Jurnal Miami 2019 – Ziua 4

Jul 07
Jul 08
Jul 09
Jul 10
Jul 11
Jul 12
Jul 13
Jul 14
Jul 15
Jul 16
Jul 17
Jul 18
Jul 19
Jul 20

Ziua 4 – Grădina Botanică și Memorialul Holocaustului

Astăzi am avut o zi încărcată: cursuri, vizită la Grădina Botanică și Memorialul Holocaustului, timp pentru plajă, seară de film la piscină.

1 - tabara engleza miami 100719

Elevii care au avut ieri cursuri de după-amiază, astăzi au început la ora 08:15. Ceilalți încep doar la 14:15. Astfel, Ruxi și Alessia s-au bucurat de o dimineață pe plajă. După masa de prânz, am pornit pe jos până în centrul civic al orașului Miami Beach, unde se află muzeul de artă, teatrul, sala de balet, centrul expozițional, dar și cele două obiective de interes pentru noi astăzi.

2 - tabara engleza sua 100719

După o plimbare de 10 minute, am ajuns la micuța grădină botanică din Miami Beach, care se află chiar vis-a-vis de centrul de conferințe. Grădina Botanică este un spațiu urban ce are puțin peste un hectar, fiind fondată în anul 1962. În anul 2011 a fost supusă unei renovări peisagistice care a costat 1.2 milioane USD.

5 - tabara in strainatate pentru elevi 100719

6 - tabara internationala miami 100719

Grădina Botanică este o grădină mică dar cochetă, unde volutari din comunitate vin și îngrijesc plantele și unde accesul este gratuit. O mulțime de arbuști și copaci atât nativi statului Florida, cât și importați, crează o oază de verdeață în mijlocul orașului, cu zone de gazon ce te invită să te așezi, cu mici ochiuri de apă și chiar o grădină japoneză! Pe lângă plantele foarte diverse răsfirate pe aleile înguste ale grădinii, am văzut păsări și micuțele șopârle cu care ne-am obișnuit deja, pești și broaște țestoase.

4 - tabara engleza america 100719

La nici 2 minute se află Memorialul Holocaustului, un loc care ne-a impresionat, fiind mișcați de cele văzute și citite aici. Numele său complet este Holocaust Memorial of the Greater Miami Jewish Federation, și este un obiectiv turistic important din Miami Beach. Este un loc cu adevărat impresionant, cu o sculptură impunătoare ce se ridică din mijlocul unui lac artificial al cărei apă este neagră. Pereții plini cu numele unora dintre evreii uciși în cel de-al Doilea Război Mondial lasă loc unei înșiruiri de evenimente marcante din viața socială a acelei perioade întunecate a epocii moderne.

Știați că documentele vremii arată că aproximativ 350,000 de români au fost victime ale Holocaustului? Pentru a pune lucrurile în perspectivă, este mai mult decât toată populația Clujului, sau peste 15 la sută din toată populația României. Statuile și sculpturile locului erau foarte expresive, iar citatele de pe pereți foarte bine alese.

O mână uriașă ce se ridică dintr-un lac negru, cu sute de statui de oameni mari ori de copii, pe brațul său, cu fețele schimonosite de durere ne arată faptul că totuși, prin toate greutățile poporul a izbutit.

7 - tabara cu insotitor in strainatate 100719

La ora 13:30 eram deja înapoi, iar elevii care nu au luat masa de prânz înainte de plecare s-au îndreptat direct spre cantină. David, Alessia și Ruxi au avut cursuri de după-amiază, de la 14:15 la 17:05. În tot acest timp, ceilalți au preferat să petreacă timpul liber pe plajă, la piscină, la cumpărături sau au dormit.

De la ora 17:15 am participat la un seminar despre locuri interesante în Miami, ocazie cu care ne-au fost reamintite regulile statului Florida și regulile campusului. La finalul prezentării elevii au primit un formular de feedback despre informațiile care le-au fost oferite înaintea plecării, cazare și cursuri.

11 - tabere limba engleza miami 100719

Carina și Matia mi-au spus câteva cuvinte despre cursurile și activitățile de astăzi.

Carina: “Astăzi a fost o zi super funny, dar și încărcată de emoție. De dimineata am avut cursuri la care credeam ca o sa dorm, dar a fost atat de distractiv: am început prin a încerca sa scriem o poveste cu anumite cuvinte ,iar apoi dupa ce a fost citită fiecare am avut un joc in care un coleg trebuia sa explice un cuvânt ,iar noi sa-l ghicim . însă asta n-a fost tot,am făcut de asemenea exerciții cu prepozițiile învățate in cadrul cursului. Dupa cursuri și o masa bunaaa de prânz, am mers la grădina botanica pe care o recomand tuturor, iar acolo erau cei mai frumosi fluturi pe care i am văzut in viața mea ❤❤ Dupa asta, am fost la memorialul Holocaustului ,un loc care m-a marcat, impresionanttttt !!
Am încheiat ziua cu o ieșire la piscina cu prietenii și cu un film pe care urmează sa l vedem acum.
AMAZING DAYYYYY”

Matia: “Buna! Numele meu este Matia, iar astazi am luat parte la lectii din EF Miami. Capitolul cu care am inceput se numeste “listening”. Noi primeam niste intrebari si raspunsuri si trebuia sa raspundem pe baza unui listening. Si trebuia salucram pe echipe. Am invatat foarte multe lucruri noi si am avut sansa sa imi fac prieteni din alte tari. Am mai avut un proiect pe echipe despre Michael Jackson – trebuia sa scriem despre istoria lui.”

După cină, școala a organizat o sesiune de volei de plajă și una de yoga în parc, însă între elevii din grupul nostru nu au fost doritori, așa că au avut program de voie până la activitatea de seară: unii au ales să revină la piscină, alții să se relaxeze în camere.

Am făcut o vizită la supermarket și ne-am îndreptat către seara de film la piscină. O producție Marvel: Captain America, pe care elevii noștri au mai văzut-o, astfel încât nu au vrut sa stea foarte mult la film. Am pornit așadar spre hotel puțin după ora 21:30 iar seara s-a încheiat destul de relaxant.

9 - tabara de vara engleza 100719

10 - tabere pentru elevi in strainatate 100719

Mai multe poze din a patra zi a taberei din Miami Beach găsiți aici: Album Tabără Miami

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Miami Beach 2019 – ziua 4