Aug 14
Aug 15
Aug 16
Aug 17
Aug 18
Aug 19
Aug 20
Aug 21
Aug 22
Aug 23
Aug 24
Aug 25
Aug 26
Aug 27
Ziua 2 – Welcome to Miami
Astăzi a fost o zi plină, dar excelentă! Cu soare, cu puțină ploaie tropicală, cu muzică, plajă, înghețată, art-deco, vedete, reguli și turul Miami to the Max! Astăzi ne-am acomodat cu școala, căldura, plaja și orașul :).
Încă de la 7:45 eram gata pentru programul de azi, iar ziua am început-o cu un mic dejun copios! Ouă fierte sau omletă, șuncă proaspătă sau bacon, cubulețe de cartofi, bagel cu Philadelphia, brânzeturi, fructe și salate împreună cu smoothie de fructe sau sucuri carbogazoase și cafea ori ceai au fost oferta cantinei pentru această dimineață. Atmosfera din școală era una foarte dinamică încă de dimineață, puțin înainte de ora 8:30 ceva mai mult de 100 de elevi erau în zona recepției. Alți zeci de elevi mergeau către cursuri căutându-și sălile pentru a ajunge la timp la ore. Noi făceam parte din primul grup, iar după câteva minute de stat la coadă, minute folosite util fiindcă ne-am completat fișele cerute de către școală, directoarea EF Miami Beach, ne-a întâmpinat și ne-a spus câteva cuvinte de bun venit. Apoi ne-a îndrumat către unul dintre cei 6 angajați ai școlii care procesau elevii noi sosiți, asigurându-se că au la dosar toate informațiile necesare pentru școală.
Odată terminată această sesiune de înregistrare, elevii din tabăra internațională și-au susținut testarea orală, care vine în completarea examenului de plasament susținut acasă înaintea plecării. Astfel, pe rând, fiecare dintre ei s-a întâlnit cu un profesor pentru o scurtă discuție în urma căreia i-a fost evaluat nivelul de comunicare verbală. După acest scurt interviu, școală a putut să stabilească nivelul de cunoștințe al elevilor din tabără și astfel să îi încadreze la nivelul potrivit lor. Interviurile s-au terminat la fix, pentru începutul sesiunii de orientare. Cantina a fost reamenajată sub forma unei săli de conferințe, iar apoi s-a umplut cu cei peste 120 de elevi nou sosiți în acest weekend.
Am fost întâmpinați de către directoarea școlii, Charlotte, care ne-a prezentat câteva dintre regulile școlii, precum și caracterul pronunțat internațional al acestei tabere, având în școală aproape 600 de elevi de peste tot din lume. Doar în acest weekend au sosit în școală elevi din Japonia, Peru, Venezuela, Arabia Saudita, Portugalia, Brazilia, Polonia, Turcia, Canada, Belgia, Franța, Spania, Italia, Germania, Elveția, Norvegia, Suedia, China și desigur – România. Apoi a venit rândul biroului administrativ care ne-a vorbit despre legile din Florida, dar și regulile școlii precum: ora până la care elevii minori trebuie să fie în clădire, așteptările școlii față de elevii din campus, reguli de conduită și alte detalii de interes atât pentru participanții la tabăra internațională, cât și pentru colegii lor. Biroul academic, reprezentat de directorul academic al școlii ne-a vorbit despre structura cursurilor, dar și despre felul în care sunt gândite orarele elevilor. Mai apoi au urmat departamentele de cazare și de activități, fiecare dintre ei prezentându-și modul de lucru și felul în care îi vor ajuta pe elevi să aibă o experiență excelentă pe perioada cursurilor.
După o poză de grup cu toți cei nou veniți în școală am ajuns și la ocean, pentru a ne plimba puțin cu picioarele în apă și pentru a simți briza de plajă și razele calde ale soarelui. În timpul prezentărilor am avut parte și de o repriză rapidă de ploaie tropicală ce a durat aproximativ 10 minute, însă până când am ieșit la poză deja totul se uscase și soarele era pe cer. Chiar și nisipul de pe plajă era plăcut și timp de treizeci de minute ne-am putut relaxa pe plajă și am putut să ne facem poze. Nu am avut foarte mult timp de plajă acum fiindcă urma turul de oraș, iar elevii din această tabără în străinătate trebuiau să ajungă și în camere pentru a se asigura că își iau cu ei tot ceea ce aveau nevoie.
Ne-am început turul într-un autocar plin de elevi entuziasmați, iar șoferul nostru, un domn foarte carismatic și glumeț a început turul prin a ne face cunoștință cu robotul ce a ținut locul ghidului, fiind un sistem electronic conectat la un GPS care, analizând ruta autocarului ne vorbea despre obiectivele ce ne ieșeau în cale, dar și despre statul Florida, despre partea aceasta a SUA și despre oraș ori oamenii săi în general.
Florida, denumit și „sunshine state”, este al patrulea cel mai populat stat din SUA și totodată statul ce are cele mai multe insule din SUA, aici găsindu-se peste 4500 de insule, toate locuite. Probabil că unul dintre motivele pentru care Miami are atât de mulți locuitori este faptul că temperatura medie anuală este de 25 de grade. Prima clădire reprezentativă pe care am întâlnit-o a fost hotelul Delano, construit în 1929-pe atunci fiind cea mai înaltă clădire din Miami la cei 49 de metri ai săi.
South Beach este totodată și districtul arhitecural din Miami, elevii din tabăra internațională putând admira multe hoteluri în stilul art deco. În Miami se regăsesc peste 800 de clădiri art-deco, ușor de recunoscut după colțuri rotunjite, dungi drepte orizontale și verticale, geamuri rotunde în stilul hublourilor, etc. Chiar și clădirea școlii este o clădire art-deco.
Faimoasa stradă Ocean Drive este centrul Art Deco-ului din Miami – stradă pe care am parcurs-o de la un capăt la altul – aici am văzut hoteluri preferate de diverse celebrități, locații folosite pentru filme, Vila Versace unde celebrul designer a fost și asasinat (aceasta fiind a doua cea mai pozată casă din SUA, după Casa Albă), News Cafe – un restaurant foarte renumit al orașului, Big Pink – cafenea ce apărut filmele de la Hollywood, Lummus Park, un parc extrem de mare, ce desparte Ocean Drive de ocean – un parc foarte bine întreținut ce aduce un anume farmec zonei.
După Ocean Drive a urmat intrarea în Miami City, unul din cele 10 orașe din Florida ce încorporează denumirea de Miami – Miami City și Miami Beach fiind doar două dintre ele. Primul obiectiv după ce am trecut podul în Miami City, pe lângă Star Island, insula faimoasă pentru proprietăți deținute aici de super staruri, a fost Wynwood Arts District, cartierul orașului ce este plin de graffiti – o soluție ingenioasă pentru a renaște un cartier ce se afla în paragină. Aici am putut să observăm foarte bine diferențele de stiluri dintre artiști și dintre creațiile acestora punând arta graffiti-ului într-o nouă perspectivă.
Autocarul ne-a dus apoi în Little Havana, unde am putut savura o înghețată excelentă într-unul dintre localurile faimoase de pe Calle Ocho – inima cartierului latin. Mai apoi, un prânz rapid la un restaurant cubanez ce servește sandwich-uri cubaneze cu șuncă, curcan, muștar, cașcaval și roșie într-o baghetă delicioasă. Acest sandwich faimos a câștigat la un moment dat premiul pentru al 7-a cel mai bun sandwich din SUA. O cafea cubaneză mai târziu, eram gata de drum din nou.
Drumul ne-a dus apoi pe la Villa Vizcaya și Coconut Grove. Vizcaya este o proprietate faimoasă aflată pe malul oceanului pe care dorim să o vizităm în această tabără internațională, așadar nu vom vorbi foarte multe despre ea acum. Coconut Grove este un cartier faimos, rezidențial, unde vecini de gard au fost Silvester Stallone, Madonna sau Joe Biden.
Pe lista noastră au mai fost Biscane Bay, muntele din Miami (un pod, dar pentru Miami este ca un munte, întreg statul Florida fiind de altfel foarte plat), iar pauza am luat-o la Bayside Marketplace, un mall mic în jurul unui port unde elevii din tabără au avut aproximativ o oră pentru a-și face unele cumpărături sau pentru a se relaxa.
Întorși în campus, în jurul orei 17:30 a fost timpul pentru plajă! Ce-i drept, scurt pentru că ne aștepta cina, însă am avut timp suficient pentru o bine-meritată baie în ocean și minute bune la soarele puternic al după-amiezii în Miami Beach. La cină, am avut trei feluri de pizza, pui la cuptor cu orez sau legume ori salate proaspete, brânzeturi și șuncă pentru cei ce au preferat o cină rece.
Turul de campus ne-a arătat împrejurimile, atât cele descoperite de către noi aseară, cât și înspre nord, până la cafeneaua cubaneză aflată la doar două străzi distanță. Eram deja obosiți, însă nu am putut să ratăm o mini-petrecere de socializare organizată de către școală unde atracția principală a fost o înghețată excelentă, cu Oreo.
Toți elevii și-au primit orarele pentru școală, și numai doi dintre ei se află în aceeași grupă de studiu. Elevii din tabăra au fost ușor sperați atunci când au văzut că au cursuri de la 8:15, însă modelul școlii pentru orare este unul tip zig-zag, ceea ce înseamnă că elevii sunt încadrați în așa fel încât să aibă într-o zi lecții de dimineață, iar în ziua următoare lecții de după-amiază.
Mâine va fi o zi dedicată cursurilor, plajei și odihnei!
Mai multe imagini din a doua zi a taberei internaționale Miami Beach găsiți aici: Album Facebook Tabără Miami