Tabără în străinătate | Jurnal Miami Beach | Ziua 5

Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

Ziua 5: La pas prin Miami Beach, obiective și nuci de cocos

Ziua de joi a fost una plină de mișcare, cunoaștere și puțină relaxare seara! Am înțeles de ce localnicii sunt zvelți și în formă – aici toată lumea merge pe jos, cu bicicleta sau face exerciții fizice în aer liber!

23 - tabere internationale engleza

După micul dejun dis-de-dimineață am plecat alături de prima grupa de elevi în expediție prin Miami Beach. Soarele nu era foarte puternic așadar am mers pe jos până în centrul civic al orașului Miami Beach, unde se află muzeul de artă, teatrul, sala de balet, centrul expozițional, dar și cele două obiective de interes pentru noi astăzi.

1 - tabere internationale

Grădina Botanică adună arbori, tufișuri și alte plante din zona Floridei și împreună cu fauna existentă în zonă crează o oază în mijlocul orașului. Pe lângă plantele foarte diverse răsfirate pe aleile înguste ale grădinii, am văzut păsări și micuțele șopârle cu care ne-am obișnuit deja, pești și broaște țestoase.

8 - tabere internationale sua

2 - tabara internationala

3 - tabere internationale miami

KJKJn

7 - tabara internationala sua

4 - tabara internationala miami

În spatele grădinii botanice se află mermorialul dedicat Holocaustului – un loc cu adevărat impresionant, cu o sculptură impunătoare ce se ridică din mijlocul unui lac artificial al cărei apă este neagră. Pereții plini cu numele unora dintre evreii uciși în cel de-al Doilea Război Mondial lasă loc unei înșiruiri de evenimente marcante din viața socială a acelei perioade întunecate a epocii moderne.

10 - tabere miami

9 - tabara miami

Imaginile sunt foarte sugestive, și vin însoțite de descrieri, iar toți elevii au fost marcați de cele văzute. Știați că documentele vremii arată că aproximativ 350,000 de români au fost victime ale Holocaustului? Statuile și sculturile locului erau foarte expresive iar citatele de pe pereți foarte bine alese. A fost o experiență impresionantă pentru toată lumea și una care cu siguranță ne-a pus pe gânduri.

11 - tabere miami beach

12 - tabara miami beach

După prânz, în timp ce unii dintre elevi erau la cursuri, ceilalți au repetat împreună cu liderii cele două vizite și au împărtășit impresiile colegilor care au fost de dimineață.

6 - tabara internationala miami beach

La ora 3 eram înapoi în campus iar după-amiaza am petrecut-o odihnindu-ne sau socializând la piscină. Otilia și Marie și-au făcut noi prieteni din Germania și Italia, cu care au luat cina imediat ce cantina s-a deschis. Pizza, Mac&Cheese, carne de porc, salată de cartofi și multe opțiuni pentru masa rece au fost disponibile.

Pentru această seară am ales să ieșim la un suc pe faimosul Ocean Drive, centrul stațiunii și locul cu restaurante, cafenele și cluburi. Pe drum însă ne-am întâlnit cu Pedro, un dominican simpatic ce și-a dat titulatura de artist! Pedro se urca în palmierii de pe faleză și alegea cele mai bune nuci de cocos pe care le împărțea apoi celor opriți să-i admire tehnica, contra unei donații. Unii dintre elevi au optat pentru nuca întreagă astfel încât să îi soarbă lichidul, iar alții au dorit și curățarea acesteia pentru a-i putea mânca apoi miezul. Donația era aceeași – și până la urmă toată lumea a încercat. A fost o experiență frumoasă, poate una ce a meritat având în vedere faptul că suntem înconjurați de palmieri și de nuci de cocos.

16 - tabere engleza america

15 - tabara engleza america

14 - tabere engleza miami

18 - tabara in strainatate

Pe Ocean Drive am petrecut aproape o oră la un diner clasic american, unde am baut limonadă sau suc și am împărtășit impresiile zile de astăzi. Când eram gata de plecare a început ploaia așadar ne-am grăbit să ajungem înapoi în campus pentru a nu rata ora impusă de școală.

13 - tabara engleza miami

19 - tabere in strainatate

20 - tabara engleza in strainatate

21 - tabere engleza in strainatate

22 - tabara internationala engleza

Mâine unii dintre elevi susțin un mic test, iar seara o vom petrece la piscină la proiecție de film!