Tabără în Străinătate Miami Beach – Ziua 3

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27

Ziua 3 – Prima zi de cursuri!

În prima zi de cursuri ne-am bucurat și de ceva mai mult timp pe plajă! Elevii și-au cunoscut profesorii și colegii internaționali de la cursurile din această tabără în străinătate, iar în timpul liber și-au făcut noi prieteni pe plajă ori la piscină!

Micul dejun ne-a oferit câteva surprize foarte plăcute! Omlete făcute la comandă sau clătite, șuncă proaspătă și brânzeturi, fructe și nelipsitele patiserii dulci pentru desert! Unii dintre elevi au trebuit să fie foarte matinali în dimineața aceasta pentru a prinde micul dejun, cursurile începând de la ora 08:15.

Așa cum v-am povestit și ieri, școala organizează programul academic într-un model zig-zag. Astfel, fiecare elev este încadrat în grupa sa potrivită de studiu și are un program de lecții independent de colegii săi din tabără. Așadar nu toți elevii din grupul nostru de tabără au avut cursurile în același timp.

După deja obișnuita ploaie de dimineață am ieșit pe plajă împreună cu Adela, Adelina, Lorand și Paula. Ioana ni s-a alăturat și ea mai târziu, preferând să se mai odihnească puțin. Am povestit pe plajă, ne-am bucurat de soarele relativ blând de dimineață, am făcut baie, iar apoi ne-am lăsat stropiți câteva minute de o nouă ploaie tropicală!

1 - tabara miami beach

Puțin înainte de ora 12 și-au încheiat lecțiile elevii ce au avut azi program academic de dimineață și după o scurtă vizită la piscină pentru o baie rapidă, elevii din tabără s-au relaxat la soare pe șezlonguri. La orele prânzului o parte dintre elevi s-a dus la supermarketul din apropiere pentru a-și lua fructe proaspete – masa de prânz fiind una ușoară, mai ales din cauza căldurii de la mijlocul zilei. Alții s-au odihnit în camere ori au folosit timpul pentru a discuta cu părinții sau cu prietenii de acasă.

2 - tabere miami beach

3 - tabara engleza miami

Toate cursurile s-au încheiat aproape de ora 17:00 iar elevii din tabăra noastră împreună cu alți zeci de colegi internaționali au umplut piscina fiind întrerupți numai de către masa de cină peste care unii au sărit, fructele și gustările de la prânz dovedindu-se a fi suficiente.

4 - tabere engleza miami

Școala a pregătit două activități în această seară – prima dintre ele, Backyard Games a fost o serie de jocuri distractive organizate în zona piscinei. Din păcate elevii din tabăra noastră nu au fost foarte atrași de aceste jocuri chiar dacă printre ele se numărau frisbee, Giant Jenga și altele. Au preferat să socializeze pe terasa școlii sau să-și facă provizii de fructe și apă pentru cameră.

Cea de-a doua activitate a fost o degustare de ciocolată, unde unul dintre angajații școlii ne-a trecut prin cele mai multe feluri ale acestei gustări delicioase. Pe rând, am încercat ciocolata albă simplă sau cu vanilie, cicolată cu lapte și diverse alte ingrediente (nucă de cocos, caramel sau bacon), iar la final ciocolata neagră ce a crescut în intensitate până la 99% – un gust puternic și pentru unii greu de înțeles – ciocolata nu este dulce :).

5 - tabara in strainatate

Până să plecăm la o plimbare de seară, am avut timp să luam primele impresii legate de școală, cursuri și colegi. Andrei a zis că se simte ca o vedeta în vacanță, iar Adelina este îndrăgostită de clima de aici pe care ar lua-o acasă. Ioanei îi place foarte mult la cursuri și a observat diferențele de abordare pe care școala le face comparativ cu sistemul de acasă.

6 - tabere in strainatateLa 21:20 am plecat în plimbare pe faleză, până pe Ocean Drive, faimoasa stradă de care ați mai auzit și ieri, însă de această dată, luminile neoanelor ce decorează întreaga zonă erau aprinse! Poze, poze, poze și mai multe opriri pentru a ne uita la terasele colorate și agitate sau pentru a asculta muzica originară din America Centrală și de Sud interpretată live.

7 - tabara engleza in strainatate

8 - tabere engleza in strainatate

9 - tabara engleza america

10 - tabara engleza sua

11 - tabere engleza america

La ora 23 am ajuns înapoi în campus, iar elevii din tabăra internațională Miami Beach s-au retras în camere pentru a-și aduna forțele! Mâine va fi o nouă zi de școală și activități. Ce avem în plan – reveniți mâine pentru a vedea!

Mai multe imagini din a treia zi a taberei internaționale Miami Beach găsiți aici: Album Facebook Tabără Miami