Tabără Engleză Los Angeles – Ziua 17

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27

Ziua 17 – Iron Chef, fotbal american, piscină, cursuri și EF’s Got Talent

Bună dimineața, Pasadena!

Ziua a 17-a în campusul EF Pasadena a început ca de obicei cu micul dejun, la care am putut alege dintre omletă, pâine prăjită, orez, tăieței (noodles), crochete de cartofi și clătite americane. Am observat însă că mulți participanți preferă să mănânce clasicele cereale cu lapte sau iaurt. Aici cantina campusului pune la dispoziție trei tipuri de iaurt: clasic, de piersici și de căpșuni. Pe lângă acestea, cei amatori de fructe pot servi pepene rosu sau galben, struguri, mango, ananas. Toate acestea pot fi însoțite de cafea, lapte sau ceai, sucuri de mango, căpșuni și kiwi, merișoare sau clasica limonadă.

După prima masă a zilei ne-am îndreptat către terasa unde urma să ne împărțim pe activități: și astăzi Luca A. și Radu au ales fotbal american, care s-a desfășurat pe terenul din imediata apropiere a campusului, fetele au început cu piscina sau cu un fotbal de masă până când s-a dat startul la Iron Chef, o activitate care îi provoca pe elevi să fie cât mai creativi în crearea cu anumite ingrediente a unui desert cât mai apetisant vizual dar, desigur, și delicios. Teodor a ales să joace Werewolf cu prietenii din Austria. Niklas și Luca T. s-au alăturat fetelor pentru crearea unui desert delicios.

 

A urmat apoi prânzul la care astăzi am avut orez, quinoa cu legume, crochete de pui în sos dulce de portocale aromatizat cu sos de chili (Orange chicken), tăiței în stil asiatic și obișnuitele legume din care puteam sa ne alcătuim salata. Ne-am răsfățat papilele gustative iar după puțin timp pentru relaxare, elevii s-au grăbit la cursuri.

Astăzi a fost rândul Otiliei să ne spună câteva cuvinte despre cursuri:

Today’s topic was culture. For our first activity, we had to think of a major cultural monument in our own countries. We were assigned in pairs and had to discuss our selected monument while also paying close attention to what our teammate was presenting. Then we continued our lesson and came to the topic of museums. We created a mind map of the many types of museums we know, read a text on the oddest museums in the world, and closed with some text comprehension and vocabulary practice exercises.

For the second half of the lesson, we viewed our vlogs from yesterday and voted on the best one. Toward the end, we worked in our groups assigned at the start of our stay on our final project, a short video of our EF experience. Of course, no class is complete without a Kahoot quiz covering what we studied that day!

What I enjoy most about my lessons is the opportunity to interact with all of my classmates. The groups change with each activity, and it’s great to get to know everyone and the points of view.

I also like how we have a different topic every day. In this way, we gain a lot of valuable knowledge and specific vocabulary.

După cursuri am avut o scurtă pauză în care elevii au putut să se relaxeze înainte de cină la care astăzi am putut servi orez, legume și cartofi la cuptor, paste cu sos de tomate, friptură Salisbury și chips. Amatorii de sandwich-uri au avut și această opțiune, pentru că întotdeauna seara este pusă la dispoziție și șuncă, cașcaval sau legume.

Pentru seara aceasta organizatorii ne-au propus EF’s Got Talent, un moment în care cei dornici să cânte, să danseze sau să își dezvăluie pasiunile și talentele, au putut să o facă în fața tuturor. Interpretările au avut loc în sala de sport, a cărei tribună a fost neîncăpătoare. Ne-am distrat, i-am încurajat pe cei mai îndrăzneți dintre noi și am aplaudat. Staff-ul EF a avut un moment în care au prezentat dansul EF din acest an. A fost distractiv.

Și astfel seara noastră s-a încheiat din nou cu zâmbetul pe buze.

Pe mâine!

Mai multe imagini din această zi a taberei în Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles 2024