Jurnal Miami 2019 – Ziua 12

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20

În căutarea apusului perfect

Dis-de-dimineață am admirat răsăritul cu Bogdan și Darius, care au învins până la urma lupta cu somnul. Și bine au făcut deoarece priveliștea a fost minunată, chiar dacă pe cer erau câțiva nori.

Astăzi, Bogdan a fost ajutorul meu la capitolul fotografii – și trebuie să recunoaștem că face o treabă mult mai bună. Îmi pare rău că nu l-am rugat de la început :).

1 - tabara miami 180719

Activitatea opțională propusă pentru această dimineață a fost vizită la Muzeul Vizcaya, vilă ce a fost construită drept locuință de iarnă pentru omul de afaceri James Deering (1859-1925). Astăzi este un reper istoric și un muzeu acreditat ce măsoară aproximativ 20 de hectare. James Deering și designerii săi (pentru clădire și grădini) au fost inspirați de conacele din Europa, în special Italia, și au adaptat aceste modele la amplasarea subtropicală a vilei Vizcaya.

Din păcate nu a fost interes pentru această vizită, astfel că dimineața a fost petrecută de către cei mai mulți dormind. De la ora 12, Carina și Adrian au susținut testul final, iar mâine vom afla rezultatele obținute de către toți elevii din grupul nostru.

Între orele 14 și 17 elevii au participat la cursuri, despre care David ne povestește mai multe.

David: Astazi la cursuri a fost o zi foarte interesanta. Profesorul ne-a lasat sa ne exprimam opinia despre termenul “fake news” si efectul acestora in socitetate pe plan extern si intern. Sper sa continue tot asa pentru ca avem o clasa foarte open minded si plina de pareri interesante.

Astăzi, după cursuri, profesoara lui Bogdan i-a răsfățat cu dulciuri și au făcut și o poză de grup – mâine fiind ultima zi de cursuri pentru câțiva elevi din grupă. Tema pe care Bogdan a avut-o de făcut a constat într-o scrisoare pentru un prieten în care descriere experiența sa în Miami și la școala EF Miami. El este încântat de amabilitatea persoanelor pe care le-a întâlnit aici, chiar și angajații din magazine având zâmbetul întotdeauna pe buze și pregătiți pentru a începe o conversație. Ocazie ideală pentru a exersa limba engleză în afara școlii. Totodată, colegii de cameră fiind internaționali (din Portugalia și Italia) îi obligă să comunice întotdeauna în limba pe care o cunosc toți trei – limba engleză. Și la cursuri colegii sunt din mai multe părți ale lumii și faptul că este singurul din grupă care este din România îl încântă nespus.

2 - tabara miami beach 180719

De la ora 18, școala a organizat mai multe activități sportive: volei pe plajă, fotbal sau baschet. Alessia a fost singura din grupul nostru care a arătat interest pentru volei, însă până la urmă a decis să ne însoțească în plimbarea la South Pointe Park. Elevilor le-a plăcut atât de mult parcul, încât au dorit neapărat să îl revadă înainte de plecare.

Am luat din nou autobuzul turistic gratuit și în 30 de minute am ajuns în parc. Cerul era mult mai puțin acoperit de nori, premisele fiind favorabile pentru un apus spectaculos.

4 - tabara engleza florida 180719

5 - tabara limba engleza in strainatate 180719

8 - tabara internationala engleza 180719

Am făcut poze, ne-am plimbat, ne-am relaxat pe iarbă, am râs și ne-am simțit din nou minunat în această locație. Adrian, care participă pentru a doua oară la tabăra din Miami Beach, este atât de încântat de locație încât și-ar dori sa se mute aici.

7 - tabara pentru elevi in strainatate 180719

10 - tabara sua pentru elevi 180719

9 - tabara america 180719

La ora 20:30 am decis să ne întoarcem, astfel că, după o oprire la supermarket, eram la hotel pentru a ne odihni. La întâlnirea pe care o avem în fiecare seară cu grupul am revăzut programul pentru ziua de mâine și am discutat despre ce am mai dori să facem în ultimele zile aici. Chiar dacă mâine cursurile încep de la 8:15, unii elevi sunt hotărâți să se trezească să vadă răsăritul.

Mai multe poze din ziua 12 a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Miami Beach 2019 – ziua 12