Tabere Internaționale | Jurnal Miami Beach | Ziua 8

Aug 09
Aug 10
Aug 11
Aug 12
Aug 13
Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23

Ziua 8 – Cu barca în Everglades

O nouă zi plină de acțiune tocmai ce s-a încheiat în tabăra internațională Qdays din Miami Beach! Am avut din nou o zi plină dar excelentă în care am văzut una dintre cele mai importante atracții ale orașului Miami, și de altfel una dintre cele mai importante atracții ale statului Florida. Parcul Național Everglades! Am încheiat ziua cu o sesiune mult așteptată de cumpărături!

Ne-a înâlnit cu toții la ora 09:15 pentru a ne organiza plecarea – cu apă la noi și cremă de soare în ghiozdane ne-am îmbarcat în autocar unde șoferul nostru Gorge ne-a împărțit hărți și ne-a povestit puțin despre ceea ce aveam să vedem.

1 - tabara internationala miami beach

Drumul a durat aproximativ o oră, așadar nu am mai dormit până la destinație – ce-i drept nici nu ne-am mai trezit așa devreme ca sâmbătă! Stiați că Everglades este de fapt un râu, ce se deplasează foarte foarte încet? Așadar denumirea de mlaștină este greșită – viteza cu care se deplasează apa din Everglades fiind de o milă pe zi.

2 - tabara engleza america

Odată ajunși la baza de unde plecam în turul cu barca, am început să primim alte noi informații, și odată urcați la bord, căpitanul ne-a explicat mai multe despre locul unde ne aflăm. Și am primit foarte multă informație!

3 - tabere internationale america

Unul din trei rezidenți ai Floridei își primesc apa din Everglades, care este alimentată de apa de ploaie – așadar Everglades nu este doar un loc ce adăpostește o multitudine de animale – este și un rezervor pentru apa potabilă.

5 - tabara internationala sua

6 - tabere internationale america

Everglades adăpostește 67 de specii de animale pe cale de dispariție, și este sigurul loc unde Crocidilul Amercan împarte teritoriul cu Aligatorul American. Până acum 75 de ani, indienii nativi locuiau în Everglades și trăiau din ceea ce le oferea zona. Spre exemplu rădăcinile ierbii înalte din Everglades (Sawgrass) sunt hrănitoare și un om poate supraviețuii 45 de zile mâncând numai aceste rădăcini.

8 - tabere internationale pentru elevi

7 - tabara internationala pentru elevi

9 - tabara pentru elevi in america

1,5 milioane de crodcodili și aligatori locuiesc în Everglades. Aceștia se hrănesc cu păsări, pești și broaște țestoase! Cei ce cresc în sălbăticie sunt destul de timizi, și destul de mici (aproximatv 2 metri) – deoarece ecosistemul se micșorează și hrana lor scade simțitor. Crocodilii și aligatorii se pot întâlni la umbra copacilor ce cresc parcă din apă! Am avut și noi norocul să vedem câțiva în sălbăticie înainte de a ne întoarce la punctul de ancorare pentru a viziona spectacolul cu animale!

11 - tabara miami beach

10 - tabere pentru elevi in america

21 - tabara engleza in strainatate

12 - tabere miami beach

13 - tabara internationala sua

14 - tabere internationale sua

15 - tabara internationala america

Am văzut șerbi boa, și câțiva crocodil ce au primit hrana direct din mâna angajatului parcului iar pentru că au fost cuminți și au ”zâmbit” au fost răsplătiți cu un masaj. După spectacol unii dintre elevi au ales să se pozeze cu un pui de crocodil foarte drăguț și prietenos 🙂

18 - tabere internationale engleza

16 - tabere internationale america

17 - tabara internationala engleza

20 - tabara in strainatate

19 - tabere in strainatate

O plimbare apoi prin parc ne-a dus pe lângă țarcurile cu crocodili și mai apoi la restaurant unde unii dintre elevii mai curioși au încercat bucățele de carne de crocodil pane! Delicios! Alții s-au rezumat la carne de pui.

22 - tabere engleza in strainatate

25 - tabere internationale in strainatate

24 - tabere engleza in strainatate

31 - tabara de vara america

23 - tabara internationala in strainatate

30 - tabara engleza in strainatate

32 - tabara sua

33 - tabere america

După suveniruri și înghețată am pornit la drum iar la ora 13:30 Gorge ne-a lăsat în dreptul Dolphin Mall. Acesta este cel mai mare Mall din zona Miami.

35 - tabere internationale miami beach

Am stablit punctul și ora de întâlnire iar până la ora 20:00 toată lumea a avut timp să își completeze lista de cumpărături și să ia cina relaxați în incinta centrului comercial ce adăpostește peste 240 de comercianți și se întinde pe mai mult de 130,000 de metri pătrați. De la Mall ne-am întors cu două taxiuri iar seara am încheiat-o verificând orarele pentru următoarea săptămână deoarece unii elevi au avut modificări ale grupelor de studiu!

36 - tabere engleza america

Suntem gata să începem cea de-a doua săptămână de tabără!