Tabere în Străinătate | Jurnal Miami Beach | Ziua 4

Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

Ziua 4 – O nouă zi, o nouă aventură în Miami!

Deoarece elevii sunt împărțiți în grupe de studiu, activitățile propuse de către noi uneori se repetă atât dimineața cât și după prânz, astfel încât toată lumea să poată participa!

Astăzi la micul dejun toată lumea s-a pregătit pentru ziua ce o aveam înainte – energia a fost dată de oferta cantinei pentru un mic dejun hrănitor și îndestulător! În timp ce unii dintre elevi au mers la cursuri, ne-am îndreptat ci ceilalți către poate cea mai faimoasă plajă din Miami Beach – zona Ocean Drive, în dreptul parcului Lummus.

1 - tabara internationala

2 - tabere internationale

3 - tabara internationala america

Cu hotelurile art-deco pe o parte, si parcul urmat de plajă pe cealaltă parte – ce am fi putut cere mai mult? Poate doar o plajă extrem de lată si o apă incredibil de clară și caldă! Desigur, erau si aceastea! De altfel ne-am mirat de lățimea plajei, partea dispre faleză aducând mai mult a drum cu nisip – poate și pentru ca este folosit de mașinile salvamarilor 🙂

8 - tabara engleza america

Cătălin, Zsuzsa și Andra au insistat să construiască un castel de nisip înainte de a ne întoarce în campus, iar rezultatul este foarte drăguț.

4 - tabere internationale america

6 - tabere internationale sua

5 - tabara internationala sua

Foarte interesante în South Beach sunt căsuțele salvamarilor, așezate câte una în dreptul fiecărei străzi – așadar la 120 de metri distanță. Străzile de aici sunt la 400 de picioare distanță unele de altele. Bulevardele taie Miami Beach vertical, iar străzile se intersectează perpendicular de bulevarde. Așadar navigarea orașului este foarte ușoară. Dar să revenim la căsuțele salvamarilor – nici una dintre ele nu este la fel ca celelalte – fiind inspirate din curentul art-deco – aducând un farmec aparte plajei.

14 - tabere internationale miami beach

La ora 12 și un sfert eram înapoi în campus de unde am plecat iar spre această plajă cu ceilalți elevi. De această dată aveam la noi minge de plajă, minge de volei, dar și fisbee – dar pe care nu l-am putut folosi deoarece aveam rafale de vânt.

7 - tabere engleza america

9 - tabara pentru copii in america

10 - tabere pentru copii in america

12 - tabara miami beach

11 - tabere miami beach

13 - tabara internationala miami beach

Ziua a fost una excelentă însă plimbările lungi își spun cuvântul și elevii resimt oboseala picioarelor.

După câteva ore petrecute la plajă am ajuns înapoi în campus la timp pentru a ne întâlni cu restul elevilor ce avuseseră cursurile. După un duș și reîmprospătare ne-am revăzut la cină unde am savurat friptură de vită cu catofi copți, salată mexicană sau ravioli cu brânză. Desigur, am putut asorta cu salate prospete, salată cu paste și salată cu teietei fierți, iar la desert am primit înghețată și cremă de zahăr ars.

15 - tabara engleza miami beach

Plimbarea de seară a fost tot înspre Lincoln Road – de această dată pentru a ne bucura de centrul stațiunii cu multitudinea de terase și restaurante. Unii elevi și-au mai cumparat cele necesare, iar la ora 10 am pornit la drum  pe promenadă înapoi către campus; aici ne așteptau George și Cătălin, care au ales să își petreacă seara în campus jucând tenis de masă.

Mâine planificăm să facem o plimbare pentru vizitarea Grădinii Botanice și a Memorialul Holocaustului – ambele aflate la scurtă distanță de școală, fiind foarte importante pentru oamenii acest oraș.