Tabără Engleză Miami Beach – Ziua 6

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27

Ziua 6 – Wolfsonian FIU

O zi de vineri frumoasă în Miami Beach! De dimineață oceanul era liniștit precum un lac, iar temperatura apei era excelentă pentru baie. Răsăritul a fost din nou spectaculos și sperăm ca până la sfârșitul taberei să reușească și elevii să se bucure de acesta :).

Elevii ce au avut cursuri de dimineață au luat un mic dejun copios cu omletă, bacon, brânzeturi, smoothie-uri și fructe proaspete! Grapefruit-ul alb și roșu a fost delicios! Desigur, și unii dintre elevii ce au avut cursuri de după amiază au fost la micul dejun, însă nu toți… câțiva dintre elevii din tabără mărturisindu-ne că au dormit până spre prânz… probabil de la aerul sărat! 🙂

Adela s-a bucurat de câteva ore de plajă imediat după micul dejun. Până în jurul orei 11 soarele este foarte plăcut iar plaja este destul de goală. În această dimineață și oceanul era excelent, însă totuși, fetele au preferat să se instaleze la șezlongurile de la piscină. La prânz, elevii acestei tabere internaționale și-au încheiat sesiunea de la piscină, iar Paula și Adelina s-au plimbat până la Haagen Dazs de unde și-au luat înghețată excelentă și foarte mare, așa cum ne-au mărturisit mai târziu.

1 - tabara miami beach

La masa de cină a fost înghesuială mare, însă toți cei ce au arătat interes pentru plimbarea din această seară au fost prezenți și punctuali, chiar dacă unii dintre ei erau tocmai treziți din somn de colegii lor de grup. Ne-am început așadar plimbarea la ora 18:00 pe faleza din Miami Beach, pe lângă hoteluri faimoase și luxoase cu terase deschise spre ocean de pe care se auzea o muzică plăcută și unde oamenii se relaxau cu cocktail-uri și bună – dispoziție – doar a început weekend-ul, nu?

2 - tabere miami beach

3 - tabara miami

4 - tabere miami

Odată ajunși la Lummus Park, în dreptul lui Ocean Drive, a început spectacolul – mașini scumpe ori ciudate, oameni care dansează extravagant la terase, grupuri de tineri pe scutere, foarte multă mișcare și foarte mulți turiști.

5 - tabara engleza miami

Am ieșit de pe Ocean Drive pe strada 10 și în câteva minute am ajuns la muzeul Wolfsonian. Muzeul, parte a Florida International University, este totodată un centru de cercetare și se află pe locul 15 în topul obiectivelor turistice din Miami Beach. Astăzi intrarea la muzeu a fost gratuită, așadar nu întâmplător le-am propus elevilor o vizită, pentru a vedea și învăța despre arta, cultura, design-ul și arhitectura modernă precum și felul în care acestea s-au adaptat între revoluția industrială și cel de-al doilea război mondial.

6 - tabere engleza miami

Parterul este ocupat de magazinul de suveniruri și cafeneaua în care elevii din tabără au ales să se instaleze pe durata vizitei de o oră.

11 - tabara sua

La etajul trei este biblioteca ce găzduiește aproximativ 60,000 de cărți dar și o mică expoziție ce arăta modul în care se făcea propagandă socialistă și anti-socialistă în SUA înaintea Războiului Rece. La etajul 5, muzeul găzduia colecția principală de obiecte decorative dar și utile – de la toastere la aspiratoare și design al bucătăriei moderne (ce arăta în anii 1920-1930 foarte similar cu bucătăriile de acum) până la orașe întregi gândite de la zero de arhitecți celebri.

7 - tabara in strainatate

10 - tabere engleza miami

La ultimul etaj am găsit o expoziție dedicată Cubei și intitulată Discovering Paradise. Aceasta este o expoziție ce arată modul în care Cuba s-a dezvolat din punct de vedere turistic și cum a fost ajutată de către prohibiția din SUA asupra alcoolului. Expoziția arată modul în care Cuba a fost transformată într-o destinție atrăgătoare pentru americani prin film, muzică și foarte multe reclame, lucru de a dus la schimbarea turiștilor, de la cei potenți financiar, fie ei politicieni, artiști, scriitori ori mafioții faimoși ai anilor și până la americanii de rând atrași în anii 1950 de cele văzute în filme ori citite în presă. Părea că toată lumea vrea să ajungă în Cuba!

8 - tabere in strainatate

9 - tabara engleza miami

La ora 20 am plecat înapoi spre campus iar pe drum am făcut poze la Miami Ink, salonul de tatuaje devenit faimos după ce a fost una dintre primele companii în care s-a filmat un reality show difuzat apoi în întreaga lume. Desigur, în fața vitrinelor erau mai mulți turiști care făceau poze :).

12 - tabere sua

Câteva dintre fete au rămas pe Lincoln Road Mall pentru a-și mai cumpăra cele necesare iar restul elevilor din tabără s-au întors în campus. Băieții au încercat o ieșire în oraș la pizza însă fără succes – nu-i nimic, este și săptămâna viitoare timp 🙂

La ora 23:00 școala avea în plan organizarea unei petreceri tematice însă din păcate aceasta a trebuit să fie anulată din motive independente de voința școlii și a câtorva zeci de elevi ce așteptau începerea evenimentului. Totuși, timpul nu este pierdut fiindcă în ultima seară din tabără elevii sunt înscriși la o petrecere pe yaht!

Nu ratați jurnalul de mâine pentru a vedea ce lucruri interesante am descoperit acolo!

Mai multe imagini din ziua 6 a taberei internaționale din Miami Beach găsiți aici: Album Facebook – Tabără Internațională Miami Beach