Tabără în Străinătate | Jurnal Miami Beach 2015 | Ziua 3

Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

Ziua 3 – Cursuri, Volei, Yoga și Distracție

Iată că a trecut și cea de-a treia zi a taberei internaționale Qdays din Miami Beach! Și ce zi frumoasă am avut! Ne-am întâlnit la micul dejun care începe să fie servit în cantina școlii de la 7:30.

La micul dejun elevii au avut parte de omletă, orez sau șuncă, brânzeturi, mai multe feluri de dulceața, unt și cremă de brânză, fructe proaspete și desigur cereale cu lapte și două feluri de iaurt.

O parte a grupului a început lecțiile la ora 08:30, iar ceilalți au ieșit pe plajă imediat după o repriza de 7 minute de ploaie de dimineață. Cerul a fost senin apoi toată ziua și soarele dogoritor ne-a bronzat lucrând în perfectă armonie cu briza oceanului – toate acestea la o aruncătură de băț de campus. Așadar plaja a fost plină de elevi ai școlii și a oferit din nou oportunitatea perfectă pentru socializare într-un mediu relaxant.

Înainte de prânz, ne-am reunit cu elevii ce au fost la cursuri – cu toții s-au arătat foarte încântați – au râs, au comunicat, și unii au primit chiar și teme pentru ziua următoare!

1 - tabara internationala america

2 - tabere internationale sua

La ora prânzului câțiva elevi au ales cantina școlii, iar restul s-au odihnit puțin în camere, s-au reîmprospătat și apoi au fugit la cursuri. Odată ce orele prânzului, cu soarele puternic au trecut, am început să vedem elevi ai grupului la piscina privată din spatele campusului. Aici, foarte mulți elevi ai școlii se bucură de șezlonguri, muzică, și o piscină inacapatoare – pe care trebuie din “păcate” să o împartă cu colegii lor care iau lecții de scuba – diving.

Cu toții ne-am adunat în recepția campusului și am împărțit impresii după această primă zi de cursuri – totul este excelent – lecțiile sunt distractive, primesc teme, și nu sunt mai mult de un elev din România în fiecare grupă de studiu. Așadar experiența lor este una complet internațională cu colegi din Italia, Spania, Germania, Japonia, America Latină, Franța, China, Indonezia, Rusia și multe multe alte țări.

Înainte de cină, biroul de activități al școlii ne-a propus o sesiune de voley pe plajă – însă terenul amenajat fiind destul de departe, am optat să rămânem cu toți elevii înscriși la această activitate – în jur de 20 – pe plaja din dreptul școlii unde ne-am amenajat o zonă de volei ad-hoc. Ne-am distrat copios împreună cu elevii din Franța, Islanda, Norvegia și Elveția ce s-au alăturat acestei activități. Comenzile la volei, utile unei echipe adevărate, ne-au venit mai greu în engleză la început – însă în scurt timp le-am avut și pe acestea la îndemână.

KJKJn

La cină am avut de ales între sandwich-uri cu pui și salată caprese, sandwich-uri cu vită și legume, salate proaspete, pui cu orez, ravioli cu carne și desigur, prăjituri și înghețată! Cantina s-a aglomerat la început, însă toată lumea s-a bucurat de o cină copioasă. Apoi, trei dintre membrii grupului au participat la o lecție de yoga pe plajă, unde s-au întins și s-au destins pe fundalulul unui apus reflectat în apa oceanului.

14 - tabara internationala pentru copii

13 - tabere internationale pentru copii

15 - tabara engleza miami

16 - tabere engleza miami

Cei ce nu au participat la yoga au plecat spre Lincoln Road cu unul dintre lideri unde au avut aproximativ două ore pentru a explora magazinele de pe această faimoaa stradă pietonală a orașului Miami Beach. Ne-am îndreptat spre casă după o oprire la supermarket pentru provizii! Încă se mai vede pe chipurile elevilior oboseală cauzată de diferența de fus orar – însă ne intrăm în ritm cu siguranță!

17 - tabara engleza america

18 - tabere engleza america

19 - tabara internationala de limba engleza

O nouă zi plină s-a încheiat la intrarea în campus la oră 23, cu zâmbete și planuri mărețe pentru ziua de mâine!

Pe curând!