Tabără Engleză Miami Beach – Ziua 9

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27

Ziua 9 – O nouă săptămână de tabără

Astăzi la micul dejun era mare vânzoleală în recepția campusului! În jur de 100 de elevi  noi din toate colțurile lumii au sosit în această săptămână  la școală. Chiar dacă este oficial ultima săptămână a sezonului de vară, la Miami vremea este ideală, așadar mulți elevi acum își încep șederea în tabără.

2 - tabara internationala miami beachA fost prima dimineață în care cerul peste ocean a fost complet senin la orizont, așadar soarele s-a ridicat dramatic din ocean în jurul orei 6:50! Un spectacol excelent ce promitea o zi călduroasă – așa cum a și fost de altfel.

Micul dejun a fost unul copios cu omletă sau ouă fierte, un fel de hamburgeri micuți, cubulețe de cartofi, cereale cu lapte ori iaurt, salată de fructe, cremă de brânză, bagels, dulceață, frigănele cu sirop și scorțișoară ori brioșe cu afine, completate de cafea, ceai și sucuri!

3 - tabara pentru elevi in strainatate

Încă nu era foarte cald afară, așadar i-am invitat pe plajă pe elevii ce nu aveau cursuri, pentru a ne bucura de cerul senin, soarele încă blând și oceanul foarte liniștit și curat! Adela împreună cu o colegă internațională au ieșit pe plajă împrumutând o umbrelă de soare de la școală. Biroul de activități de la școală are o mulțime de lucruri pe care elevii le pot folosi gratuit pentru a se bucura de plajă și ocean – de la scaune de plajă și umbrele, până la mingi de plajă ori ochelari și tub pentru snorkeling.

Marele avantaj al acestei școli este poziționarea chiar pe plajă, aici fiind totodată locul preferat pentru elevii internaționali ce își doresc să asculte sunetul oceanului și să simtă briza, relaxându-se pe nisipul fin. Totodată este oportunitatea perfectă pentru a întâlni și alți elevi internaționali sau pentru a socializa în afara orelor de curs. Piscina este totodată o opțiune bună, însă parcă nu are farmecul oceanului și al nisipului. Desigur, fiecare este liber să aibă preferințele sale, iar unii elevi preferă piscina cu șezlonguri și umbrele.

5 - tabara engleza miami beach

Astăzi elevii și-au întâlnit noii colegi – Lorand are un coleg nou de cameră, însă nu a apucat să discute prea multe cu acesta, fiindcă azi a avut programul încărcat, fiind prima sa zi. Ioana și Ștefania au o nouă colegă din Belgia, iar acum Andrei locuiește cu elevi din Ecuador, Cehia și Austria. Pentru elevii noi, azi a fost ziua de orientare, însă elevii ce pleacă după această săptămână au avut un seminar special în care s-au cules impresii, s-au trecut în revistă câteva lucruri pe care elevii trebuie să le facă în ultima săptămână și s-au oferit ultimele informații legate de testări și pregătirea plecării.

6 - tabere pentru elevi in strainatate

Fie înaintea, fie după cursurile principale, toți elevii au avut acest seminar, însă fiecare a avut timp și de odihnă și relaxare, oboseala de după excursiile din weekend resimțindu-se. Totuși, nu am venit aici să dormim, nu? Așadar înaintea mesei de cină, dar și după, până spre apus, i-am invitat pe elevii din tabără la un joc de volei pe plajă sau fotbal american în apă.

7 - tabere engleza miami

7 (2) - tabere engleza miami beach

Împreună cu Andrei ne-am exersat aruncările cu mingea de fotbal american, iar tot el a jucat voley cu câțiva elevi din Italia și din alte țări ce erau pe plajă. Am avut timp după apusul soarelui și până a început să se însereze să povestim cu Andrei care se află la cea de-a patra tabără cu Qdays! Mulțumim Andrei că alegi să îți petreci vacanțele alături de noi și ne bucurăm că te simți bine în tabere! Cursurile sunt pe placul său și este destul de activ la ore și de această dată!

8 - tabara engleza miami

10 - tabara in strainatate miami

11 - tabara engleza in strainatate

Apa caldă a atras la mal bancuri de pești mici, lucru ce nu a trecut neobservat de către pelicanii și pescărușii de pe plajă! Ați văzut vreodată cum vânează pelicanii în grupurui de 4 sau 5 plonjând în sincron și scufundându-se după pești?17 - tabere in strainatate miami

Am cerut opinia elevilor din grup cu privire la ce activități și-ar dori să mai facă pe perioada taberei, însă până când primim cerințe, pentru mâine le-am propus o vizită la Grădina Botanică și la Memorialul Holocaustului, două obiective foarte interesante din Miami Beach, gratuite, la numai câteva minute de mers pe jos de campus.

Seara, unii dintre elevi au ales să mai facă anumite cumpărături pe Lincoln Road: Paula și-a pus deoparte 100 dolari pentru a-și achiziționa cărți, iar astăzi la curs profesoara le-a recomandat o librărie foarte interesantă, iar Lorand, Ștefania, Adelina și Adela au dorit să mai achiziționeze câteva suveniruri pentru cei dragi. Cu toți au promis să fie în campus până la ora 23, ora impusă de către școală pentru elevii minori, regulă care este cerută și de către Poliția din Miami – niciun minor nu are voie să se afle nesupravegheat pe stradă după această oră.

Mai multe imagini din a noua zi a taberei internaționale din Miami Beach găsiți aici: Album Facebook – Tabără Internațională Miami Beach