Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 4

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 4 – Cursuri, selfies, karaoke & s’mores

Astăzi a fost o zi încărcată cu de toate în tabăra internațională din Los Angeles, Pasadena: cursuri, prieteni și colegi noi, activități în campus, dar și în afara acestuia și o seară distractivă cu karaoke și s’mores.

După micul dejun, elevii s-au dus cu toții la cursuri, deoarece sunt pe același flux orar. Desigur că s-a rezolvat și situația schimbării grupei de studiu a lui Cristi, profesoara lui recomandându-i un nivel mai avansat. Așadar directoarea academică s-a ocupat de acest lucru, iar de mâine, Cristi va merge la cursuri într-o altă grupă de studiu. Abia aștept să aflăm mai multe detalii de la el despre cursurile și colegii săi cei noi. 🙂

Cursurile continuă în maniere diferite de predare, însă interactivitatea și dialogul continuu, împreună cu felul de a comunica al profesorilor cu elevii sunt doar câteva dintre elementele care au un impact pozitiv asupra participanților. Pe lângă aprofundarea limbii engleze, elevii devin tot mai deschiși către lumea din jurul lor, prind mai multă încredere în propriile păreri, idei, forțe și își îmbogățesc rețeaua de prieteni internaționali, cu frumoase legături ce uneori pot dura o viață.

La ora 12:30 m-am întâlnit cu unii dintre elevi pentru masa de prânz, ceilalți mergând să ia această masă chiar după încheierea cursurilor. Cantina a avut astăzi în meniu: copănele sau pulpe de pui cu cartofi piure, salate, legume la grătar, spaghete cu sos roșu și tocăniță de linte cu roșii.

După prânz, ne-am reunit cu toți ceilalți elevi din grupa X, dar și cu ceilalți lideri de grup sau activități, pentru a călători împreună în centrul istoric al orașului Pasadena. După ce am bifat prezența tuturor participanților, ne-am îndreptat către stația de autobuz de unde urma să pornim spre destinația finală – Old Town Pasadena. Am avut câteva emoții cu transportul pentru grupul nostru de activități – fiind unul destul de numeros cu 51 de elevi din Italia, Norvegia, Franța, Polonia, Spania – însă am fost destul de norocoși ca autobuzul să fie gol și noi să putem merge împreună în oraș.

În jumătate de oră ne aflam deja în centrul istoric al orașului, unde înainte de a le permite tuturor să exploreze orașul în ritmul lor, liderii de grup s-au asigurat că elevii cunosc și respectă regulile unei astfel de ieșiri, după care le-au dat indicațiile pentru activitatea zilei – Selfie Challenge! Toată lumea a primit o listă de obiective cu locuri emblematice din Pasadena sau provocări inedite, menite să îi scoată din zona de confort și le activeze și mai mult spiritul de aventură și distracție. Desigur, aceștia au fost împărțiți în echipe și au avut la dispoziție 2 ore pentru a îndeplini sarcinile, dar și pentru explorare. De departe cel mai greu a fost găsirea obiectivelor aflate la o distanță de 20-30 minute de mers pe jos, însă cu toții au făcut o treabă foarte bună.

La Selfie Challenge, elevii au avut 15 obiective de atins. Au trebuit să-și facă poză cu un semn de circulație, cu  o pictură murală, cu diferite obiective turistice aflate în zonă, sau – surpriză – cu una dintre fețele Memorialului Robinson aflat în fața Primăriei din Pasadena.


La ora 17:00 ne-am reunit la punctul de întâlnire și am pornit înapoi spre campus, pentru a ajunge la timp pentru cină. O oră mai târziu, ne aflam cu toții la masă, chiar dacă am ratat stația noastră de coborâre și a trebuit să mergem puțin mai mult pe jos spre campus. Spre bucuria noastră, foarte bine ne-am organizat astăzi cu transportul spre și din oraș, așa că în următoarele săptămâni nu excludem și alte incursiuni.:)

Seara mult așteptată a sosit și la ora 19:30 distracția a început cu o gustare tipic americană – S’mores – delicioasă, dar și foarte dulce desigur.:) Atmosfera caldă și relaxată din jurul focului, unde elevii internaționali coceau bezele la focul șemineului electric și vorbeau limba engleză cu diferite accente care mai de care mai simpatice – a fost una de care cu siguranță s-a bucurat fiecare elev în parte.

Desigur că fiecare și-a pregătit și a încercat faimosul sendviș american cu bezea coaptă între două tablete de ciocolată Hershey’s și doi biscuiți Graham. Și apropo, știați că denumirea de S’mores vine de la some more?! Iar atunci când gustăm prima dată cu toții înțelegem de ce se numește așa. Iar dacă nu ați încercat până acum, cu toții vă recomandăm să o faceți. 🙂

Între timp, cadrul perfect pentru karaoke a fost pregătit, și distracția a început cu Ana Maria, care a interpretat foarte frumos o melodie în limba română, ceilalți elevi din grup întreținând atmosfera cu încurajări și aplauze.
Nici Ilinca nu s-a lăsat mai prejos, cu o melodie în limba engleză, iar mai apoi au urmat grupurile care au încins atmosfera, unul dintre acestea alegând o melodie românească foarte cunoscută pe plan internațional – Dragostea din tei.
Ne-am bucurat să constatăm că și unii dintre liderii de activități de la școala EF Los Angeles, precum și alți elevi internaționali cunosc versurile acestei melodii.

Cei care nu au participat la karaoke, au jucat ping pong, foosball sau au socializat cu alți elevi din campus și i-au susținut și încurajat pe cei care au cântat.

Am încheiat această zi lungă, dar foarte frumoasă în lounge cu o scurtă ședință de check-in și recapitulare a unor reguli din campus, precum și a programului de mâine, care include și o petrecere tematică. Așadar nu ratați nici jurnalul de mâine! Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles