziere de jumătate de oră din cauza traficului, elevii au mai avut aproape o oră la dispoziție pentru a mânca gustările puse la dispoziție de școală sau pentru a petrece ultimele momente în compania prietenilor internaționali pe care și i-au făcut aici.

 

Destul de mulți participanți aveau să plece astăzi, atât individuali cât și grupuri, unul dintre grupurile din Italia având plecarea programată chiar în același timp cu grupul nostru, motiv pentru care angajații școlii delegați cu acest proces alergau de colo colo –  ajutând elevii să se organizeze și verificând listele cu transferuri, orele de plecare și modul de deplasare.

Chiar dacă autocarul ce trebuia să ne ducă pe noi la aeroport a întârziat puțin, tot am avut suficient timp pentru a ajunge la aeroport și a face procedurile necesare fără să fim stresați de timp. Chiar și cu traficul autostrăzii, și un control amănunțit de securitate pentru unii dintre noi, care am mai uitat în bagaje o sticlă de apă sau laptopul:) tot ne-a rămas aproximativ o oră liberă în aeroport.

În drum spre poarta de îmbarcare, ne-am întâlnit și cu grupul din Norvegia, de la care ne-am luat rămas bun; și am condus grupul din Italia la poarta vecină, spunându-le și acestora la revedere și zbor lin.

După o oră de pauză pentru masă și cumpărături, ne-am reunit la poarta de îmbarcare și în scurt timp eram în avion. Zborul a durat puțin peste 10 ore și am avut ocazia să mâncăm atât cina, cât și micul dejun, cu reprize de somn sau vizionare de filme.

Ajunși cu bine la Frankfurt, ne-am oprit la un restaurant pentru ca unii dintre noi să mănânce micul dejun, iar alții să studieze ofertele duty free din Germania, după care am identificat poarta de unde pleca zborul nostru, iar pentru îmbarcare ne-am întâlnit o oră mai târziu. Între timp, elevii au avut timp berechet pentru a vizita și alte magazine din aeroport.

Ne-am reunit în fața porții la ora stabilită, iar 30 de minute mai târziu, eram pe locurile noastre, gata de ultimul traseu de zbor. Și acesta a fost un zbor lin, și chiar dacă oboseala își spunea cuvântul, eram cu toții cu zâmbetul pe buze. Puțin melancolici pentru că s-a terminat o experiență frumoasă, de care cu siguranță ne vom aminti mult timp de acum înainte, ne-am bucurat să auzim anunțul pilotului: Bine ați venit la București! 🙂

Din fericire, și noi și toate bagajele noastre au ajuns cu bine. Au început îmbrățișările și promisiunile unei revederi cât mai rapide. Unii dintre noi au dat drumul și lacrimilor fiindcă tabăra a fost pe placul lor, iar despărțirile de oamenii cu care am petrecut aceste frumoase săptămâni sunt grele.

Ne-am luat așadar rămas-bun nu înainte de a mai face încă o fotografie de grup, ne-am promis că vom păstra legătura și ne-am îmbrățișat, cu speranța că ne vom mai întâlni și în viitor, poate chiar în alte tabere viitoare.:)

Fiecare tabără reprezintă o etapă importantă în procesul de pregătire al participanților pentru viața de student, fie că aceasta va avea loc în străinătate, într-un alt oraș diferit de cel de reședință sau chiar în cel natal. Diversitatea experiențelor pe care elevii le trăiesc într-un astfel de mediu internațional le schimbă perspectivele, le lărgește orizonturile și îi ajută în procesul de imersiune culturală și lingvistică, care, cu siguranță le va fi de mare folos în viitor. Desigur că fiecare participant este diferit și, de aceea, în această tabără activitățile au fost variate, întocmai pentru a acoperi dorințele fiecăruia. Am încercat și sper eu că am și reușit să avem o comunicare foarte bună, discutând constant cu elevii pentru a încerca să facem câte puțin din ce își dorește fiecare. Bineînțeles, aceste trei săptămâni au încercat să ofere și o ușoară responsabilizare, management al timpului și maturizare, de care fiecare dintre elevi a dat dovadă la un moment sau altul. Dar nu am uitat că este vorba de o tabără în adolescență, o primă experiență de acest gen pentru unii dintre ei, o a doua pentru alții și sunt convinsă că și-o vor aduce aminte, sper cu drag, pentru tot restul vieții. De aceea le-am oferit și timp pentru distracție. Sper că am reușit să mulțumesc pe toată lumea, de la elev la părinte, la frați sau prieteni – prin acest jurnal, prin activități și prin pozele postate pe rețelele de socializare. Pe curând!

             Cu drag, Alina – însoțitor de grup tabără Los Angeles, 2023