Tabără Engleză Miami Beach – Ziua 8

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27

Ziua 8 – Everglades și Dolphin Mall

Iată-ne în a doua jumătate a taberei internaționale de limba engleză din Miami Beach! Astăzi, la ora 9:30 elevii din tabără au plecat să exploreze Everglades National Park, iar mai apoi și-au făcut cumpărăturile la unul dintre cele mai mari mall-uri din Miami!

În această dimineață de duminică, cerul era senin, promițând o zi excelentă, briza adia ușor, iar oceanul era din nou precum un lac cristalin. Răsăritul a fost spectaculos – e ceva unic la răsăritul de aici, pare a fi mult mai spectaculos decât cel de acasă.

1 - tabara miami

Împreună cu cea mai mare parte a elevilor din tabără, ne-am îmbarcat în microbuzul care ne-a dus, de această dată numai pe noi în excursia de astăzi. Predicția de la răsărit s-a adeverit, iar pălăriile sau șepcile precum și protecția de soare a fost necesară, temperatura fiind ridicată chiar și la ora 9:30, atunci când am plecat din fața campusul.

Prima oprire: Everglades National Park. Acest uriaș „râu de iarbă”, așa cum a fost intitulat, și-a primit statutul de parc național doar în anul 1947 atunci când președintele Truman a inaugurat oficial parcul. Everglades este singurul parc de acest gen din lume, iar flora și fauna sunt extrem de variate aici.

Călătoria până la Everglades a durat aproximatv 30 de minute, timp în care am aflat despre istoria locului, de la indieni și până în prezent, despre metodele de conservare dar și de ce Everglades sunt în pericol de a se degrada considerabil. Zona Everglades este de fapt un râu ce se mișcă extrem de încet pentru a se vărsa în ocean. Apa aici este o apă dulce ce provine din lacurile din zona Orlando.

2 - tabere miami

Tot pe drum am aflat și despre faptul că Miami International Airport este cel mai mare aeroport pentru cargo din lume, că Burger King a fost înființat în Florida, iar acum sediul central este în Miami, că sezonul ploios este cel al uraganelor și că zona Miami este capitala fulgerelor, față de restul lumii, aici întâlnindu-se cele mai frecvente descărcări electrice. Totuși, un uragan nu a mai lovit direct Miami-ul din 1964, iar în Miami este cea mai curată apă și cel mai curat aer din SUA.

Pentru apă curată, Miami trebuie să mulțumeasă Everglades-ului, de aici fiind dusă apa potabilă către o bună parte din statul Florida. Apa subterană, desigur fiindcă la suprafață locuiesc peste 1,5 milioane de aligatori și aproximativ 5.000 de crocodili. Am aflat de la ghidul nostru desigur și diferența dintre cele două specii. În zona în care mergeam noi, aveau să fie numai aligatori. Pe drum însă am mai aflat despre măsurile de conservare a zonei și despre arborii Melaleuca, introduși în zonă, ce sunt originari din Australia. Aceștia se răspândesc foarte repede în Everglades și pun în pericol întreg biosistemul, motiv pentru care se încearcă eliminarea lor. Pe drumul nostru am văzut zone mari unde mai erau doar cioturi de Melaleuca.

3 - tabara miami beach
Zona este plină de mici parcuri în care turiștii vin pentru a vedea aligatorii în sălbăticie sau la unul dintre spectacolele organizate. Odată ajunși și noi la unul dintre aceste parcuri, angajații locului ne-au urcat pe un „air-boat”, o barcă mare cu fundul drept și una sau două elici mari în spate, ce asigură o viteză de deplasare foarte mare, fără a afecta biodivesitatea din apă. Echipați cu dopuri de urechi, am plecat în căutarea aligatorilor, însă fără prea mare succes. Am aflat însă mai multe despre diversele specii de animale și plante ce se găsesc pe acest râu. Chiar înainte să tragem la mal am văzut un aligator ce se relaxa în apă.

4 - tabere miami beach

5 - cursuri de vara miami

6 - curs engleza miami

7 - cursuri engleza miami

8 - tabara engleza miami

După plimbarea cu barca, a fost rândul unui spectacol cu șerpi și aligatori, prezentatorul spectacolului explicându-ne particularitățile aligatorilor în timp ce îi hrănea, îi masa sau încerca să le capteze atenția pentru ca aceștia să ne arate „zâmbetul”. Întreg spectacolul a durat aproximativ 20 de minute, iar cei prezenți s-au declarat impresionați de dimensinea și forța aligatorilor.

9 - tabere engleza miami

Elevii nu au ratat ocazia de a face câte o poză cu Snappy, micul aligator ce i-a încântat pe toți. Deși emoționați la început, au avut zâmbetul pe buze, mai puțin Snappy, care, din motive de siguranță, avea botul legat.

10 - tabara engleza miami beach

11 - tabere engleza miami beach

12 - tabara in strainatate

13 - tabere in strainatate

14 - tabara sua

15 - tabere sua

16 - tabara america

17 - tabere america

Câteva poze mai târziu și după o oprire la magazinul de suveniruri, am pornit spre Dolphin Mall. Centrul comercial are peste 150 de magazine, foarte multe dintre ele fiind de tip „outlet”, cu prețuri mult mai bune decât în oraș, cu reduceri substanțiale sau magazine ce cuprind mai multe firme unde vânătorii de super oferte aveau de unde alege.

18 - tabara in strainatate pentru elevi

La mall am ajuns puțin înainte de ora 13, iar Paula cu Adelina au rămas până la ora 19:00. Ceilalți s-au întors în campus cu o oră și jumătate mai repede, după ce și-au făcut toate cumpărăturile dorite!

20 - tabara internationala miami beach

19 - tabere in strainatate pentru elevi

Cina în această seară a fost compusă din carne de pui, morcovi, orez și paste cu legume, salate, mezeluri, brânzeturi, înghețată și prăjituri la desert! Delicioasă!

Astăzi unii elevi au fost mutați în noi grup de studiu, probabil toți vor avea și colegi noi de clasă iar pe alocuri s-au schimbat și colegii de camere! Asta pentru că azi, cât timp am fost noi plecați au sosit noi elevi în campus. Mâine vom afla și impresiile elevilor din tabără despre noii colegi.

Mai multe imagini din a opta zi a taberei internaționale din Miami Beach găsiți aici: Album Facebook – Tabără Internațională Miami Beach