Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 8

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 8 – Goodbye San Francisco! Hello again EF Los Angeles!

Iată că a venit și momentul să ne luăm la revedere de la San Francisco. Chiar dacă excursia a fost scurtă, ne-am bucurat de fiecare moment de explorare și am creat amintiri frumoase de care ne vom aduce aminte cu mare drag mult timp de acum înainte.

Mai rămăsese totuși un lucru pe care unii dintre noi ne-am dorit să-l bifăm înainte de plecare și până la urmă am reușit să ne organizăm și în acest sens. 

Le-am dat întâlnire celor care au dorit să participe la această ultima incursiune în San Francisco la ora 9:00 în holul hotelului. Întâlnirea cu Robert și ceilalți colegi internaționali, inclusiv grupul din Indonezia, a fost stabilită pentru ora 11, când porneam înapoi spre campusul din Los Angeles.

Așadar, am considerat că 2 ore ne vor fi mai mult decât suficiente pentru o plimbare tradițională cu ultimul funicular operat manual din lume. Nu am luat însă în calcul faptul că este duminică și nu suntem singurii turiști din oraș, însă până la urmă lucrurile s-au așezat în favoarea noastră și tare ne-am bucurat de acest lucru.

Nu toți elevii au dorit să ni se alăture – Maria, Sandra, Maia și Bianca preferând să doarmă puțin mai mult în această dimineață. Cu toți ceilalți am pornit de la hotel în jurul orei 9:20, după ce ne-am achiziționat online biletele pentru călătorie. Apoi am pornit entuziasmați spre stația Powell & Market de unde urma să luăm funicularul până la Fisherman’s Wharf.

Nu mică ne-a fost mirarea când ajunși în stație am realizat ce coadă lungă de așteptare se formase pentru această activitate reprezentativă pentru San Francisco. Însă biletele erau cumpărate și ne-am decis să încercăm totuși să ne bucurăm de experiență, chiar dacă entuziasmul tuturor se redusese deja considerabil.

După o așteptare de aproximativ o oră, în sfârșit am reușit. Ne-am găsit rapid locuri atât în exterior cât și în interior și ne-am bucurat de plimbare. Am admirat traseul fascinați de priveliștile asupra colinelor succesive, precum și străzile ce urcă și coboară parcă în unghi de 90 de grade. Casele sunt și ele deosebite, perfecte pentru  poze deosebite, numai bune de pus în ramă.

Așa cum v-am obișnuit în anii anteriori, elevii sunt rugați să ne împărtășească impresiile lor de la fața locului. Astăzi, Cristi a fost cel care ne-a povestit în câteva cuvinte experiența lui de până acum:

Din punctul meu de vedere cursurile de limba engleză sunt de cea mai înaltă calitate , acestea fiind foarte bine concepute în funcție de vârstă și nivelul la care te situezi.
În legătură cu săptămâna care a trecut pot spune doar lucruri pozitive fiind o perioadă de acomodare în campus cât și în diverse grupuri sociale, formând legături de neuitat. La finalul acestei săptămâni a avut loc o excursie până în San Francisco, loc în care am putut avea parte de peisaje specifice locului. Am fost cazați la hotelul Hyatt, care ne-a oferit toate cele necesare pe parcursul șederii pentru 3 zile de neuitat! Într-un final am reușit să mergem și cu funicularul din apropierea hotelului în care am fost cazați, fapt ce ne-a bucurat deoarece activitatea se desfășura între orele 9:00-11:00.

Chiar dacă am întârziat puțin la plecare, Robert – ghidul nostru ne anunțase deja că autocarul are o întârziere de cel puțin 15 minute, așa că ne-am liniștit.:) La ora 11:30 eram cu toții așezați pe scaunele noastre, pregătiți de călătoria înapoi în campus.

Ne-am oprit din nou pentru masa de prânz la Bravoland – o locație ce oferă opțiuni variate de restaurante sau magazine de unde puteam alege ce dorim să mâncăm. Unii dintre noi am ales să mâncăm un burger la restaurantul In’n’Out, iar ceilalți au preferat să încerce mâncarea mexicană de la Taco Bell.

După 45 de minute, timp în care ne-am potolit cu toții foamea, întregul grup s-a reunit la autocar pentru a continua traseul până în Santa Barbara, unde trebuia să ajungă grupul din Indonezia și alți câțiva elevi internaționali și mai apoi campusul nostru din Los Angeles, Pasadena.

Am remarcat pe traseu relieful variat și schimbarea de temperatură de la foarte ridicată – 40 de grade coborând la 15-20 grade. Suntem ușurați că în Los Angeles, temperaturile sunt acceptabile.

Din Santa Barbara în Los Angeles, am putut admira priveliștile de pe coasta de Est, cu vedere la Oceanul Pacific și unele dintre plajele populare ale zonei.

La ora 21:00 ajungeam în parcarea campusului EF Los Angeles. În acest weekend au sosit încă aproximativ 300 de elevi, pe care suntem cu toții nerăbdători să îi cunoaștem, fie că ne sunt colegi de cameră sau de clasă, fie că vom participa la diferite activități împreună.

Forfota din campus și numărul mare de elevi aflați la sala de sport pentru check-inul de seară ne-a confirmat sosirea unui număr considerabil de participanți din diferite colțuri ale lumii, precum Taiwan, Argentina sau Brazilia.

Mâine, tinerii încep o nouă săptămână dis de dimineață, așa că seara am încheiat-o devreme, chiar după check-in, dându-le întâlnire tuturor la ora 8:00 pentru micul dejun. Așadar, pe mâine!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles