Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 3

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 3 – Primele cursuri și seară de film

Ce bine ne-a prins somnul de noaptea trecută, mai ales că marți a fost și prima zi de cursuri, iar elevii au fost foarte norocoși deoarece acestea au fost programate după-amiază de la ora 12:40. Am avut, așadar o dimineață liniștită în campus, elevii participând pe rând la diferite activități sportive, cursuri, seara încheindu-se cu vizionarea filmului Avatar.

Ziua a început ca de obicei cu micul dejun, unde Cristi, Andrei, Sebastian și Ana Maria au dat dovadă de punctualitate, ceilalți alăturându-se și ei rând pe rând. Opțiunile de la mic dejun sunt similare, însă existând varietate, elevii sunt liberi să-și personalizeze meniul după bunul plac. Desigur, nici azi nu au lipsit fructele, iaurturile și omleta – care am observat că se numără printre preferatele elevilor.

Pentru programul de activități inclus, elevii grupurilor aflate în acest moment în campus au fost repartizați în 2 grupe: X și Y. Chiar dacă inițial nu toți elevii din grupul nostru se aflau în aceeași grupă de activități, ne-am reorganizat rapid, iar acum suntem cu toții în grupa X, alături de alți elevi internaționali din grupurile din Italia și Norvegia. 

În grupa noastră de activități sunt 49 de elevi, iar alături de ei mă aflu atât eu cât și Jan – liderul grupului din Norvegia și Alessandro – liderul grupului din Italia. Pe lângă aceștia, în funcție de activitatea desfășurată, ni se alătură și alți lideri de activități – angajați ai școlii EF Los Angeles.

Activitatea din această dimineață a fost yoga, care, din păcate, nu a fost foarte căutată de elevii din grupul nostru, însă ulterior fiecare a găsit o altă activitate sportivă la care să participe. Astfel, Ilinca, Andreea și Alexia au jucat ping-pong, iar ceilalți au mers la sala de sport unde unii dintre ei au jucat baschet, alții volei sau fotbal. Sebastian a participat și la un exercițiu de interacțiune și socializare cu elevii din celelalte grupuri, unde a și câștigat un mic premiu în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, organizate la sfârșitul sesiunii. Cu siguranță vor mai exista astfel de momente în cadrul activităților din zilele următoare, la care și ceilalți elevi mi-au promis că vor participa.

Apoi elevii au avut puțin timp pentru relaxare și explorare înainte de masa de prânz și cursuri.

La masa de prânz, cantina a servit: salate proaspete, tocăniță cu carne de vită sau cu legume, paste bolognese sau cu pui, pachețele de primăvară vegetariene sau cartofi la cuptor. 

Și pentru că erau curioși să își cunoască atât colegii de grupă, cât și profesorii, tinerii s-au organizat rapid după masa de prânz pentru a se pregăti de începerea cursurilor, asigurându-se în primul rând că știu în ce clădire se desfășoară acestea. La ora 12:40, toată lumea era în sălile de clasă, urmând să ne revedem în pauze și mai apoi la cină.

În pauza dintre sesiuni, ne-am revăzut în fața clădirii Strong Hall, care este și principala clădire din campus (dar mai multe informații despre campus, clădiri și facilități vă voi prezenta într-o altă zi dedicată acestui aspect:) ) și momentan, locația unde toți elevii noștri au sălile de clasă în care au fost repartizați. Cei mai mulți dintre ei erau foarte încântați de modul în care s-a desfășurat prima sesiune. Sebastian, Ana Maria și Alexia mi-au povestit că unul dintre exerciții constă în a povesti pe parcursul lecțiilor cum se desfășoară ziua lor – asemănător acestui jurnal, după cum a menționat Alexia :). În funcție de activitatea și participarea lor, ei primesc ștampile care la sfârșit vor fi transformate în diverse premii EF.

Bianca, Maria P și grupa lor de studiu au ieșit la o scurtă plimbare în campus, timp în care au participat la un exercițiu ales pentru a-i încuraja să socializeze cu diferite persoane din grupă, pentru a află răspunsul la întrebările avute. Sandra, Andrei și Ilinca au jucat – 3 adevăruri și o minciună – fiecare dintre elevii grupei având ca sarcină să spună despre ei 3 adevăruri și o minciună, pe care elevii trebuiau să le ghicească; următoarea sesiunea urmând să se desfășoare pe pajiștea de lângă cantină. Maia s-a declarat și ea foarte mulțumită de grupa ei de studiu, iar Andreea încă socializa cu colegele internaționale de clasă. Cristi nu s-a declarat la fel de încântat ca ceilalți, deoarece nivelul i se părea destul de ușor, astfel încât l-am sfătuit să discute cu profesoara de la clasă pentru ca împreună să găsească o soluție. Zis și făcut! Când ne-am reunit la sfârșitul cursurilor, am aflat că profesoara a fost de acord ca el să se mute la un nivel mai avansat, acesta fiind primul lucru de care ne vom ocupa mâine dimineață.

La ora 17:30 ne-am întâlnit cu toții la cantină pentru cină, timp în care elevii mi-au mai povestit cum a fost la cursuri. La cină am avut de ales între budincă de porumb, crochete de pâine cu cașcaval, orez, legume la cuptor, tocăniță de pui sau cu legume, spaghete și salate. M-am bucurat să îi văd entuziasmați și mulțumiți de prima zi de cursuri și după ce am terminat cina, am invitat pe toată lumea la activitatea de seară – film în aer liber. 

Pe pajiștea din fața biroului de activități a fost amplasat un proiector, iar filmul pe care elevii l-au putut urmări în această seară a fost Avatar – Calea apei, un film interesant și foarte apreciat, cu numeroase efecte speciale, care prezintă continuarea îndelung așteptată a poveștii populației Na’vi. De asemenea, echipa de activități a decorat spațiul dedicat vizionării filmului pentru a fi cât mai primitor și confortabil pentru elevi. Nu au lipsit popcorn și vată pe băț sau biscuiți sărați, precum și un pahar cu gheață zdrobită cu diferite arome.

Elevii noștri s-au alăturat și ei serii de film și chiar dacă pentru unii dintre noi era a doua sau a treia oară când vizionam filmul, ne-am bucurat să îl revedem într-un cadru cu totul nou și deosebit, de fiecare dată descoperind lucruri noi și surprinzătoare :).

Seara am încheiat-o la sala de sport, unde toți elevii din campus trebuie să se prezinte în fiecare seară între orele 21:30-22:00 pentru check-inul de seară. Ne-am spus după aceea noapte bună, deoarece mâine cursurile încep dis-de-dimineață și vrem să avem timp suficient și pentru odihnă. Pe curând!

Nu ratați jurnalul de mâine!

Mai multe imagini din a treia zi a taberei de engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles