Jurnal Miami 2014 – Ziua 8

Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

Seaquarium

Duminică trezirea a fost și mai complicată, mai ales pentru că întâlnirea din această dimineață a fost la ora 9. Din fericire aproape toată lumea a fost gata în timp util pentru excusia la Seaquarium. Și astăzi ghida și șoferița noastră a fost simpatica Marlene.

tabara in strainatate

Fiind fondat în anul 1955, “oceanariul” se află pe insula Virginia Key din Biscayne Bay și este cel mai vechi din Statele Unite. Seaquarium este un uriaș parc ce prezintă viața marină specifică oceanului, având zone unde pot fi observate animalele dar și spații de spectacole, unde vedetele parcului sunt diversele animale marine dresate ce trăiesc aici. Seaquarium se intinde pe 15 hectare, iar la deschidere era cel mai mare parc de acest gen din lume. În zilele noastre parcul primește 500,000 de vizitatori anual. Totodată aici s-au filmat în anii ’60 episoadele serialului Flipper, dar și două dintre filmele din seria cu același nume.

Am ajuns în aproximativ 30 de minute, încă somnoroși, și ne-au fost înmânate o hartă a delfinariului și un program al spectacolelor cu urmau să aibă loc.

Harta parcului includea următoarele secțiuni: delfini, crocodili, broaște țestoase, rechini, vaci de mare, lei de mare, acvarii cu pești tropicali, păsări tropicale și multe altele. Pe lângă acestea, am participat la următoarele spectacole:

De la ora 10:45 – Delfini

De la ora 11:20 – Delfinul Flipper

 

 

 

De la ora 12:00 – Lei de Mare

De la ora 13:00 – Delfini și Balena Ucigașă

Fiecare spectacol a ținut 20 de minute, pauza oferindu-ne timp suficient pentru a găsi noua locație și locuri suficient de bune. De obicei primele rânduri erau cele care erau stropite de apă, în special la ultima reprezentație – cea cu balena ucigașă, care a fost și cea mai spectaculoasă dintre toate. Tot în timpul pauzelor am putut explora și secțiunile de delfinariu unde nu erau spectacole.

Copiii au fost toți încântați de activități, în special Beatrix care a optat pentru o sesiune separată de înot cu delfinii.

tabara-internationala1

În jurul orei 14 eram deja înapoi în campus și toată lumea a dorit să profite de vremea bună pentru a se relaxa la piscină până la cină, care începea de la ora 17.

Astăzi la cină am avut: hamburger, pizza, paste cu sos, orez, fasole verde, cartofi piure, chifteluțe, legume și fructe proaspete, budincă, prăjituri și biscuiți. După cină, câțiva elevi au ales să participe la plimbarea de seară, ceilalți au preferat să rămână în campus mai ales pentru că mâine vor începe orele de la ora 08:15.

 

« Citiți și Ziua 7: See you later, alligator!
Citiți și Ziua 9: O nouă săptămână de cursuri »