Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Ziua 7 – Cine se trezește de dimineață ajunge în Key West
Azi dimineață întâlnirea a fost în recepția școlii la ora 6:30, însă nu toată lumea a reușit să se trezească la ora stabilită! Pentru a avea cât mai mult timp la capătul unui drum de aproape 4 ore, a fost necesar să plecăm devreme.
Din fericire, șoferul autocarului a așteptat ultimii elevi ai grupului nostru și astfel, la ora 7, împreună cu un autocar plin de colegi internaționali, plecam spre Key West. Deoarece plecarea a fost foarte matinală, elevii au putut vedea un răsărit spectaculos de pe autostrada ce ne îndepărta de Miami. Asta bineînțeles dacă nu au adormit imediat ce s-au urcat în autocar. În timp ce vedeam răsăritul am ascultat cu încantare melodia “Here comes the sun” interpretată de Beatles pentru a stabili atmosfera propice acestei zile.
Școala a pregătit pentru grupul nostru pachete cu mic dejun: sandviș, chipsuri, măr și apă, pe care le-am savurat pe durata opririi ce a avut loc la ora 9.
În drumul nostru, am trecut pe lângă Everglades National Park – obiectiv pe care îl vom vizita mâine. De fapt, Florida Keys încep aici, o bună parte din Everglades făcând parte din zona administrativă Monroe County. Sunt 5 insule principale, 43 de insule conectate prin poduri rutiere și un număr incredibil de 1700 de insule în total ce compun Florida Keys. Cea mai scumpă dintre aceste insule, din punct de vedere al costului de trai este Marathon Key, iar cea mai populată este Key West.
Până în Key West am trecut așadar peste 43 de poduri, cel mai lung și celebru dintre ele având 7 mile. Key West a fost în trecut unul dintre cele mai mari orașe din Florida, având cel mai ridicat nivel de trai din Statele Unite și fiind totodată cel mai mare producător de trabucuri și bureți naturali din țară. Tot aici, în mod tradițional, se produce și faimoasa Key Lime Pie, o plăcintă cu lime pe care am recomandat-o elevilor.
Pe durata călătoriei, ghidul audio Margerie ne-a povestit o sumedenie de lucruri interesante atât despre locurile prin care treceam, cât și despre Key West și istoria sa. Am aflat cum a fost construită linia de cale ferată ce a legat continentul de Key West, am aflat despre Conch Republic, numele luat de aceste insule atunci când au vrut să-și declare independența, am aflat despre industria locului, despre modul în care erau atrași aici artiști și vedete, despre președintele Truman și mica sa Casă Albă, locul unde a scris legislație și a primit oficiali de rang înalt, cât timp era în vacanță.
Șoferul și-a îndeplinit și el sarcinile de ghid și ne-a prezentat opțiunile de activități pe apă: parasailing, snorkeling (la al treilea cel mai mare coral în viață din lume), plimbare cu barca ce are fund de sticlă (pentru cei ce nu vor să ia contact cu apa, dar vor să vadă totuși coralul).
La ora 11 am ajuns în Key West, unde am avut la dispoziție 6 ore pentru a descoperi insula. Key West este o insulă tropicală luxuriantă, fiind una dintre comorile arhitecturale ale Americii.
Lorand și Adrian au ales snorkeling și la finalul zilei au fost foarte încântați de excursie, Lorand declarând că a meritat fiecare dolar. Excursia lor a durat aproximativ 3 ore. După ce au ajuns pe bariera de corali, li s-a făcut instructajul și și-au primit echipamentele. Apoi au intrat în apă pentru a vedea coralul și viața marină! Pe drumul de retur, au primit sucuri și apă pe barcă, au făcut duș și s-au bucurat de soare!
Key West a fost întotdeauna destinația favorită a vizitatorilor precum John James Audubon, Ernest Hemingway, Harry Truman, Tennessee Williams, Robert Frost, dar și mulți alții, pentru atmosfera relaxată și dezinhibată, pentru spiritul de petrecere și voie bună pe care l-am întâlnit aici.
Cu ceilalți elevi am pornit la pas pentru a descoperi punctele de interes din partea istorică a orașului, unde am admirat sute de exemple de arhitectură a secolului IX. Key West are 30,000 de locuitori și o suprafață foarte mică, lungimea insulei fiind de 6,5 km, iar lățimea ei de numai 1,6 km. Aici se găsesc muzee unice în Statele Unite, cum ar fi Reședința Ernest Hemingway, Little White House, Muzeul Maritim Mel Fisher (unde pot fi admirate comori recuperate de pe fundul oceanului), Muzeul Epavelor Scufundate (Key West având la un moment dat o adevărată industrie de recuperare a navelor scufundate aici).
La scurt timp după sosirea în Key West, elevii au remarcat că temperatura de aici este mai ridicată decât cea din Miami. Într-adevăr, fiind la mai mult de 300 de kilometri sud de Miami, temperatura se apropie mai mult de cea din Caraibe, depășind în miez de zi 33 de grade.
Prima oprire a fost la Wyland Galleries, unde am admirat sculpturi, picturi și alte opere de artă ale faimosului artist cu același nume.
Apoi a urmat Casa Memorială Ernest Hemingway, unde Andrei, Adela, Adelina și Paula au dorit să intre pentru a o vizita. Hemingway și familia sa au locuit aici timp de opt ani, până în 1939 timp în care scriitorul a lansat unele dintre cele mai bune opere ale sale. Casa, primită ca dar de nuntă din partea unui unchi, a rămas în proprietatea lui Ernest Hemingway până la moartea sa, iar unul dintre fii săi a continuat să locuiască acolo. Acum, pe lângă funcția de muzeu, casa adapostește și faimoasele pisici cu 6 sau 7 degete, urmașe ale pisicilor lui Hemingway.
Într-un final, ne-am reîntâlnit la ieșirea din muzeu, iar la câteva minute de mers pe jos de aici am trecut pe lângă Farul din Key West, apoi Baza Militară și am ajuns la Southernmost Point – punct ce se află la 90 de mile de Cuba. Deoarece coada pentru poze lângă acest monument era foarte lungă, am ales să facem câteva fotografii de la distanță. Între timp, Adelina și-a cumpărat o nucă de cocos în coajă, al cărei lapte era foarte bun la gust, însă nuca era foarte greu de cărat.
Am mai admirat preț de câteva minute culorile dramatice ale oceanului, iar apoi am continuat plimbarea spre ponton și plaja publică. Spre surprinderea noastră, plaja era foarte îngustă și aglomerată, spre deosebire de plaja lată și aerisita cu care ne-am obișnuit în Miami Beach. Am ales să mergem pe ponton și să ne relaxăm la soare pentru câteva clipe.
Ultimul punct de interes din călătoria grupului a fost renumita stradă Duval, care îmbină armonios atât magazine, cât și localuri și restaurante (unde doar puține terase nu au muzică live), iar atmosfera este una foarte relaxată. Pentru a intra și mai bine în atmosferă, Ioana, Ștefania, Paula, Adelina, Adela și Andrei s-au oprit la un local pentru a se răcori, iar cu ei ne-am reunit la ora 17 la autocar după ce au mâncat prânzul în Key West.
Ne-am întâlnit și cu băieții care coborâseră din excursia la snorkeling și după ce și-au luat și ei ceva de mâncare pe post de prânz târziu / cină am pornit la drum către autocar unde toată lumea a venit la timp.
În jurul orei 21:00 am sosit în campus, iar elevii au avut program de voie. Unii dintre ei s-au îndreptat către localuri de unde să-și cumpere ceva de mâncare, iar unele dintre fete au optat să-și petreacă seara la piscină socializând cu elevii din campus.
Mâine avem excursia la Everglades și Dolphin Mall – așadar nu ratați jurnalul!
Mai multe imagini din ziua a șaptea a taberei internaționale din Miami Beach găsiți aici: Album Facebook – Tabără Internațională Miami Beach