Jurnal Miami 2014 – Ziua 12

Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

Vizită la Muzeul și Grădinile Vizcaya

Astăzi după cursuri, am plecat împreună Andreea, Diana, Andrea, Irina și Mihai la Muzeul Vizcaya. Ceilalți elevi fie nu au dorit să participe la activitate, fie aveau cursuri. Din păcate, timpul rămas aici este limitat, și trebuie să includem activități care se suprapun cu pogramul de școală. Spre exemplu, muzeul Vizcaya se închide la ora 16:30, iar călătoria până acolo durează aproximativ o oră.

Astfel, ne-am reunit la ora 14:00 în fața campusului pentru a ne încadra în timp. Plimbarea am făcut-o cu mijloace de transport în comun (autobuz și metrou), ocazie cu care am putut admira Downtown Miami; am călătorit cu metroul suprateran al orașului, ce ne-a oferit o perspectivă diferită față de cele din autobuz sau de pe barcă. Încă de pe acum experiența se anunța una foarte interesantă.

La cinci minute de stația de metrou am ajuns la o alee șerpuitoare ce trebuia străbătută pe jos prin pădure pentru a ajunge la intrarea principală.

Vizcaya a fost construită drept locuință de iarnă pentru omul de afaceri James Deering (1859-1925). Astăzi este un reper istoric și un muzeu acreditat. La început, Vizcaya avea 73 de hectare și includea clădirea principală, grădini și satul – un conglomerat de clădiri aflate vis-a-vis de South Miami Avenue, unde locuiau angajați, tot aici se găseau spații de depozitare și ferme domestice. Astăzi, complexul mai măsoară aproximativ 20 de hectare.

 

James Deering și designerii săi (pentru caldire și grădini) au fost inspirați de conacele din Europa, în special Italia, și au adaptat aceste modele la amplasarea subtropicală a vilei Vizcaya.

 

 

Chiar dacă la prima vedere se poate ca Vizcaya să pară nelalocul său în Miami, includerea camerelor aerisite, a plantelor din zonă și folosirea materialelor locale încadrează proprietatea în peisajul local.

Ne-a plăcut plimbarea prin grădinile foarte îngrijite, a căror aranjare a fost încheiată în anul 1922 și care includ peisagistică geometrică, structuri arhitecturale și sculpturi.

După moartea lui Deering, un număr minim de angajați întrețineau proprietatea, care era folosită ocazional de către moștenitori. Uraganul din anul 1926, care a devastat o mare parte din Miami, și-a pus amprenta și asupra vilei Vizcaya. Au trecut mulți ani până când nepoatele lui Deeing au reușit să transforme proprietatea în muzeu. În anul 1953 a fost deschis pentru publicul larg. Din păcate nu am reușit să facem poze în interiorul vilei, însă vă invităm să admirați grădinile spectaculoase.

La ora 16:30 am plecat spre campus unde am ajuns la timp pentru cină. Deși planificasem un nou joc de volei pe plajă, doar trei fete au apărut la activitate. Astfel, jocul a fost amânat pentru mâine.

Seara elevii au fost la ultimele cumpărături de suveniruri, ori s-au relaxat în campus.

Chiar dacă testul final a fost deja dat și vineri la ora 14 are loc festivitatea de absolvire, până atunci este o zi normală de cursuri, unde elevii trebuie să participe pentru a nu scădea prezența sub pragul cerut de școală!

 

« Citiți și Ziua 11: Testul Final!
Citiți și despre Ziua 13: Ceremonia de absolvire »