Tabără Internațională Miami Beach – Ziua 11

Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27

Ziua 11 – O seară între localnici

Astăzi a fost prima zi dominată de nori din această tabără internațională. Norii de peste Miami Beach au lăsat uneori soarele să ne amintească de intensitatea sa, dar prea puțin… Cu toate acestea, a fost o zi plăcută pentru plimbări lungi și stat afară după-amiaza și seara.

91 (2)

La micul dejun am putut alege dintre omletă, ouă fierte, cârnăciori sau cubulețe de cartofi ori pancakes, clătitele americane groase ce s-au combinat perfect cu nutella și banane! Fructe, toast, iaurt, cereale sau brioșe au completat micul dejun de azi. Suficient pentru toate gusturile!

Elevii au mers la cursuri unde au avut din nou parte de lecții interesante, de proiecte sau chiar de mici teme de rezolvat. Paula lucrează destul de intens pe partea de scriere, fiind la o grupă foarte avansată! Unii dintre elevi au avut azi cursuri în laboratorul de calculatoare, lecțiile din sistemul online îmbinându-se foarte bine cu lecțiile din clasă și urmând structura din manuale, cele două tipuri de cursuri fiind corelate.

Andrei și-a ales o excursie opțională la Seaquarium, mai ales după cele povestite ieri de Adela. Excursia, după spusele sale, a fost extraordinară! La ora 9:30, Andrei a fost preluat de către o agenție din Miami Beach care organizează aceste tururi. Totul a fost aranjat de către școală, iar taxa de participare a fost achitată direct la șofer. După ce a ajuns la Seaquarium, Andrei a putut vedea cu ochii săi de ce acest loc este vizitat de 500.000 de turiști anual! Pe lângă faptul că Seaquarium este locul unde locuiește celebrul Flipper, care și participă la spectacolul cu delfini, aici vizitatorii mai pot vedea rechini, balene, țestoase de mare, păsări și reptile! De departe, preferata lui Andrei a fost orca Lolita și spectacolul unde aceasta a fost vedetă!

43 (2)

După amiază i-am invitat pe elevii ce nu aveau cursuri la un volei pe plajă. Din păcate numai Lorand și-a dorit să iasă, cu toate că cerul acoperit oferea prilejul ideal pentru sporturi pe plajă, nefiind foarte cald. Fiind prea puțini pentru volei, am optat pentru un alt tip de minge și Lorand a învățat astfel tehnica de aruncare a mingii de fotbal american. Fiindcă eram în apă, am putut să plonjăm în voie după minge timp de jumătate de oră, temperatura din apă fiind foarte plăcută.

6

La ora 17 elevii ce nu și-au susținut testul de final au avut ocazia să o facă în laboratorul de calculatoare. Testul a fost considerat a fi destul de dificil, și este una dintre uneltele folosite de școală pentru a stabili nivelul de cunoștințe al elevilor astfel încât aceștia să primească indicativul din portofoliul academic. Chiar dacă aceste teste au fost date astăzi, acest lucru nu înseamnă că elevii nu vor continua să meargă la cursuri în mod normal. Portofoliul academic cuprinde, pe lângă rezultatul de la test și activitatea de la curs.

16

După terminarea testului, am coborât la cină, unde cantina a servit salată Caesar cu creveți, ravioli, pizza, calzone, paste cu chifteluțe, trei feluri de desert și un aranjament foarte elegant de fructe. După ce toată lumea a mâncat câte puțin, i-am invitat pe elevi să mergem la un festival stradal de muzică și mâncare.

87

1 tabara internationala miami

North Beach Food Truck Festival se ține în a treia miercuri a fiecărei luni și adună cele mai faimoase standuri de mâncare din zonă, împreună cu artiști stradali și formații de muzică pentru a oferi o seară frumoasă pentru localnici. Și zic pentru localnici fiindcă aici eram mai departe de zumzetul din SoBe (South Beach).

96

119

După ce Andrei a încercat un hot dog new yorkez în Miami, iar ceilalți elevi din tabără și-au luat taco sau înghețată, ne-am delectat pe ritmuri sud americane cu influențe africane! Interesant mix! Unii dintre elevi chiar și-au exersat mișcările de dans :).

100

113

121

132

129

La pauza concertului ne-am întors la stația de autobuz, unde am ales un autobuz care ne-a adus pe Ocean Drive.

Aici, au luat loc la una dintre terasele luminate de neoane și s-au bucurat de sucuri și cocktailuri non alcoolice însoțite de muzică live foarte bună, luând parte la ceea ce aici se numește: people watching :). După aproape două ore i-am condus pe elevi înapoi în campus, unde cu toții s-au îndreptat spre camere, plimbările de azi și orele petrecute în aer liber dovedindu-se a fi destul de obositoare :).

136

Puteți viziona toate pozele zilei 11 aici: Album Facebook Tabără Internațională Miami Beach