Jurnal Miami 2014 – Ziua 1

Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

Cine se scoală de dimineață, ajunge în Miami Beach!

Întâlnirea din aeroport a fost foarte matinală, însă acest lucru nu ne-a împiedicat să arătăm un zâmbet larg în pozele de grup. După o scurtă discuție cu liderii, au urmat formalitățile vamale și gata: eram pregătiți pentru a începe o tabără internațională vis!

tabara in strainatate

Primul segment al călătoriei ne-a adus până la Frankfurt, în unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume. Unii elevi au mărturisit că au dormit pe întreaga durată a zborului, iar acest lucru le-a fost foarte util pentru restul zilei. Nici nu ne-am tras bine sufletul în aeroport, și iată că trebuia să facem îmbarcarea pentru zborul spre Miami. Avionul care urma să ne ducă la destinație cu bine a fost un Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume. Durata zborului a fost de 9 ore și 30 minute (dacă luăm în calcul doar segmentul din Frankfurt spre Miami), și am aterizat la destinație în jurul orei 14:30 ora locală. Destul de lungă durata zborului, însă ne-a oferit timp berechet pentru două mese (prânz și cină), un film și câteva ore de somn.

tabara-miami

tabara-internationala-miami

tabara-in-strainatate-miami

În aeroportul din Miami toate formaltatile au durat aproape două ore, însă am fost norocoși și totul a decurs fără incidente, iar toate bagajele trimise la cală au sosit la timp și întregi.

Ieșind din aeroport, ne-a izbit o căldură înăbușitoare, dată probabil și de umiditatea din oraș. Am petrecut doar câteva minute în arșița verii (cât timp șoferul pregătea bagajele pentru transfer), ca apoi să pornim spre campus. Deja totul începuse să se desfășoare foarte alert: în jurul orei 16:30 am ajuns la cămin, ne-am cazat, am avut puțin timp pentru a despacheta, iar la 18:30 ne-am reunit pentru cină. La cină am putut alege între broccolli, orez cu friptură de curcan, hot dog, salate și altele.

Școala fiind chiar pe plajă, nu am putut rezista tentației de a ne înmuia picioarele în Oceanul Atlantic și nu mică ne-a fost mirarea să descoperim că apa era foarte caldă.

tabara internationala miami

 

 

Am continuat o parte din plimbare pe plajă, iar apoi pe Boardwalk – faleza din Miami Beach, un loc excelent folosit de lume pentru plimbări de seară și jogging de dimineață. Cu plaja pe o parte și hotelurile pe cealaltă, acesta este un loc foarte bun pentru a simți într-adevăr stațiunea. Faleza merge în paralel cu stradă Collins Ave unde suntem noi cazați, și are aproximativ 4 mile acoperind începând de la Nikki Beach și ajungând până la South Beach.

tabara miami beach engleza

tabara miami beach

Seara s-a încheiat destul de devreme astăzi, toți simțindu-ne obosiți după această zi de duminică, însă nu înainte de a ne opri la supermarket pentru a ne cumpără apă – este foarte cald în Miami Beach și trebuie să fim hidratați!

tabara internationala in strainatate

tabere miami beach

tabara miami beach

Mâine ne reunim încă de la ora 8 pentru mic dejun – iar apoi trebuie să ne ocupăm și de școală! Ziua începe cu introduction, după care vom pleca să descoperim orașul într-un tur organizat de către școală!

tabara sua miami pentru elevi

 

Citiți totul despre a doua zi a taberei: Prima zi de școală și turul orașului »