Jurnal Miami 2014 – Ziua 2

Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

Prima zi de școală și turul orașului

După mic dejun, ne-am îndreptat spre zona de înregistrare la școală unde procedurile administrative pentru prima zi au început de la ora 08:30. În scurt timp a avut loc o prezentare cu directoarea școlii și coordonatorul de activități, responsabilul de cazare, etc… Cu această ocazie li s-au adus aminte elevilor câteva dintre regulile școlii și ale statului Florida, împreună cu opțiunile de petrecere a timpului liber pe care școala le oferă.

tabara strainatate miami
tabara in strainatate miami beach
tabara strainatate miami beach

După prânz, la ora 1 am plecat în turul zonei Greater Miami cu autocarul, un tur pe care toți elevii l-au găsit foarte interesant după 5 ore de plimbare :). Am trecut prin: Miami Beach, Donwtown Miami, Coral Gables cu a sa Miracle Mile – cea mai scumpă stradă din Miami, Coconut Grove, Little Havana și portul din Miami. Am admirat stilul Art Deco prezent la multe dintre clădirile din Miami și am aflat că este interzisă modificarea fațadei acestor clădiri, fiind considerate monumente istorice. Cu toate acestea, ghidul ne-a asigurat că în interior totul este foarte luxos.

tabere strainatate miami beach
tabara internationala miami

Populația zonei Greater Miami, cunoscută sub numele de Miami-Dade sau doar Miami, este de peste 2,5 milioane de persoane, cu un procentaj de 65% hispanici și 18% afro-americani, iar comunitatea cubaneză are un cuvânt important de spus în organizarea orașului.

Ținutul Miami este constituit din 35 de orașe, care sunt independente, iar statul în care acestea se găsesc este Florida, cu capitala la Tallahassee.

tabara in strainatate miami

 

 

Miami Beach este cel mai bogat oraș din Florida, iar aici am putut vedea multe case “de iarnă” ale persoanelor înstărite în special din zonele de nord și vest ale Statelor Unite. Aceștia vin în Miami doar pe perioada iernii, când temperaturile sunt foarte plăcute.

În Little Havana am oprit la o cafenea cubaneză unde am fost primiți cu un shot de expressso, iar apoi încântați cu muzică live cubaneză. Lângă acest magazin se află un parc unde foarte mulți cubanezi se întâlnesc zi de zi pentru a juca domino, și am fost invitați să le facem poze.

tabere miami beach tabara miami beach

Coral Gables – Orașul Frumuseții, este una dintre primele zone rezidențiale, apărute încă din anii `20 și gândită ca un spațiu cu comunități private. Zona este faimoasă pentru Universitatea din Miami dar și pentru arhitectura frumoasă. Pentru a-și păstra șarmul, orașul este foarte strict din punct de vedere al regulilor de construcție și renovare. Tot aici se poate găsi Piscina Venețiană, o piscină publică ce aduce aminte de Veneția. Am oprit pentru câteva clipe lângă hotelul Biltmore, unde ne-a fost recomandat să venim pentru brunch în weekend. Brunchul se poate lua între orele 11-16 la sfârșit de săptămână. La Biltmore prețul unui brunch este de 65 dolari americani/persoană.

tabere miami tabara in strainatate miami beach

Am continuat apoi spre Port of Miami, unde am avut program de voie 1 oră. Portul Miami este cel mai mare port din lume pentru vase de croazieră, fiind locul de unde în fiecare zi pleacă zeci de ambarcațiuni. Aici am putut fie să ne plimbăm prin Bayside Marketplace, să facem cumpărături sau să mâncăm, fie să explorăm zona și să admirăm clădirile ce dau forma orizontului și se ridică asupra orașului. În Bayfront Park am descoperit statuia lui Cristofor Columb.

La ora 18 ne-am întors în campus – la timp pentru cină. După masa de cină am primit rezultatul de la testul inițial al elevilor, împreună cu orarul pe care îl vor avea săptămâna aceasta. I-am rugat pe toți să îl verifice cu atenție iar mâine să fie punctuali la ore, unii dintre ei începând chiar de la ora 08:15.

tabara internationala strainatate miami

Seara am încheiat-o la un eveniment social organizat de școală pentru elevii noi. A fost oferită înghețată gratuită, iar apoi, o parte a grupului a ales să meargă la o scurtă plimbare pe Boardwalk, iar celilalti au rămas în campus pentru a se odihni. Cu siguranță mai simțim încă diferența de fus orar!