Jurnal Miami 2014 – Ziua 11

Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

Testul final

Astăzi am avut o zi încărcată de activități: testul final, vizită la Grădina Botanică și Memorialul Holocaustului, volei pe plajă și paddle boarding (vâslit pe o placă de surf).

tabara-internationala2

Dar să începem cu începutul. La ora 09:30 era programat testul final EFCELT. Acest test este dezvoltat de către Universitatea din Cambridge pentru EF, fiind similar cu examenele Cambridge, însă care nu include partea de speaking. Ne-am reunit cu toții în lobby la ora 09:20, unde era prezentă o mare de elevi ce urma să intre la examen. Aliniați la o coadă destul de ordonată, au fost primiți în sală, însă la un moment dat s-a oprit accesul. Elevii prezenți depășeau numărul de scaune din sală, astfel încât cei care nu apucaseră să intre au fost reprogramați pentru test la ora 14:30.

Din păcate, această modificare ne-a dat programul pentru această după-amiază peste cap: la ora 13 aveam planificată o excursie la Muzeul Vizcaya (vizcaya.org) – pentru cei patru elevi din grup care și-au manifestat interesul pentru această activitate. Vizcaya este o fostă vilă a omului de afaceri James Deering, aflată în cartierul Coconut Grove. Așadar, am reprogramat excursia pentru ziua de mâine, cu plecare la aceeași oră.

În jurul orei 15:30 s-a încheiat susținerea testului și pentru cea de-a doua parte a elevilor. Întrebându-i cum li s-a părut, toți au mărturisit că în pricipiu s-au descurcat bine, însă textul de la final a fost destul de lung. Exact acest lucru l-am menționat elevilor înainte de test – să aibă grijă la această parte de reading :).

tabara-internationala3

După test, am plecat cu elevii interesați spre Grădina Botanică și Memorialul Holocaustului, care sunt în apropierea școlii, iar vizitarea lor este gratuită. Din păcate doar Andreea și Mihai au fost atrași de aceste vizite, dar s-au bucurat că au venit.

După o plimbare de 15 de minute, am ajuns la micuța grădină botanică din Miami Beach, care se află chiar vis-a-vis de centrul de conferințe. Grădina Botanică este un spațiu urban ce are puțin peste un hectar, fiind fondată în anul 1962. În anul 2011 a fost supusă unei renovări peisagistice care a costat 1.2 milioane USD. Noul peisaj prezintă plante și copaci nativi din statul Florida.

 

 

 

La nici 2 minute se află Memorialul Holocaustului, un loc care ne-a impresionat, fiind mișcați de cele văzute și citite aici. Numele său complet este Holocaust Memorial of the Greater Miami Jewish Federation, și este un obiectiv turistic important din Miami Beach.

După cină, o parte din grup s-a reunit pe plajă, iar cealaltă parte a preferat să meargă la cumpărături pe Lincoln Road. Cu elevii de pe plajă am jucat volei, invitând și alți elevi EF să ia parte la o partidă de zile mari.

tabere-internationale-in-strainatate1

 

În încheierea serii, Laura, Andreea și Mihai au încercat paddle boarding, o activitate care le-a plăcut foarte mult și pe care își doresc să o încerce din nou și în zilele următoare. Poate vor mai fi și alți doritori din grup.