Jurnal Miami 2014 – Ziua 3

Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

Explorăm pe jos Miami Beach

Marți elevii au participat la primele cursuri de limba engleză, unii dintre ei începând cu ora 8:15, alții doar de la ora 13. Cei treziți de dimineață au putut admira răsăritul, iar câțiva au sosit matinali pe plajă – dacă nu aveau cursuri, bineînțeles.

1-tabara-miami-beach

1-tabara-internationala-miami

Totuși, poziționarea școlii chiar pe plajă oferă un avantaj elevilor: în pauzele dintre cursuri pot da o fugă până pe plajă pentru a se relaxa la soare sau a se răcori în apă. Câțiva elevi mi-au mărturisit că au emoții când intră în ocean și nu doresc să o facă prea des. Astfel, copiii preferă să petrecă timpul liber la piscină, unde au totodată ocazia să interacționeze cu ceilalți elevi internaționali.

Drumul spre plajă nu durează mai mult de 1 minut – vă invit să-l parcurgem împreună!

Deși se anunța o scurtă furtună pentru ziua de astăzi și la un moment dat norii începuseră să se îngrămădească pe cer, am scăpat doar cu o scurtă ploaie ușoară de vară. Apoi soarele și-a reluat poziția la locul de cinste. Până acum vremea a fost de partea noastră, poate puțin cam cald în miez de zi, dar din fericire clădirea școlii oferă aer condiționat.

tabara internationala miami beach

tabara miami beach

După sesiunea de cursuri de dimineață, elevii au avut timp pentru masa de prânz, unde au putut alege dintre: legume sote, lasagna, garlic bread, pizza, paste, sandvișuri, salate. Pentru desert erau fructe proaspete (ananas, penene), budincă și prăjitură negresă.

Cei mai mulți copii au terminat astăzi cursurile la ora 12:35 iar până la întâlnirea cu grupul de la ora 6, au preferat să se relaxeze în campus, la piscină sau pe plajă. Fiind prima zi de cursuri, elevii s-au mobilizat și orientat mai greu cu sălile unde au loc orele și cu ora de începere. Cursurile se țin fie la etajul 3, fie la etajul 7 al clădirii, iar școala a găsit o modalitate foarte interesantă de a diferenția etajele și sălile. Toate sălile de la etajul 3 poartă nume de orașe din SUA, iar toate sălile de la etajul 7 poartă nume de state americane.

Elevii sunt în general mulțumiți de cursuri, profesori, colegi, însă au fost puse și două cereri de modificare a grupei de studiu. Pentru aceasta, fetele trebuie să scrie o compunere pe o temă dată, iar profesorul de la curs, analizând compunerea și interacțiunea de la oră, decide dacă va fi modificată grupa sau nu.

 

 

După cină, am plecat la plimbare pe renumita stradă Lincoln Road Mall, unde găsesc magazine, restaurante, baruri, ce se întind pe o alee pietonală. Fetele au petrecut cele 2 ore pe care le aveam la dispoziție pentru a face cumpărături iar băieții au stat la terasă.

tabara internationala sua

tabara internationala miami

tabara miami beach

După ce ne-am reunit, am decis să continuăm plimbarea și spre Ocean Drive, aflat în cartierul South Beach al orașului Miami Beach. Aici am putut admira multe hoteluri în stilul art deco, și totodată ne-am bucurat de animația pe care am găsit-o la terasele pe lângă care am trecut: muzică live, multă lume zâmbitoare și chelneri care te îmbiau să iei loc.

tabara in strainatate miami

Fiind foarte obosiți, am încheiat seara în jurul orei 23, după o nouă plimbare spre campus pe Boardwalk, ce oferă o oază de relaxare fie zi, fie seară. Mâine mulți elevi încep cursurile la ora 08:15 astfel că trebuie să fie odihniți pentru a se trezi la timp și să nu rateze nici micul dejun!

 

Citiți și Ziua 4: Cursuri și jocuri pe plajă »