Jurnal Miami 2014 – Ziua 7

Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

See you later, alligator!

Odată cu venirea weekendului, elevii au terminat cursurile pentru această săptămâna și am putut organiza excursii și activități pentru întreaga zi. Chiar dacă întâlnirea în fața căminului era la ora 10, puțin după ora 9 a fost necesară o mobilizare de forțe pentru a ne asigura că nimeni nu va rămâne în campus dormind. Totuși, au fost persoane printre noi care au prins și în această dimineață răsăritul, ce nu încetează să ne surprindă și să ne încânte.

tabara internationala miami

De obicei aceste excursii sunt organizate în timpul săptămânii, însă noi am preferat să le facem în weekend – astfel elevii nu sunt nevoiți să lipsească de la cursuri pentru a participa. Din acest motiv am avut un microbuz doar pentru noi. Șoferița noastră pentru excusia în Parcul Național Everglades a fost Marlene, o doamnă foarte amabilă din Chile, care de peste 14 ani s-a mutat în Miami, iar acum organizează și coordonează împreună cu EF excursii și activități pentru elevi.

Marlene a fost cea care ne-a oferit înainte de a ajunge în parc mai multe informații despre aligatori, pe care urma să îi vedem în Parcul Național Everglades.

  • Aligatorii stau cu ochii, urechile și nasul deasupra apei pentru a-și putea folosi simțurile.
  • Diferențierea dintre sexe nu se face prin cromozomi ca în cazul oamenilor, ci prin temperatura la care sunt clocite ouăle. Femelele ies din ouăle clocite la 29 degrade Celsius, iar masculii la peste 32 de grade.
  • Aligatorii au 80 de dinți: 40 sus și 40 jos, iar dacă pierd unul dintre dinți acesta se reface în 2-3 săptămâni, iar în decursul vieții un aligator poate avea până la 5,000 de dinți.
  • Durata medie de viață a unui aligator este de 50-60 de ani.

tabere internationale miami beach

Odată ajunși în Parcul Național Everglades, ne-am plimbat cu barca cu elice în mlaștinile în care adâncimea apei nu depășea un metru și am admirat vegetația deosebit de variată. La puțin timp după începerea plimbării, am văzut primul aligator, pe care angajații parcului l-au poreclit Scarface. Am continuat în mare viteză, toată lumea fiind foarte încântată de abilitățile căpitanului nostru. Din păcate, din cauza căldurii, multe dintre animalele din parc nu și-au făcut apariția.

 

 

După plimbarea cu barca, care a durat aproximativ 45 de minute, am putut face poze cu o familie de aligatori (foarte mari și foarte mici) și o poză de grup cu o barcă cu elice.

tabere internationale in strainatate

La scurt timp a început un spectacol, unde am putut admira un scorpion, un aligator de 8 luni și o partidă de luptă cu un aligator de 7 ani pe nume Norman. Toată prezentarea a fost foarte interesantă și totodată extrem de amuzantă.

La final, toată lumea a putut face, contra sumei de 3 USD, poze ținând un pui de aligator în brațe.

După masa de prânz, am pornit înapoi spre campus, de unde un transfer trebuia să ne ducă la sesiunea de cumpărături. Însă, pe drum s-a stricat autobuzul și a trebuit să facem o schimbare de planuri. Astfel, am ajuns la mall la ora 14, iar ora de întâlnire pentru retur a fost 20. Timp suficient pentru ca toată lumea să termine cumpărăturile, mai ales că nu vom mai avea excursii de cumpărături la mall săptămâna viitoare. Mai bine așa, deoarece elevii s-au plâns că au rămas fără bani după cumpărăturile de astăzi.

tabara internationala miami

Am ajuns în campus la ora 21, obosiți și dornici să ne relaxăm în camerele noastre cât mai curând. Mâine ne așteaptă din nou o zi plină – avem excursie la Seaquarium.

 

Citiți despre Ziua 8: Seaquarium! »