Tabără Engleză Los Angeles – Ziua 3

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20
Jul 21
Jul 22
Jul 23
Jul 24
Jul 25
Jul 26
Jul 27
Jul 28

Ziua 3 – Primele cursuri și activități

Astăzi a fost prima zi de cursuri în tabăra internațională de limba engleză din Los Angeles, California. Cursurile, programate în a doua parte a zilei, au permis ca dimineața să fie rezervată activităților organizate în campus, iar seara am încheiat-o sărbătorind-o pe Alessia, iar mai apoi relaxându-ne în cadrul a diferite jocuri sportive sau, pur și simplu, socializând.

Ziua a început în mod obișnuit cu micul dejun, la care copiii au apărut rând pe rând, începând cu ora 7:00. Opțiunile de la prima masă a zilei au fost variate, satisfăcând toate gusturile: de la nelipsitele fructe, iaurturi simple sau cu fructe și diferite tipuri de cereale (cu lapte) până la clasica omletă sau toast. Astăzi am fost răsfățați cu clătite americane, delicioase și pufoase. 😋

Imediat ce am terminat masa, ne-am adunat cu toții pe terasa de lângă cantină pentru a începe activitățile sportive sau creative programate pentru această dimineață, începând cu ora 8:30. Fetele au ales să picteze, tema fiind tradiționala petrecere americană de la sfârșitul anului școlar (the prom) pe care organizatorii au programat-o pentru ziua de joi și care a stârnit interesul tuturor celor aflați în campus. Cu pensule și culori în mână, ele au reușit să surprindă pe pânză atmosfera festivă și plină de entuziasm a acestui eveniment.

Băieții, pe de altă parte, au optat pentru activități mai dinamice, alegând să joace fotbal american sau să meargă la piscină. Curajoși și plini de energie, aceștia s-au distrat de minune pe terenul de fotbal sau în apa răcoritoare a piscinei. 🎨🏈

Începând cu ora 11:30, am luat masa de prânz, care a fost, ca de fiecare dată, gustoasă. Pe lângă preparatele delicioase, am avut la dispoziție și o varietate de limonade – de căpșuni, de merișoare, de căpșuni și kiwi – menite să ne răcorească puțin, deoarece soarele ardea deja foarte puternic. Atmosfera era plăcută, iar copiii se bucurau de fiecare moment petrecut împreună.

Până la startul primelor cursuri, elevii au avut libertatea de a-și petrece timpul după voia inimii. Unii au ales să se odihnească, alții să socializeze sau să participe la diverse activități recreative. Fiecărui elev i-a fost desemnată o anumită grupă de studiu în funcție de nivelul de limbă obținut în urma unui test de plasament pe care copiii l-au susținut înainte de venirea în tabără.

La finalul primei zile de curs, Maria, Daria și Natalia mi-au spus că au avut parte de lecții foarte interesante, pline de activități interactive. Accentul a fost pus pe abilitățile de comunicare, ceea ce le-a permis să exerseze și să își îmbunătățească modul de exprimare în limba engleză. Alți elevi au găsit lecțiile provocatoare, însă aceste provocări le vor aduce beneficii pe termen lung, forțându-i să gândească și să se adapteze rapid în diferite situații de comunicare.

Seara s-a încheiat cu cina, urmată de o surpriză dulce: o felie de tort, deoarece am sărbătorit-o pe Alessia, care a împlinit 16 ani. La mulți ani, Alessia! 🥳 Atmosfera a fost festivă, plină de veselie și râsete, iar momentul culminant al serii a fost atunci când liderii de departamente și chiar directoarea campusului au pregătit o mică ceremonie pentru sărbătorită. Alessia a primit un tort frumos decorat și o felicitare specială care a fost semnată de tinerii din grupul nostru. 🎂

După acest moment de sărbătoare, elevii au avut libertatea de a alege cum să își petreacă restul serii. Unii au ales să participe la turneul de baschet organizat în campus, unde competiția a fost acerbă și s-au văzut multe momente spectaculoase pe teren. Alții au preferat să joace volei, ping-pong sau să se relaxeze pur și simplu, socializând cu prietenii lor în spațiile comune. Câțiva dintre noi au decis să facă o plimbare de seară până la o pizzerie din apropiere, unde au savurat încă o pizza delicioasă, bucurându-se de aerul răcoros al serii.

Ziua a fost una plină, frumoasă, cu mult soare și energie pozitivă. 🌞 Am avut parte de multe activități interesante și de momente de neuitat, iar acum așteptăm cu nerăbdare să vedem ce surprize ne rezervă zilele următoare și să continuăm să ne bucurăm de această aventură educativă și distractivă. Pe mâine!

Mai multe imagini din a treia zi a taberei în Los Angeles aici: Album Facebook Tabăra Los Angeles 2024