Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Ziua 2 – Să cunoaștem Miami
Dimineață ne-am întâlnit pentru mic dejun la ora 07:30, iar meniul arăta în felul următor: ouă fierte, orez, caşcaval, şuncă, brânză Philladelphia, gem, fresh smoothie de ananas, mango sau banane, cafea sau ceai, lapte cu cereale, orez cu lapte şi scorțişoară.
Școala a organizat apoi o sesiune de orientare și înregistrare a noilor elevi, în cadrul căreia s-a purtat o scurtă discuție cu unul dintre profesorii de limba engleză; aceștia s-au folosit de mici trucuri pentru a stabili foarte repede nivelul conversațional al elevilor.
Charlotte, directoarea școlii le-a explicat de ce au venit – pentru a învăța limba engleză, așadar pe aceasta trebuie să o foloseasca în permanență! Elevii sunt aici bineînțeles și pentru a se distra, a cunoaște noi oameni și pentru a se bucura de frumusețea locului în care ne aflăm.
Ora la care elevii trebuie să fie înapoi în campus pentru a se înregistra la recepție este ora 11 seara. Aceasta nu este parte a regulementului al scolii, ci și legea din statul Florida – pentru siguranța copiilor. Elevilor li s-a recomandat să nu își aducă lucruri scumpe la plajă și întotdeauna sa vină pe plajă însoțiți de cel puțin încă un elev.
Alți membri ai echipei școlii și-au prezentat atribuțile: Luis – directorul academic le-a explicat pragul minim de prezență. Jared, directorul de activități a prezentat programul pentru zilele ce urmează, dar și rolul biroului de activități. În fiecare zi școala oferă cel puțin o activitate pentru elevi. Foarte multe obiecte sportive, cum ar fi mingile, se pot împrumuta de la recepție pe baza cardului de student asa încât oricine poate începe un joc de volei sau frisbee pe plajă!
Am fost apoi serviți pe terasa școlii cu fructe proaspete, nu înainte de a afla și modalitatea prin care serviciul de curățenie din clădire se asigură că totul este în cele mai bune condiții.
La ora 12:30 am plecat în turul oraşului, împreună cu alți 30 de elevi. Pe parcursul celor cinci ore, cât a durat turul, am putut vedea clădiri etalon şi diverse zone din Miami şi am aflat o sumedenie de lucruri interesante.
Florida, denumit şi „sunshine state”, este al patrulea cel mai populat stat din SUA, aici găsindu-se peste 4500 de insule, toate locuite. Probabil că unul dintre motivele pentru care Miami are atât de mulți locuitori este faptul că temperatura medie anuală este de 25 de grade.
În anul 1929, când renumitul Hotel Delano a fost construit, acesta era cea mai înaltă clădire din Miami, ridicându-se la 49 de metri.
Districtul arhitecural din Miami se găseşte chiar în South Beach, aici putând admira multe hoteluri în stilul art deco şi chiar new style art deco (clădiri ce arată precum vasele de croazieră). Stilul arhitectural art deco se diferențiază prin: colțuri rotunjite, dungi drepte orizontale și verticale, etc.
Faimoasa stradă Ocean Drive este centrul Art Deco-ului din Miami – stradă pe care am parcurs-o de la un capăt la altul – aici am văzut hotelul preferat de Marilyn Monroe, Vila Versace unde celebrul designer a fost și asasinat (aceasta fiind a doua cea mai pozată casă din SUA), News Cafe – un restaurant foarte faimos al orașului, Big Pink – cafenea ce a apărut și în filmele de la Hollywood, Nicky Beach – un club pe plajă ce este căutat atât de petrecăreți cât și de familii.
Turul ne-a dus apoi înspre Star Island, o insulă foarte bine păzită unde locuiesc celebrități din America precum Gloria Estefan, Sean Combs sau alții.
Am ajuns în portul Miami, la Jungle Island, iar mai apoi la Wynwood Arts District, cartierul orașului ce este plin de grafitti – o soluție ingenioasă pentru a renaște un cartier ce era în paragină. Aici am putut să observăm foarte bine diferențele de stiluri dintre artiști și dintre creațile acestora.
Autocarul ne-a dus apoi în Little Havana, unde am putut savura sandwich-uri cubaneze cu curcan, șuncă, muștar, cașcaval și roșie într-o baghetă delicioasă. Apoi am primit înghețată la un magazin mic ce produce propriile sortimente interesante. Alături, am degustat faimoasa cafea cubaneză ce ne-a mai redat puțin energia. Little Havana se întinde pe strada numarul 8 – Calle 8 așa cum este denumită de localnici.
Ultima oprire a fost la Bayside Marketplace, unde elevii au avut timp 40 de minute pentru a admira yachturile de aici și a face cumpărături.
Districtul financiar l-am putut vedea din autocar unde s-a evidențiat clădirea 4 Seasons – cea mai înaltă din Miami și totodată cea mai înaltă clădire aflată la sud de New York.
La ora 17 eram înapoi în campus şi fiecare elev a avut 2 ore libere la dispoziție pentru a se relaxa, a merge pe plajă sau la plimbare. A urmat apoi cina şi un scurt tur al zonei în care se află şcoala, pentru ca elevii să fie familiarizați cu împrejurimile. La finalul turului elevii au primit înghețată, care pe care toți au lăudat-o.
Seara s-a încheiat cu o plimbare pe Broadway şi Lincoln Road, iar la ora 11 eram în campus, obosiți după o nouă zi lungă. Toți elevii au fost foarte încântați de cele văzute astăzi și așteaptă cu nerăbdare excursiile din zilele următoare!