Jurnal Miami 2019 – Ziua 3

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20

Ziua 3 – Prima zi de cursuri!

În prima zi de cursuri ne-am bucurat și de ceva mai mult timp pe plajă! Elevii și-au cunoscut profesorii și colegii internaționali de la cursurile din această tabără în străinătate, iar în timpul liber s-au relaxat pe plajă ori la piscină!

Adrian a mărturisit ieri că ar dori să mă însoțească astăzi să vedem răsăritul, însă din păcate nu s-a putut trezi. Sper că până la finalul taberei să fie doritori deoarece este chiar spectaculos cum răsare soarele de pe ocean!

1 - tabara miami 090719

Micul dejun ne-a oferit câteva surprize foarte plăcute! Omletă, șuncă proaspătă și brânzeturi, iaurt, fructe și nelipsitele patiserii dulci pentru desert! Unii dintre elevi au trebuit să fie foarte matinali în dimineața aceasta pentru a prinde micul dejun, cursurile începând de la ora 08:15.

Școala organizează programul academic într-un model zig-zag, astfel, fiecare elev este încadrat în grupa sa potrivită de studiu și are un program de lecții independent de colegii săi din tabără, fiind maxim 2 elevi din România în aceeași grupă de studiu. Așadar nu toți elevii din grupul nostru de tabără au avut cursurile în același timp, însă biroul academic ne-a spus că va încerca să mute toți elevii la cursuri în același interval orar, păstrând nivelul de studiu.

Împreună cu elevii care nu aveau cursuri de dimineață am ieșit pe plajă. Am povestit pe plajă, ne-am bucurat de soarele relativ blând de dimineață, am făcut baie, iar Matia, Darius și Andra s-au declarat încântați de apa caldă!

4 - tabara internationala miami 090719

La ora 13:15, după masa de prânz, am avut o întâlnire cu elevii pentru a cere impresii despre primele cursuri, despre cazare și pentru a le prezenta planul pentru restul zilei!

2 - tabara miami beach 090719

Apoi a venit și rândul Alessiei, Ruxandrei și al lui Bogdan să se bucure de plajă și ocean. Bogdan și-a achiziționat o pereche de ochelari de snorkeling și a fost surprins să descopere minunată lume subacvatică, văzând pești mari chiar aproape de țărm.

3 - tabara engleza miami 090719

Toate cursurile s-au încheiat puțin după ora 17:00, iar elevii din tabăra noastră împreună cu alți zeci de colegi internaționali au umplut cantina pentru masa de sear[.

I-am rugat pe Alessia și Bogdan să îmi spună câteva cuvinte despre ziua de astăzi.

Astăzi am avut parte de multe activități interesante . M-am trezit la ora 6 pentru a avea mai mult timp sa ma pregătesc și apoi am ieșit din casa pentru a merge spre școala . Când am ajuns am mâncat micul dejun pentru a începe ziua in forța , iar apoi am mers spre sala de curs astfel încât sa nu întârziem. Într-un sfârșit am găsit sala de clasa unde ne-am strâns mai mulți copii, majoritatea de naționalitate italiana, francezi, germani, chiar si polonezi. Ora de clasa a decurs minunat, am descoperit altfel de modalități de predare și am cunoscut unul dintre cei mai buni profesori de pana acum. A îmbinat distracția cu învățătura.  Am repetat mai multe unități de învățătura studiate de -a timpul anilor din școala gimnaziala precum am exersat listening,writing și am avut ocazia sa dezbatem multe subiecte interesante, desigur in limba engleză . Chiar dacă timpul a trecut neașteptat de repede am avut o singura pauza de 10 minute unde am reușit sa ne reîmprospătăm pentru următoarele ore. Deși a fost o experiența interesantă cu toții am așteptat ca cursurile sa se termine pentru a merge la plaja și a ne bucura de caldura și soare cât și de apa oceanului  care surprinzător ascunde multe pietre interesante și scoici pe care eu cu Bogdan le vom păstra ca amintire. La sfârșitul zilei am fost sa ne plimbam Lincon Road unde am vizitat multe magazine și am urmărit Miami de la mare înălțime, o priveliște minunata. Ca și ultima activitate am mâncat și ne-am distrat pana ce ne-am hotărât sa ne întoarcem in campus. A fost o zi minunată!

 

5 - tabara in strainatate miami 090719

Bună! Numele meu este Bogdan, iar astazi am luat parte la primele lecții din EF Miami. Capitolul cu care am inceput se numește “Education”. La fiecare capitol nou ni se dau niște cuvinte și expresii iar noi trebuie sa facem putin research si sa aflam ce inseamna. Pe finalul saptamanii avem de facut un proiect pe echipe care are tema “Educatie”. Pe scurt, am invatat foarte multe lucruri noi și am avut șansa sa imi fac prieteni de diferite nationalitati, cum ar fii copii din Belgia, Chile, Rusia și mulți alții.

După cină, școala a organizat o activitate pentru elevii români și cei italieni – plimbare spre renumita stradă Lincoln Road Mall, unde se găsesc magazine, restaurante, baruri, ce se întind pe o alee pietonală. Elevii știu deja unde vor reveni pentru a face cumpărături :). Plimbarea s-a încheiat cu priveliști minunate asupra orașului, iar toată lumea era nerăbdătoare să facă multe poze.

6 - tabara america 090719

7 - tabara sua 090719

8 - tabara in strainatate pentru elevi 090719

Apoi ne-am îndreptat spre următoarea activitate deoarece școala a pregătit o surpriză pentru elevi: o mică întrunire de socializare la unul dintre cele mai apreciate localuri din Miami Beach – Senor Frog’s. Din pacate, ploaia măruntă i-a împiedicat pe mulți elevi să participe, astfel că ne-am bucurat puțin de atmosfera din bar, am mâncat, iar apoi am pornit spre hotel.

9 - tabara engleza cu insotior 090719

La ora 22:30 eram înapoi, iar elevii din tabăra internațională Miami Beach s-au retras în camere pentru a-și aduna forțele – încă resimt diferența de fus orar! Mâine va fi o nouă zi de școală și activități. Ce avem în plan – reveniți mâine pentru a vedea!

Mai multe poze din a treia zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Miami Beach 2019 – ziua 3