Jurnal Miami 2019 – Ziua 1

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20

Călătorim spre Miami Beach

A sosit momentul mult așteptat pentru elevii din tabăra internațională Qdays Miami Beach 2019! Întâlnirea din aeroport a fost foarte matinală, însă acest lucru nu ne-a împiedicat să arătăm un zâmbet larg în pozele de grup. Din cei 10 elevi din grup, 5 au mai participat la tabere Qdays în străinătate – 3 dintre ei chiar alături de mine.

Este o încântare să îi revad și o bucurie să îi întâlnesc pe ceilalți participanți.  După o scurtă discuție cu participanții și după ce am lăsat bagajele, copiii şi-au îmbrățişat încă o dată părinții şi am pornit entuziasmați spre poarta de îmbarcare. Desigur, procedurile nu au durat foarte mult și în scurt timp eram la poarta de îmbarcare: eram pregătiți pentru a începe o tabără internațională de vis!

1 - tabara engleza miami 070719

Primul segment al călătoriei ne-a adus până în noul aeroport din Istanbul, în unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume. O cursă scurtă în timpul căreia am primit micul dejun, cafea, ceai sau sucuri. Unii elevi au mărturisit că au dormit pe întreaga durată a zborului, iar acest lucru le-a fost foarte util pentru restul zilei.

5 - tabara engleza cu insotitor 070719

Escala a durat numai două ore scurte, și din nou ne aflam în cursa ce avea să ne ducă peste ocean, către plajele superbe din Miami Beach. Avionul care urma să ne ducă la destinație cu bine a fost un Boeing 777.  O cursă considerabil mai lungă – durata zborului a fost de 11 ore și 30 minute (dacă luăm în calcul doar segmentul din Istanbul spre Miami), și am aterizat la destinație în jurul orei 18:30 ora locală. Destul de lungă durata zborului, însă ne-a oferit timp berechet pentru două mese (prânz și cină), un film și câteva ore de somn.

2 - tabara miami beach 070719

În aeroportul din Miami toate formalitățile au durat aproape o oră, însă am fost norocoși și totul a decurs fără incidente, iar toate bagajele trimise la cală au sosit la timp și întregi.

Ieșind din aeroportul Internațional din Miami, ne-a izbit o căldură înăbușitoare, dată probabil și de umiditatea din oraș.

Am petrecut doar câteva minute în arșița verii (cât timp șoferul pregătea bagajele pentru transfer), ca apoi să pornim spre unitatea de cazare. Deoarece nu eram încă în Miami Beach, căldura orașului Miami era resimțită din plin – chiar șoferul așteptându-ne cu apă rece!

3 - tabara america 070719

6 - tabara engleza pentru elevi 070719

În aproximativ 20 de minte am ajuns la unitatea de cazare, unde am fost întâmpinați cu un zâmbet larg și ni s-au prezentat pe scurt regulile școlii, împreună cu câteva infomații utile despre Miami Beach. Apoi fiecare elev a fost invitat să spună câteva cuvinte despre el, împreună cu motivația pentru îmbunătățirea abilităților de limba engleză. Toată lumea a fost de acord că limba engleză este atât de des întâlnită în viața de zi cu zi, încât cunoștințe cât mai aprofundate sunt esențiale. Școala ne-a așteptat cu pizza proaspătă, fiindcă sosirea noastră a fost după închiderea cantinei așa încât am prins forțe proaspete.

În timpul prezentărilor, Ruxi ne-a povestit puțin despre experiența ei de acum 2 ani dintr-o tabără Qdays în Anglia, experiență pe care ea a numit-o transformatoare. Cele 2 săptămâni de tabără au fost suficiente pentru a prinde încredere în forțele proprii, pentru a fi mai sociabilă, pentru a-și face prieteni internaționali, iar cu o fată din Elveția încă mai părstrează legătura și speră să se întâlnească la facultate.

4 - tabara in strainatate sua 070719

Atribuirea camerelor a durat ceva mai mult decât ne aștepătam, toții elevii resimțind călătoria obositoare de astăzi. Până au fost gata camerele, câțiva elevi au dorit să mă însoțească la supermarketul din apropiere, iar Andreas s-a oferit să fie vice-liderul de grup 🙂 S-a descurcat foarte bine într-o destinație în care nu a mai fost niciodată.

La ora 23 toată lumea era în camere și începuse să despacheteze.  Mâine ne reunim încă de la ora 7 pentru mic dejun – iar apoi trebuie să ne ocupăm și de școală! Ziua începe cu introduction, după care vom pleca să descoperim orașul într-un tur organizat de către școală!

Este timpul să vă spunem noapte bună! Însă reveniți mâine pentru detaliile celei de-a doua zi!

Mai multe poze din prima zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Miami Beach 2019 – ziua 1

Ziua 2: Welcome to Miami »