Jurnal Miami 2019 – Ziua 14

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20

Întoarcerea în țară

Emoțiile încheierii cursului și a taberei ne-au cuprins pe toți astăzi – probabil că sentimentul a fost unul comun atunci când ne pregăteam bagajele – bucuria clipelor trăite aici, amintirile frumoase, dorul de casă – un amestec de trăiri care dau rod lacrimilor și zâmbetelor.

După ce au împachetat ultimele bagaje, ne-am reunit în jurul orei 10 în recepția hotelului. Cu emoții am cântărit bagajele de cală pentru a ne asigura că nu depășim kilogramele admise de compania aeriană. Din fericire, toată lumea s-a încadrat, chiar dacă unii elevi s-au lăsat duși de val la cumpărături :). Acestea au fost încuiate într-un loc sigur, iar apoi toți elevii au avut timp pentru a completa formularele de impresii în urma taberei.

1 - tabara miami 200719

2 - tabara miami beach 200719

La ora 11:30, am pornit spre școală pentru brunch (masă care se servește în weekend și este o combinație între mid dejun și prânz). Recepția școlii era plină de elevi și bagaje, mai multe zeci de elevi urmând să părăsească școala în această zi.

3 - tabara florida 200719

Când s-a deschis cantina, am mers cu toții la brunch, unde cred că am avut cea mai bună mâncare de până acum. Sau poate așa ni s-a părut pentru că era ultima dată când luăm masa acolo. După mai bine de o oră, timp în care am savurat omletă, friptură, pizza, paste, orez, cartofi, muffins, biscuiți și clătite, elevii au avut program de voie până la ora 16. Unii dintre ei au ales să mai facă ultimele cumpărături, în timp ce alții s-au plimbat prin oraș.

La ora 17 ne aștepta transferul privat și ne-am luat la revedere de la Bogdan și Matia, care vor mai petrece o săptămână în această destinație minunată. În mai puțin de 30 de minute am ajuns la aeroport – ceea ce ne-a oferit timp suficient pentru a face în tihnă formalitățile de check-in și securitate.

5 - tabara engleza in strainatate 200719

Călătoria din Miami în Istanbul a fost petrecută aproape în întregime dormind, fiind întreruptă doar pentru cină (burger de vită sau paste cu brânzeturi) și mic dejun (omletă și fructe) – astfel că nici nu am simțit când au trecut cele peste 10 ore în avion. După o scurtă escală, ne îmbarcam pentru ultimul segment al călătoriei.

6 - tabara engleza pentru elevi 200719

Elevii m-au întrebat care va fi următoarea destinație unde vom călători împreună, plănuind deja următoarea tabără în străinătate. Unii și-ar dori să revină în Miami (dar pentru 3 săptămâni), în timp ce alții sunt dornici să descopere noi orașe. Urmăriți site-ul Qdays pentru lansarea oferte de tabere internaționale pentru vara viitoare :)!

7 - tabara internationala in strainatate 200719

Am ajuns cu bine la București (împreună cu toate bagajele) și ne-am reîntâlnit cu emoție cu cei dragi, care ne așteptau cu sufletul la gură.

Doresc să le mulțumesc participanților pentru comportamentul exemplar de care au dat dovadă pe parcursul taberei, atât în relația cu școala, cu ceilalți colegi și bineînțeles cu elevii din grupul din România. Am observat că interacționează destul de ușor cu alte culturi și dau dovadă de multă seriozitate când vine vorba de cursuri, fiind lăudați de profesori. Mă bucur că am fost alături de ei atunci când au adunat prieteni noi, experiențe frumoase și amintiri dragi cu care vor rămâne toată viața!

Alina,
Însoțitor de grup,
Tabăra Qdays Miami 2019

Mai multe poze din ultima zi a taberei din Miami Beach: Album Tabără Miami

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Miami Beach 2019 – ziua 14