Tabăra Engleză Los Angeles – Ziua 9

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15

Ziua 9 – Cursuri, smoothie bar și EF’s got talent!

Astăzi a început o nouă săptămână în tabăra de limba engleză, aflată în plină desfășurare în campusul EF Los Angeles, Pasadena. Nu ne vine să credem că au zburat deja 8 zile de când ne bucurăm de această experiență. Așadar ziua a fost împărțită între cursuri – în prima parte a zilei, după amiază elevii din grupul X au fost invitați la smoothie bar sau piscină, iar seara toată lumea s-a distrat la EF’s got talent.

Începând cu ora 8:00 elevii au început să apară la micul dejun, pentru a-și lua doza de energie înainte de începerea cursurilor. Văzând cantina plină de oameni noi, abia acum am realizat cât de plin este campusul. Majoritatea elevilor au colegi de cameră noi din Argentina sau Brazilia, cu care se înțeleg destul de bine.

Cursurile au continuat și astăzi într-o manieră interactivă, experiența profesorilor spunându-și cuvântul. Elevii sunt foarte mulțumiți de aceștia și de modul în care se desfășoară lecțiile, acesta lucru neputând decât să ne bucure atât pe noi, cât și pe profesorii lor.

Am rugat-o astăzi pe Maria să ne povestească în câteva rânduri experiența ei de până acum. Iată ce ne-a împărtășit:

I have to be honest, visiting Los Angeles has always been a thing that seemed unreal and exciting for me and now, after I was given the opportunity to experience this, I feel overwhelmed in the best way possible.
I went to classes everyday and I got to improve my skills in vocabulary, grammars and also speaking. Our teachers promote communication, respect and improvement through games, quizzes and useful vocabulary lessons. At one point, you just get used to the environment and nothing seems to be hard to understand anymore 🙂
About the trips.. everything is well organized and our guides make sure we see a lot of interesting tourists attractions without forgetting about our well-being as a group 🙂
This experience will forever be one of my favourites memories and this is thanks to my group leader (the person who I could always reach out to when I was having a hard time understanding something) and to everyone that was present with me, trying to make me comfortable in this “new world” throughout the trip.

Ne-am revăzut cu toții la masa de prânz, unde cantina a servit: diferite tipuri de legume, brânză, șuncă de porc sau pui, pentru sendvișuri, noodles cu legume, cartofi la cuptor, orez, dovlecei la grătar cu ierburi aromatice, pește tilapia și fâșii de pui crocant.

Fiind o zi destul de călduroasă astăzi în Los Angeles, ne-am gândit să îi răsfățăm puțin pe elevii din grupul X. Așadar ne-am organizat rapid cu un smoothie bar, unde timp de o oră aceștia s-au putut răcori cu un smoothie delicios și răcoritor, iar mai apoi cu o baie în piscină. Elevii au putut încerca diferite sortimente, precum fructe de pădure, mango, cireșe, lămâie sau chiar mixuri de fructe. Ne-am bucurat să îi vedem plăcut surprinși de gustul delicios al smoothie-urilor pregătite de noi și le-am explicat cât de importantă este hidratarea, mai ales în zilele atât de călduroase precum cea de astăzi.


Au urmat apoi câteva ore libere, timp în care Sebastian a optat pentru o baie la piscină, majoritatea fetelor s-au organizat cu spălatul hainelor, dar nici Andrei și Cristi nu s-au lăsat mai prejos. Pentru a ne spăla hainele, procesul a fost destul de simplu, mai ales pentru persoanele care aveau deja un număr de telefon de SUA. Nici pentru ceilalți nu a fost o problemă, pentru că am învățat să lucrăm în echipă și să ne ajutăm reciproc atunci când este nevoie. Tot ce a trebuit să facem a fost să descărcăm aplicația WashConnect – de interfața căreia cu toții am fost foarte încântați – să încărcăm o anumită sumă de bani în aplicație, apoi să alegem mașina de spălat și să o pornim, bineînțeles după ce am încărcat hainele și o pernuță de detergent în aceasta. La fel și pentru uscător.

Și pentru că Andreea, Ilinca și Alexia doreau să facă o vizită la supermarket, i-am invitat și pe ceilalți să ni se alăture în cazul în care doresc. Andrei, Ana Maria și Sebastian au venit și ei, așa că am pornit împreună la cumpărături. Toată lumea și-a cumpărat diverse snack-uri sau produse pe care dorea să le încerce în America, însă ne-am și plimbat puțin prin supermarket pentru a analiza mai îndeaproape gama atât de variată de produse de orice fel. În drum înapoi spre campus, am trecut pe lângă un magazin local cu înghețată, la care elevii câștigaseră zilele trecute vouchere cadou pe care au dorit să le folosească. Așa că după ce și-au cumpărat înghețată, i-am lăsat pe terasa magazinului pentru a o savura în voie, urmând să ne revedem în campus.

Seara a venit momentul mult așteptat – EF’s got talent! Pe care eu, vă mărturisesc sincer, l-aș fi numit EF Romania has talent, pentru că primii trei participanți, cei mai curajoși și mai talentați desigur, au fost din grupul nostru. Ilinca a fost cea care a dat startul momentului cu un dans contemporan foarte reușit, care ne-a uimit pe toți. Bravo, Ilinca! Au urmat Ana Maria și Sebastian, care au interpretat fiecare câte un cântec în limba engleză. Din păcate sunetul nu a fost cel mai reușit, însă oricum s-au descurcat de minune, fiind ambii aplaudați din plin de către toți colegii lor internaționali aflați în public.

Ne-am delectat și cu prăjiturele home-made în timpul spectacolului: cheesecake clasic, plăcintă cu mere sau lămâie, negresă, biscuiți cu ciocolată și prăjitură cu zmeură.

Desigur că după ce tinerii noștri au dat startul, și alți elevi și-au făcut curaj și au îndrăznit să cânte singuri sau ca parte a unui grup sau să danseze. Ce pot spune este că a fost o seară distractivă și sunt foarte mândră de tinerii din grupul nostru, atât de cei care au participat, cât și de toți ceilalți pentru că au fost prezenți pentru susținere. De asemenea, îi mulțumim lui Andrei pentru ajutorul oferit în cadrul diferitor activități.

Am încheiat seara în lounge-ul clădirii Alder, unde am făcut și check-inul de seară și ne-am spus noapte bună, nu înainte de a le reaminti tuturor că mâine este 4 Iulie – o zi de sărbătoare americană chiar la ea acasă. Nu ratați așadar nici jurnalul de mâine! Pe curând!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză din Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles