Tabără Engleză Los Angeles – Ziua 2

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 2 – Prezentare de bun venit, turul campusului și vizită LA

Ziua de luni a debutat cu un mic dejun copios, urmat de sesiunea de orientare și prezentarea de bun-venit în campusul EF din LA, Pasadena, precum și un tur al câtorva dintre principalele obiective ale spectaculosului Los Angeles.

În cadrul sesiunii de orientare ne-am bucurat să îi cunoaștem pe majoritatea membrilor echipei EF Los Angeles, Mey Ling Wong – Center Manager fiind cea care ne-a vorbit prima pentru a ne ura bun venit. Au luat cuvântul și liderii diferitelor departamente ale școlii,  care au prezentat participanților tot ce era important pentru buna desfășurare a taberei pe parcursul celor 3 săptămâni: regulile campusului, informații despre programul academic, organizare, activități și multe altele. Organizatorii au pregătit și un concurs sub forma unui joc Kahoot, la care toată lumea s-a bucurat să participe – aceasta fiind o platformă de învățare prin joc foarte utilizată și apreciată la nivel global, de elevi și studenți deopotrivă.

A urmat desigur un tur al campusului pentru ca elevii din grupul nostru precum și ceilalți participanți ajunși odată cu noi să se familiarizeze cu toate facilitățile de aici. Am descoperit astfel și sălile de clasă, unde elevii vor urma să aibă cursuri începând de mâine, am aflat unde ne putem spăla hainele și am vizitat toate clădirile principale.

Tot astăzi i-am întâlnit și pe ceilalți participanți și lideri de grup, din Tunisia, Austria și Franța, cu care elevii noștri vor participa la diferite activități. Abia așteptăm să ne cunoaștem mai bine și să ne distrăm împreună! În campus însă se află deja multe alte grupuri din Finlanda, Italia, Norvegia, China și multe alte țări, cu care elevii se întâlnesc peste tot în campus, având astfel ocazia să interacționeze cu toți cei aflați în campus.

Începând cu ora 11:30 am luat masa de prânz, unde elevii au putut alege între diferite tipuri de paste, broccoli, orez, salate și tocăniță de vită sau legume.

La ora 13:00 am început îmbarcarea în autocarele care ne-au dus să admirăm locuri memorabile din LA, cum ar fi Hollywood Bowl Amphitheater, Hollywood Walk of Fame, unde adolescenții au descoperit steaua/stelele star-urilor preferate, TCL Chinese Theatre, Dolby Theatre, Believe It or Not Museum, vizitat de către unii dintre elevi, Madame Tussaud etc.

Fascinați de forfota din zona Hollywood Boulevard dar și de diversitatea și multiculturalitatea ce ne înconjura, am identificat cu entuziasm nume cunoscute ale actorilor, cântăreților și regizorilor.

La Old Chinese Theatre am găsit și urmele din asfalt ale actorilor și cântăreților faimoși, iar unii dintre noi au vizitat și Babylon Court Yard – un complex de magazine și spațiu recreațional, care are și o zonă de unde se poate admira semnul Hollywood.

Pentru cei dornici de cumpărături Hollywood Bulevard este destul de ofertant, însă highlight-ul a fost The Grove, o zonă renumită din LA cu numeroase magazine de firme celebre. Aici elevii au avut timp liber la dispoziție în care au putut explora acest complex comercial și de divertisment în aer liber. Cei care au dorit sa servească ceva până la momentul cinei, au putut să o facă în istoricul Farmer’s Market – situat chiar lângă The Grove – un loc minunat unde am găsit produse proaspete de la fermieri locali, inclusiv fructe, legume, carne și produse lactate. Piața este cunoscută și pentru atmosfera sa plăcută și pentru diversitatea produselor oferite. Este deschisă în weekend-uri și este o destinație populară pentru locuitorii din zonă în căutare de ingrediente proaspete și de calitate. De asemenea, există o varietate de mâncăruri din bucătăria franceză, italiană, mexicană sau asiatică la standuri frumos amenajate.

La finalul excursiei noastre ne-am îndreptat spre Griffith Observatory. Ruta aleasă de organizatori pentru noi a fost una de deosebită: am mers o portiune mică pe faimosul Route 66 și apoi pe Sunset Bulevard. Înainte de a ajunge la observator am trecut și prin cartierul Los Feliz, celebru pentru farmecul său istoric și cunoscut pentru grădinile sale luxuriante și arhitectura variată.

La Griffith Observatory am putut admira priveliștea panoramică asupra orașului și ne-am dat seama că acesta este extrem de întins! De altfel, Los Angeles nu este neapărat un oraș tradițional, este în schimb un spațiu vast plin de cartiere, orășele, zone comerciale, zone industriale, plaje, și orice altceva vă mai puteți imagina. Los Angeles, spre deosebire de New York nu a avut limite naturale atunci când s-a extins, astfel încât a devenit acest oraș tip lego, cu mai multe “centre”. Tot de aici am putut admira și semnul Hollywood.

Când am ajuns la Observator soarele a început să apună, așa încât am avut parte de un fundal deosebit pentru fotografiile noastre, iar L.A. noaptea este splendid.

Reîntorși în campus, după o zi plină în care ne-am acomodat mai bine cu facilitățile din campus și am explorat locații din LA văzute până acum doar la televizor, am încheiat seara savurând o felie – două de pizza și povestind despre această primă incursiune.

Iar acum ne vom odihni, căci mâine vom avea prima zi de cursuri.  Pe mâine!

Mai multe imagini din a doua zi a taberei în Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles 2024