Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 6

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 6 – Prima seară în San Francisco!

Cu siguranță știe toată lumea că cine se trezește de dimineață, departe ajunge. Tocmai acest lucru l-am făcut și noi pentru că astăzi a început excursia noastră de weekend în San Francisco – unul dintre cele mai vechi, dar și mai spectaculoase orașe de pe coasta de Vest a Americii.

Dimineața noastră a început cu întâlnirea de la 4:20, în fața biroului de activități din campusul EF Los Angeles. Obosiți, dar și entuziasmați, ne-am reunit cu Robert – ghidul nostru pe durata acestei călătorii, dar și Ella – reprezentanta companiei de transport, care s-au asigurat că primim cu toții pachetele cu mic-dejun pregătite special pentru noi de către cantina școlii, fiecare dintre acestea conținând un sendviș cu unt de arahide și jeleu de căpșuni (tipic american), un baton muesli , o brioșă, un măr și o apă – suficient cât să ne ofere doza de energie atât de necesară în această dimineață.

Autobuzul școlar ce urma să ne conducă până la reședința EF din Santa Barbara ne aștepta deja, astfel că după ce Robert a verificat și el că toții elevii sunt prezenți, am pornit spre renumitul oraș Santa Barbara. Am parcurs traseul până în acest oraș minunat în aproximativ o oră și jumătate, traficul fiind aproape inexistent la acea oră a dimineții. Deoarece am ajuns mai devreme decât fusese inițial stabilită întâlnirea cu autocarul și ceilalți elevi internaționali, am avut puțin timp la dispoziție pentru a ne împrospăta puțin și a ne pregăti pentru partea mai lungă a traseului. Am găsit desigur în apropiere o cafenea destul de populară în rândul elevilor, de unde ne-am cumpărat cafea și sendvișuri calde, bucurându-ne de această scurtă plimbare, care ne-a ajutat să descoperim o foarte mică parte din acest oraș californian. Nu toată lumea a dorit să ni se alăture, însă ne-am reîntâlnit cu cei rămași cu Robert la întoarcere și 5 minute mai târziu a sosit și autocarul ce urma să ne ducă la destinația finală.

Odată așezați confortabil pe locurile noastre, am remarcat cum rapid se umple întreg autocarul cu elevi internaționali din Italia, Spania, China, Franța și Polonia. Prima parte a călătoriei în autocar a domnit liniștea, majoritatea tinerilor alegând să doarmă puțin, dată fiind ora matinală la care am plecat din campusul din LA.

La jumătatea drumului, în jurul orei 12:00, am ajuns în Kettleman City la Bravoland – o locație cu diferite magazine, supermarketuri și mai multe restaurante. Aici am fost loviți de un val puternică de căldură, de 36-40 grade, care ne-a toropit cu totul. Elevii au ales să mănânce masa de prânz de la In And Out Burger sau McDonalds, timp în care s-au mai relaxat și destins puțin înainte de a continua călătoria.

De-a lungul traseului, ne-a delectat natura și peisajele oferite de aceasta, însă cu totul impresionați și furați de peisaj, am fost când am început să recunoaștem intrarea în fascinantul San Francisco, care ne-a întâmpinat cu imagini pe care nu le vom uita prea curând.

Oraşul San Francisco este centrul financiar şi capitala culturală a Californiei de Nord, fiind cel mai consolidat oraş al regiunii. Situat în regiunea San Francisco Bay Area,  în vârful peninsulei San Francisco, orașul este renumit pentru frumusețea sa naturală, politica progresistă, bogăție, diversitate, și pentru reputația sa ca un centru al fenomenului New Age.

La ora 16:30, șoferul nostru parca autocarul în fața hotelului la care urma să fim cazați pentru următoarele 2 nopți. Situat într-o zonă centrală și arătând impecabil, cazarea la hotelul Hyatt Regency San Francisco, pe 3rd street, ne-a făcut o surpriză cu adevărat plăcută pentru durata șederii noastre.

Cheile camerelor ne-au fost împărțite rapid, iar elevii au pornit spre acestea pentru a le verifica și pentru a-și lăsa bagajele, urmând să ne reîntâlnim în holul hotelului la ora 17:30 pentru un tur pe jos, condus de Robert și mai apoi timp liber. Așadar, băieții – Cristi, Andrei și Sebastian au fost cazați în aceeași cameră, iar fetele au fost împărțite în grupuri de câte 4 – Bianca, Maia, Maria și Sandra & Andreea, Ilinca, Ana Maria și Alexia.

După ce ne-am instalat în camere și ne-am reorganizat puțin, am revenit în holul hotelului pentru întâlnirea cu Robert și ceilalți elevi internaționali, alături de care am plecat apoi într-un tur de recunoaștere. Trebuie să vă mărturisesc că ne place foarte mult în San Francisco, elevii mărturisind încă de pe acum că drumul obositor și lung a meritat.

Chiar dacă afară erau doar 15 grade, ne-am bucurat de plimbare, admirând fiecare zgârie-nor, care mai de care mai inovativ, iar prima oprire a fost Union Square – locul unde a luat naștere orașul San Francisco, numele său provenind din unirea a două dintre străzile principale: Bloomingdale Road (acum Broadway) and Bowery Road (acum Fourth Avenue). Un loc plin de viață, culoare și diversitate, căruia soarele reflectat în diversele clădiri din jur, precum și monumentul central, îi oferă, spunem noi, un aer aparte. Nu am ratat ocazia de a ne poza în diferite colțuri ale acestuia, după care am pornit mai departe către Chinatown și Little Italy, unde ne-am și despărțit de Robert și ceilalți elevi internaționali.

Noi am ales să mai explorăm puțin zona, iar la un moment dat am intenționat să cinăm împreună la un restaurant destul de popular din Little Italy, însă popularitatea vine cu plusuri și minusuri, așadar nu, nu am găsit locuri până la urmă. În final, ne-am hotărât să ne împărțim în două grupe, fiecare putând să aleagă după bunul plac locul unde dorește ca grupul să cineze. Eu și Ana Maria, am mai rămas la povești, așadar am mâncat împreună. Multă pizza și multe paste mai târziu, ne-am reîntâlnit, în jurul orei 20 și pentru că elevilor le era frig, am decis să ne întoarcem la hotel.


În drum spre hotel, am stabilit că ar fi frumos să ieșim puțin și seara, așa că i-am rugat pe elevi să se îmbrace rapid și am pornit din nou într-o nouă incursiune prin oraș până la port. Luminile clădirilor îi schimbă parcă într-un fel culoarea, făcându-l să apară și mai fermecător.

Ne-a plăcut foarte mult și în port, unde ne-am pozat, copiii s-au jucat, s-au distrat, iar mai apoi am pornit înapoi spre hotel. Însă nu înainte de a trece pe la un supermarket pentru a ne face câteva provizii de apă și snack-uri pentru dimineață.

Mâine va fi o zi plină de plimbări și abia așteptăm să descoperim și câteva dintre cele mai reprezentative locuri din San Francisco, printre care și Golden Gate Bridge sau Palace of Fine Arts. Dar despre acestea vă voi povesti mai multe mâine seară! Până atunci, pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles