Tabără în Străinătate Miami Beach – Ziua 10

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27

Ziua 10 – O zi de nota zece

Într-o zi excelentă de marți, ne-am bucurat de soare, am învățat despre plante și despre evenimente istorice importante, dar nefericite. Ne-am distrat la piscină ori la plajă, la Seaquarium și la bowling, sau am făcut cumpărături!

De dimineață ne-am văzut cu o parte dintre elevi la micul dejun. Ceilalți erau deja la cursuri sau încă dormeau pentru a-și recăpăta energia. Micul dejun de astăzi a fost cu omletă la comandă, făcută după preferința fiecăruia, sandwich-uri cu ou, șuncă și brânză, cereale, ovăz, și fructe. Din nou, vremea a fost foarte frumoasă, iar elevii din tabără s-au putut bucura fie de plajă, fie de piscină.

11 - tabara engleza in strainatate

La ora 11:30, după o scurtă discuție administrativă cu elevii, am făcut planul pentru zilele următoare. Ioana și Ștefania își doresc să ajungă la mall, Andrei vrea să meargă la Seaquarium și la Vizcaya – acolo unde vor ajunge și Paula și Adelina. Am făcut înscrierile necesare la biroul de activități și am trasat harta și programul pentru ceilalți ce își doresc anumite vizite, iar apoi am plecat în incursiunea de azi, alături de cei trei băieți – Adrian, Andrei și Lorand!

1 - tabara miami

La nici 15 minute de mers pe jos de campus se află Grădina Botanică din Miami Beach, o grădină mică dar cochetă, unde volutari din comunitate vin și îngrijesc plantele și unde accesul este gratuit. O mulțime de arbuști și copaci atât nativi statului Florida, cât și importați, crează o oază de verdeață în mijlocul orașului, cu zone de gazon ce te invită să te așezi, cu mici ochiuri de apă și chiar o grădină japoneză!

2 - tabere miami

3 - tabara miami beach

4 - tabere miami beach

Nu am zăbovit foarte mult aici, însă nu am ratat ocazia de a ne face o poză cu pelicanul gigant dinăuntru :).

5 - tabara engleza miami

Chiar lângă Grădina Botanică se află Memorialul Holocaustului. De regulă elevii nu sunt foarte interesanți de evenimente ce au avut loc mult înainte de nașterea lor și despre care, cel puțin în România, nu se discută foarte mult. Pe drum spre Memorial am vorbit cu ei pentru a afla ce știu despre Holocaust. În general știau despre ce a fost vorba, însa nu cunoșteau nici un detaliu legat de acest eveniment negru al istoriei.

6 - tabere engleza miami

Iată ocazia perfectă pentru a învăța! Îi felicităm pe cei trei băieți care nu numai că au înțeles acum despre ce este vorb,a dar au petrecut minute bune, poate zeci de minute pentru a citi cu atenție istoria Holocaustului, descrisă pe unul dintre pereți. Mai apoi, au parcurs toate imaginile ce arătau în ordine cronologică evenimentele ce compun Holocaustul. Pe lângă întreg sistemul de decimare gândit de naziști, elevii au putut afla și despre faptul că în planul original, în România și Basarabia trebuiau exterminați 342.000 de evrei. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, este mai mult decât toată populația Clujului, sau peste 15 la sută din toată populația României.

7 - tabara internationala miami

8 - tabere internationale miami

O mână uriașă ce se ridică dintr-un lac negru, cu sute de statui de oameni mari ori de copii, pe brațul său, cu fețele schimonosite de durere ne arată faptul că totuși, prin toate greutățile poporul a izbutit.

9 - tabara in strainatate

La intrarea în memorial am găsit o statuie a unei mame ce își ține protectiv cei doi copii în brațe. La ieșirea din memorial, aceleași trei personaje de această dată întinse pe jos, cu durerea citindu-se pe chipurile lor… Cred că elevii au înțeles dimensiunea evenimentului acesta și toți au fost impresionați de memorial.

Adela și-a petrecut ziua după cursuri la Seaquarium, un parc de spectacole acvatice unde vedeta este chiar Flipper, același delfin îndrăgit din filmele și serialele lansate înainte ca elevii din tabără să se fi născut :). Mai multe despre Seaquarim mâine, fiindcă Andrei s-a înscris și el la această activitate.

Miami este gazda muzeului Bass Museum of Contemporary Art pe care Adela și-ar fi dorit să îl viziteze, însa care este închis din păcate până în luna decembrie :(.

La cină, cantina ne-a pregătit piept de curcan cu orez, sparanghel și paste cu sos, trei feluri de pizza, cu legume, cu pui și pepperoni, salate și un bufet rece. La desert, prăjiturele, orez cu lapte sau înghețată, suficient de variat încât să existe câte ceva pentru fiecare!

12 - tabara america

Trei fete din grup s-au dus din nou la cumpărături pentru a-și finaliza lista de machiaje de firmă de la unul dintre magazinele din partea de sud a stațiunii. Restul, am ieșit la bowling!

13 - tabere america

Lângă școală se află un centru comunitar cu acces gratuit la bazele sportive. Aici, cei din zonă pot juca bowling sau basket, pot folos piscina cu un mini parc acvatic, pot lua lecții de dans sau pot folosi patinoarul! Noi ne-am distrat la bowling, și chiar dacă computer de pe pista era cam indulgent în calculele sale, Andrei a fost de departe cel mai bun!

14 - tabara limba engleza miami

15 - tabere limba engleza miami

16 - tabara elevi in strainatate

Toată lumea s-a distrat copios, iar centrul odată închis am pornit la pas printr-o zonă foarte afluentă a stațiunii cu case elegante și foarte scumpe. După o pauză scurtă la un supermarket din apropiere, pentru a ne lua apă, suc ori înghețata preferată a lui Lorand ne-am întors în campus.

Aici s-a încins o partidă de tenis de masă foarte intensă, la capătul căreia Lorand a ieșit învingător în finala din fața lui Andrei.

17 - tabere elevi in strainatate

Mâine începem alte vizite, iar după-amiază vom merge la un festival culinar foarte interesant! Nu ratați jurnalul de mâine!

Mai multe imagini din a zecea zi a taberei internaționale din Miami Beach găsiți aici: Album Facebook – Tabără Internațională Miami Beach