Tabără Engleză Los Angeles – Ziua 1

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 1 – Ready, steady, go! LA: here we come!

Și uite așa a debutat ediția 2024 a taberei internaționale găzduită de campusul EF Los Angeles din Pasadena.

Ziua a început devreme pentru participanți, la ora 03:30. Cu mic, cu mare ne-am strâns la punctul de întâlnire, zona de plecări a Aeroportului Otopeni, București. Cu toate că au fost puține ore de somn, pentru unii chiar deloc, cu toții am fost nerăbdători să ne cunoaștem face-to-face și să purcedem la drum. Nu înainte însă de a-l  întâlni și pe Andrei, care ne-a întâmpinat, în ciuda orei neprietenoase, plin de voioșie și bună dispoziție. Ne-am îndreptat apoi către poarta de check-in pentru a ne lăsa bagajele de cală deoarece era destul de aglomerat aeroportul. Ne-am reîntors apoi la punctul inițial de întâlnire și Andrei ne-a menționat pașii de desfășurare a formalităților pentru ieșirea din țară.

Tinerii și-au luat rămas bun de la părinții care i-au însoțit la aeroport, iar noi ne-am îndreptat spre zona de security, controlul desfășurându-se extrem de rapid având în vedere traficul  intens din aeroport. Fiind acum în spațiul aerian Schengen nu ne-au mai fost verificate declarațiile notariale de la părinți, pașapoartele sau cazierul însoțitorului de grup, astfel încât ne-am regrupat și am pornit de îndată spre gate.

Zborul până la Viena a fost unul plăcut, și nu a durat foarte mult, aproximativ două ore. Odată ajunși în țara lui Mozart, deoarece am avut două ore jumătate la dispoziție pentru transfer, ne-am reîmprospătat cu apă, suc sau cafea, și unii dintre noi au servit chiar și o gustare. Am întâlnit și un grup de 16 tineri din Austria care împreună cu liderul lor se îndreptau spre aceeași destinație. După o pauză de aproximativ 40 minute, ne-am strâns în fața porții de îmbarcare și am urmat procedurile clasice, respectiv ne-au fost verificate cărțile de îmbarcare, pașapoartele și viza pentru America. Două dintre elevele noastre au fost invitate în zona de securitate pentru a fi verificate mai amănunțit însă nici acest lucru nu a durat foarte mult. Întrucât totul era foarte bine organizat, am ajuns repede în aeronava care urma să ne ducă la destinația finală.

Ne-am găsit repede locurile în Boeing 777-200 și ne-am instalat confortabil, căci aveam înaintea noastră un zbor de 12 ore. Am beneficiat însă de toată atenția celor de la compania Austrian Airlines, care ne-au servit două gustări, două mese delicioase și băuturi non-alcoolice după pofta inimii astfel încât călătoria să fie una plăcută în pofida duratei lungi. Recunosc că i-am sfătuit pe copii să încerce să se odihnească, cu toate că există tentația cea mare de a viziona cât mai multe filme sau de a asculta muzică, lucru de înțeles căci tinerii noștri sunt în vacanță. Și dacă nu când ești în vacanță, atunci când să faci tot ce-ți poftește inima fără să te gândești la oboseala pe care o vei resimți a doua zi.

 

În plus de asta, când ești tânăr, o astfel de călătorie este “suportabilă”, mai ales dacă spre final ai oportunitatea de a admira prin hubloul avionului vasta întindere a Los Angeles-ului.

De îndată ce am pășit pe tărâmul american, ” the land of the free and the home of the brave”, oboseala a trecut instant, camerele telefoanelor au fost activate și pozele au început să fie stocate în telefoane. Bucurie și entuziasm, asta se citea pe chipurile celor 13 adolescenți, nerăbdători să experimenteze cât mai multe și să se bucure de această șansă de a cunoaște cultura americană, chiar dacă erau doborâți de oboseală. Ne-am îndreptat spre zona de control pașapoarte, unde totul s-a desfășurat foarte rapid și fără probleme. Vestea bună e că bagajele ne așteptau deja pe bandă și nici unul nu se pierduse.

După o bine meritată pauză la toaletă, le-am menționat programul pentru următoarele ore și m-am asigurat că cu toții au reținut regula de trei simplă, respectiv punctualitate, respect și sinceritate, aplicabilă pe tot parcursul șederii noastre.

La ieșire am fost întâmpinați de un reprezentant EF cu dulciuri și sucuri și la scurt timp am făcut transferul spre campus. Odată ajunși acolo, am făcut înregistrarea participanților, ni s-au comunicat anumite aspecte importante legate de program, ne-am luat camerele în primire iar spre seară ne-am putut bucura de prima noastră cină în campus.

După o călătorie așa de lungă, dar din fericire fără evenimente neplăcute, ziua noastră s-a încheiat cu o bine meritată odihnă. Dar aventura noastră de abia a început. Pe mâine!

Mai multe imagini din prima zi a taberei în Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles 2024