Tabără în Străinătate Miami Beach – Ziua 5

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27

Ziua 5 – O zi relaxantă în tabără

Joi a fost o zi relaxantă în tabăra internațională din Miami Beach. Elevii au avut cursuri fie de dimineață ori de după-amiază, iar timpul liber l-au petrecut la piscină sau pe plajă povestind și bucurându-se de nisipul fin și vremea excelentă. Ultimul curs al zilei pentru toți elevii școlii a fost un seminar academic pe teme de wellness, iar seara ne-am distrat cu jocuri și ne-am răsfățat cu înghețată!

Azi am învățat despre diferitele steaguri pe care le folosesc salvamarii. Astfel, steagul mov reprezintă prezența unor creaturi marine ce pot fi periculoase (nu rechini, fiindcă aceștia nu și-au mai făcut apariția pe coasta din jurul Miami-ului de foarte mulți ani), de regulă acest steag se referă la meduze. Steagul verde este arborat atunci când gradul de periculozitate este foarte scăzut pentru oamenii din apă. Condițiile din apă sunt foarte bune iar oceanul este calm. Steagul galben reprezintă un nivel puțin mai ridicat de periculozitate cu valuri medii și curenți slabi. Steagul roșu apare atunci când valurile sunt mai mari iar curentul mai puternic. Steagul roșu cu o dungă albă se arborează atunci când accesul în apă e interzis.

1 - tabara internationala miami beach

Ne-am bucurat să aflăm că elevii sunt tot mai încântați de cursuri. Am discutat cu ei despre ceea ce se întâmplă la curs și am aflat că Ioana are de facut o temă ce presupune lucrul în echipa. Subiectul ales de către ea și partenerul de echipă fiind viața unui cântăreț. Lorand a discutat la curs despre diferențele dintre engleza britanică și cea americană fiind convins că cea de-a doua este cea mai ușoară și potrivită pentru el iar Adrian își găsește cu greu cuvintele legate de oraș fiindcă îi plarte mult!

4 - tabara limba engleza miami

Adelina și-a găsit astăzi curajul și împreună cu unul dintre liderii de grup a discutat cu directorul academic dorința ei de a se muta într-o grupă de studiu mai dificilă. Astfel, ea a susținut un interviu cu acesta, prin care i-au fost testate abilitățile de comunicare dar și de folosire a timpurilor verbelor. Profesorul a hotărât faptul că nivelul este potrivit însă va fi mutată într-o grupă ce se concentrează și mai mult pe conversație.

Adela e foarte încântată de cursuri precum și de profesoara ce le prezintă și le vorbește despre cultura americană. În timpul liber, Adelei îi place să facă exerciții din cărțile primite de la școala pentru a aprofunda cele învățate.

6 - tabara limba engleza miami beach

Paula are de făcut o prezentare de 30 de minute, subiectul fiind la alegere. Împreună cu al ei coleg de cursuri și-a ales să vorbească despre evenimentele din New York, de la 11 septembrie. Prezentarea lor va fi susținută în fața colegilor din mai multe grupe de studiu în cadrul unui seminar pe teme legate de cultura americană.

Maine am propus elevilor o excursie la Vizcaya, însă doar trei elevi s-au putut hotărî asupra înscrierii, așa că vom reprograma vizita pentru săptămâna viitoare în speranța că mai mulți elevi își vor dori să viziteze acest faimos monument.

5 - tabere limba engleza miami

Ziua a fost așadar petrecută la cursuri, la plajă și la piscină și a fost una foarte relaxantă și odihnitoare pentru elevi. Aceștia s-au împărțit între piscină și plajă, având din nou ocazia de interacționa cu cu zeci de elevi din întreaga lume.

2 - tabara engleza miami beach

3 - tabere engleza miami beach

Seara evenimentul organizat de către școală unde elevi aveau să își pregătească pizza – desert a trebuit să fie anulat, responsabilul din partea familiei trebuind să plece pentru a rezolva o urgență de familie. Nu ne-am supărat foarte tare fiindcă la schimb, școala a oferit tuturor înghețată cu diferite topping-uri.

7 - tabere limba engleza miami beach

8 - tabere engleza miami

Ioana și Ștefania au ieșit la o plimbare pe Lincoln Road, ele nefiind cu noi atunci când am explorat această parte a orașului pentru prima dată. Împreună cu una dintre colegele de cameră au descoperit această zonă pietonală iar mâine dimineață ne vor povesti ce au găsit interesant acolo. Restul elevilor și-au încheiat seara cu jocuri în lounge-ul de la parterul căminului.

10 - tabere internationale miami beach

9 - tabara engleza miami

Nu ratați jurnalul de mâine pentru a vedea cum am petrecut ziua de vineri! Imaginile zilei de astăzi sunt disponibile aici: Album Facebook – Tabără Internațională Miami Beach