Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 7

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 7 – O zi plină în spectaculosul San Francisco!

Ziua de astăzi a fost pe cât de lungă pe atât de interesantă și frumoasă. Am vizitat diferite obiective populare situate în părți diferite ale orașului San Francisco, fiecare dintre ele punându-și amprenta pe autenticitatea și unicitatea acestui loc minunat. Cu toții ne-am declarat încântați de întreaga experiență, care, printre altele, ne-a ajutat să realizăm cât de divers este acest oraș și cât de mult ne place să călătorim și să descoperim locuri și culturi noi!

La ora 8:30 toată lumea se pregătea de plecare. Unii dintre elevi și-au cumpărat de aseară câte o gustare pentru micul dejun, alții au așteptat până mai târziu, iar eu și Andrei am făcut rapid o vizită la o cafenea aflată în apropiere.

La ora 09:00 toată lumea era reunită în holul principalul al hotelului de 4 stele la care am fost cazați pentru aceste 2 nopți de excursie. Robert – ghidul nostru, ne-a comunicat planul zilei și faptul că autocarul ce urma să ne conducă de la un obiectiv la altul ne aștepta deja în fața hotelului. Am pornit așadar cu mult entuziasm spre primul obiectiv al zilei – Primăria San Francisco.

Primăria orașului San Francisco este recunoscută ca fiind una dintre cele mai faimoase și reprezentative clădiri cu arhitectură în stil Beaux-Arts din lume. Clădirea a fost proiectată într-un spațiu deschis, pentru ca structura impozantă să fie reliefată și de asemenea, admirată de la distanță. The Rotunda și Scara Interioară Principală sunt cele mai faimoase părți ale Primăriei, dar și cele mai spectaculoase, iar aici a avut loc căsătoria lui Marilyn Monroe cu Joe Dimaggio. Am avut aici jumătate de oră pentru poze și pentru a admira atât Primăria, cât și alte clădiri reprezentative aflate în aceeași zonă.

Twin Peaks a reprezentat locul pentru următoarea oprire. Ne-am bucurat de traseul parcurs cu autocarul până la destinație, însă entuziasmul ne-a cuprins și mai tare când am văzut ce priveliști spectaculoase ne oferă acest oraș american. Situate în parcul natural “Twin Peaks Natural Area”, Twin Peaks – după cum sugerează și denumirea lor – sunt două dealuri cu înălțimea maximă de 276 m, pe locul doi după Muntele Davidson, ai cărui câțiva metri în plus sunt acoperiți de arbori și de aceea nu oferă panorame de 360 de grade. Dintre cele două dealuri, cel nordic poartă numele de “Eureka”, iar cel sudic “Noe”. Am avut și aici jumătate de oră pentru explorare – timp suficient pentru a urca și pe unul dintre dealuri, pentru a ne face o sumedenie de poze și pentru a ne bucura pur și simplu de această priveliște uimitoare asupra iconicului Golden Gate Bridge, dar și asupra întregului oraș.

Haight Ashbury este un cartier rezidențial prosper unde timpuri și culturi diferite se amestecă într-o manieră cu totul aparte. Devenit celebru  în urma mișcării hippie din anii ´60, acest cartier a fost cândva casa unor revoluționari cunoscuți, cântăreți faimoși (precum Grateful Dead și Janis Joplin) sau lideri spirituali. Pe strada Upper Haight găsim un mix interesant de magazine cu haine vintage, discuri, cărți, baruri de cartier tradiționale, restaurante cochete, precum și case Victoriene foarte bine prezervate, inclusiv Casa Grateful Dead.

Aici am avut o oprire de 2 ore, pentru ca toată lumea să aibă timp de o sesiune de cumpărături și servirea mesei de prânz. Elevii au ales să se despartă în două grupuri, având gusturi și interese diferite. Așadar, am pornit cu toții la plimbare prin acest cartier boem, ce s-a dovedit a fi de-a dreptul încântător. M-am întâlnit cu grupul format din Alexia, Ana Maria, Ilinca, Sebastian și Andreea într-un magazin ce vindea exclusiv șosete în toate culorile și modelele posibile și le-am propus apoi să vizităm the Painted Ladies – deoarece Robert ne sugerase și acest obiectiv interesant.

The Painted Ladies sunt de fapt case Victoriene și Eduardiene care au fost renovate și vopsite în trei sau mai multe culori pentru a evidenția arhitectura lor impozantă. De asemenea, aceste case au un simbolism aparte – reprezentând faimosul California Gold Rush. După o plimbare de aproximativ 30 de minute prin cartierul alăturat, am ajuns la parcul din fața acestor “doamne” elegante, ce ne așteptau cuminți pentru sesiunea pozelor ce a urmat. Ne-am reîntors apoi la locul de întâlnire, unde elevii au găsit și ceva rapid de mâncare, astfel încât să putem pleca mai departe spre următoarea locație.

Palace of Fine Arts – un alt obiectiv foarte popular și totodată, minunat prin arhitectura prezentată. Autocarul a avut traseul prin Golden Gate Park, trecând și pe lângă Academia de Știință și Grădina Japanese Tea. Acest Palat a fost inițial construit pentru Expoziția Panama-Pacific din 1915, iar inspirația pentru zona Rotunda a fost inspirată de Ruinele Romane. O adevărată operă de artă, acest loc era plin de vizitatori, care mai de care mai interesat să găsească locul ideal pentru poza perfectă. Asta am făcut și noi, poze – fiind cuvântul zilei și cel cu care, trebuie să recunosc, pe unii i-am bucurat, pe alții i-am supărat – dar le-a trecut repede.:)

Jumătate de oră mai târziu porneam spre Golden Gate Bridge – simbolul orașului San Francisco și probabil unul dintre cele mai populare și reprezentative poduri din lume. O vreme superbă am avut astăzi pentru ședințele foto, iar la Pod vremea nu a fost mai prejos, ceața oferindu-ne un adevărat spectacol. Podul Golden Gate este un pod suspendat, o minune a ingineriei ce include culoare, sunet și lumină, după cum puteți vedea și în pozele noastre de astăzi. Am petrecut și aici jumătate de oră, timp care desigur nu ne-a fost neapărat suficient deoarece pozele niciodată nu sunt destule, mai ales în orașe atâț de frumoase. Însă ne-am bucurat de momentul avut și suntem recunoscători pentru șansa noastră de a învăța și practica limba engleză, în timp ce intrăm în contact cu locuri și oameni cu totul și cu totul deosebite.

De aici am pornit spre ultimul obiectiv al zilei și anume Fisherman’s Wharf & Pier 39. Aici am regăsit multe restaurante lângă apă, Piața Ghirardelli – care este și numele fabricii de ciocolată locală, muzeul Maritim San Francisco, Muzeul de Ceară de la Fisherman’s Wharf, precum și zona destinată leilor de mare, care de obicei stau întinși la plajă, hrănindu-se cu pozele făcute de admiratorii veniți din toate colțurile lumii. Astăzi din păcate, nu am avut norocul să îi vedem, însă promisiunea pe care ne-am făcut-o – că vom mai vizita San Francisco – ne-a ajutat să nu ne întristăm foarte tare. Ajunși în mijlocul acțiunii, unde lumea se înghesuia puhoi pe străduțele pline de tentații, ne-am hotărât să mergem să mâncăm cina, iar mai apoi să încheiem plimbarea cu o poză de grup la Fisherman’s Wharf.

Obosiți, însă cu zâmbetul pe buze, am ajuns înapoi la hotel în jurul orei 20 și le-am oferit tinerilor o oră să se odihnească puțin și mai apoi să ne reunim pentru a hotărî împreună cine și unde dorește să mai ajungă. Zis și făcut, la ora 21:15, după o scurtă discuție cu grupul, am mai ieșit la o plimbare de seară pentru a admira orașul și seara. Ne-a plăcut la fel de mult și această mică escapadă.

Seara s-a încheiat cu fiecare dintre noi în camerele proprii, pregătiți de un somn bine meritat și de călătoria de mâine înapoi spre campusul din Los Angeles. Am mai avea ceva în plan înainte de plecare, însă dacă se materializează sau nu, veți afla în jurnalul de mâine. Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles