Jurnal Miami 2014 – Ziua 9

Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

O nouă săptămână de cursuri

Pentru cei mai mulți dintre elevi, ziua a început dis de dimineață deoarece aveau cursuri încă de la 08:15. Astfel, ne-am întâlnit cu o parte dintre ei la cantina școlii. La mic dejun am avut de ales între omletă, ouă fierte, sandvișuri, iaurt simplu sau de fructe, cereale, gem, compot, fructe proaspete, brioșe, wafe, cartofi.

Fie că au avut pauze între cursuri sau au început abia de după-amiază, per grup cursurile s-au încheiat la ora 17:55. Astfel, elevii care au avut școală de dimineață, după prânz s-au putut relaxa și au putut participa la activitățile organizate la piscină: volei sau ștafetă. La proba de ștafetă se întreceau la un bazin de înot urmat de 15 flotări.

Începutul serii a fost unul activ, în special pentru elevii care au avut cursuri după-amiază. Astfel, după cină am avut parte de volei pe plajă, iar mai apoi ne-am relaxat cu alte diferite jocuri. Deși soarele deja apusese puțin înainte de ora 20,toată lumea se simțea foarte bine și am decis să mai rămânem pe plajă până la ora 20:30. Un angajat EF chiar a venit la noi să ne ofere mere și banane din partea școlii.

 

 

Astăzi a fost o zi agitată în școala EF Miami Beach deoarece câteva sute de elevi internaționali au început cursurile. Fiind o școală permanentă de limba engleză, pe tot parcursul anului elevii noi încep lunea cursurile. Pe de o parte ne-am bucurat să vedem fețe noi, pe de altă parte ne-am întristat că au părăsit campusul o parte dintre prietenii pe care ni i-am făcut aici. Totodată, mă bucur să anunț faptul că în grupul nostru au avut loc două modificări în sens superior a grupelor de studiu: felicitări Melania și Irina!

Din discuțiile pe care le am cu elevii, îmi dau seama că toată lumea este foarte încântată de această experiență internațională din Miami Beach. Cristi a mărturisit că îi place din ce în ce mai mult aici și și-ar dori să mai rămână câteva săptămâni în campus :).

7-tabere-internationale

În rest, seara a fost una liniștită pe care elevii au petrecut-o fie la plimbări, fie relaxându-se și pregătindu-se pentru o nouă zi de școală. Miercuri are loc testarea finală, pentru a se stabili nivelul de cunoștințe al elevilor. Totuși, asta nu înseamnă că în zilele de joi și vineri nu se fac cursuri; acestea se desfășoară normal, iar la final doar elevii care au peste 80% prezență vor primi diploma de participare la curs.

 

« Citiți și Ziua 8: Seaquarium!
Citiți și Ziua 10: O nouă zi superbă în Miami Beach »